Kotimaa

Mitro Repo: Pyydän anteeksi aiheuttamaani mielipahaa

Mitro Repo (sd.) lupaa ottaa opikseen tapahtuneesta. KUVA: Lehtikuva / Rekomaa
Kotimaa 24.11.2011 2:07 | Päivitetty 24.11.2011 11:02
STT
Europarlamentaarikko Mitro Repo (sd.) pyytää anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa. Ylen A-studio kertoi eilen, että useat EU-parlamentissa työskentelevät ovat kokeneet Revon käyttäytyneen sopimattomasti naisia kohtaan.

Repo sanoo medialle lähettämässään tiedotteessa, että haluaa pyytää vilpittömästi anteeksi kaikilta niiltä, joille hän on tahtomattaan aiheuttanut mielipahaa tai jotka ovat kokeneet tulleensa loukatuksi.

Samalla hän kuitenkin toteaa, että hänen on vaikeaa tunnistaa itseään esitetyistä väitteistä ja lainauksista.

--?Tarkoitukseni ei missään tapauksessa ole ollut käytökselläni tai sanavalinnoillani loukata tai halveksia ketään.

Repo lupaa ottaa opikseen tapahtuneesta.

Ylen haastattelussa kolmetoista EU-parlamentissa työskentelevää ihmistä kertoi pitävänsä Revon käyttäytymistä naisia kohtaan tavalla tai toisella sopimattomana.

Hänen kerrottiin muun muassa koskettelevan naisia, kertovan kaksimielisiä vitsejä ja kommentoivan äänekkäästi naisten ulkonäköä. --? On julkinen salaisuus, että hän kähmii naisia niin paljon kuin kehtaa, kertoi yksi haastatelluista.

Repo kiisti väitteet.

--? Yleensä yritän olla ystävällinen ja huomioiva. Kommentit ovat minulle ihan vieraita, Repo sanoi Ylelle.

Yle selvitti, kuinka hyvin suomalaiset euroedustajat ovat selviytyneet työstään. Selvitys tehtiin haastattelemalla nimettömästi noin pariakymmentä virkamiestä, lobbaria sekä EU-asioihin perehtynyttä toimittajaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

ai niin, mitrohan on demari, ois ollu kepulainen niin oisin moralisoinut sormi ojossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Myös me naiset voidaan vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin, kun pukeudutaan niin, että intiimit yksityisalueet peittyvät." Olen samaa mieltä, mutta eikö lutkamarssit järjestetty juuri tällaisia kommentteja protestoimaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eli repohan on syyllistynyt hommiin,kun pyytää anteeksi,hävetkää mitron puolustajat,asia on nyt saletti piste

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alakouluissa opettavat tuttavani ovat kertoneet, että eivät uskalla kosketella lapsia puhumattakaan sylissä pitämisestä koska lasten vanhemmat tulkitsevat teot helposti seksuaaliseksi häirinnäksi ja tekevät valituksia opettajista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös me naiset voidaan vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin, kun pukeudutaan niin, että intiimit yksityisalueet peittyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viisainta on vastedes olla näkemättä ja kuulematta ketään naista työpaikallaan, vai onko sekin henkistä väkivaltaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisen fyysinen koskemattomuus on i-h-m-i-s-o-i-k-e-u-s ja pyhä asia. Älkää kajotko toiseen, jos haluatte säästyä häirintäväitteiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se on aivan epänormaalia tuo katolisten pappien naimattomuusvaatimus. Ei siinä hospotipospoti auta, kun viriilissä iässä olevia eevoja purjehtii vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä että naisia "seksuaaliobjektina" pitäneet miehet saavat tasa-arvo muistutuksen silloin kun se on aiheellista.Harmi vain kun ne huonot tavat osittain periytyivät seuraavallekin sukupolvelle.Olen ylpeä naiseudestani ja siitä että "huonot ajat"tältä kohdin on ohi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran yksi miesbussikuski höpötti minulle kevättalvella, onko kevättä rinnassa, molemmissa. Seuraavan kerran kun näin hänet, pyysin anteeksi, kun loukkaannuin. Bussikuski sanoi, että hänenhän se täytyy pyytää anteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meilläkään ei ole töissä miehet / naiset enää jutelleet toviin aikaan muusta kuin työasioista. ja niinhän sen pitää ollakkin, töissä ollaan töissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

13 vanhaa-piikaa istui aidalla, hilipatipippan hilipatipippan yksi lensi pois. 12...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on usko-ma-tonta, että sossu-tv YLE uskaltaa arvostella sdp:n ehdokasta. Onko tosiaan niin, että meidän monet vuosia jatkuneet valituksemme YLE:n lokatoimittajista ja heidän puolueeellisuudestaan alkaa pikkuhiljaa purra. En voi millään uskoa, että keskusta ja perussuomalaiset jätetään arvostelematta negatiivisessa mielessä A-studion toimesta. Tämän täytyy olla unta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni Mitron pappisoikeudet on laitettu hyllylle hänen mentyään politiikkaan mukaan. Siis meppi, ei pappi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..Ei tarvitse kuin lukea tämänkin artikkelin kirvoittamat kommentit ja ymmärtää täysin miksi jokaisen (nainen/mies/lapsi/nuori) ahdistelua kokeneen on erittäin vaikeaa tuoda asiaa julki! Viimeiseen asti sitä puree hammasta ja yrittää olla "avoin" vaikkei halua että kosketaan! Jokaisella on oikeus päättää kuka ja missä tianteessa häntä koskettaa, ja on myös oikeus sulkea korvat ellei halua kuunnella pikkutuhmia lässytyksiä punanaamaisen ukkelin mussuttamana. Itse kerroin aikoinani lukion rehtorille kuinka eräs miesopettaja ahdisteli muutamia meistä ja katseli tyttöjen (alle 18-v) kuvia netistä työaikana - minullehan siitä huutoa tuli ja opettaja saa edellleen jatkaa toimintaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image