Kotimaa

Ministeriöt myönsivät suurille kaupungeille miljoonatuen maa­han­muut­ta­jien osaa­mis­kes­kuk­sien toimintaan – Työl­lis­ty­mi­nen tavoitteena

Ministeriö myönsi viisi miljoonaa euroa maahanmuuttajien osaamiskeskusten toimintaan, jolla halutaan nopeuttaa maahanmuuttajien kouluttautumista ja työllistymistä. KUVA: Nina Susi
Kotimaa 20.2.2019 19:46
Jaana Mattila

Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku ja Tampere saivat yhteensä viisi miljoonaa euroa maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan.

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat myöntäneet viisi miljoonaa euroa viidelle kunnalle maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan.

Rahoitusta saivat pääkaupunkiseudun kunnat Helsinki, Espoo ja Vantaa sekä Turku ja Tampere.

Helsinki sai suurimman avustuksen, reilu 1,4 miljoonaa euroa. Espoolle myönnettiin 850 000 euroa ja Vantaalle 970 000 euroa. Turku sai 930 000 euroa ja Tampere hiukan vähemmän, 830 000 euroa.

Raha on tarkoitettu jo käynnistyneelle, laajennettavalle osaamiskeskukselle tai uuden toiminnan käynnistämiseen. Maahanmuuttajien osaamiskeskus yhdistää koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palveluja aikuisille maahanmuuttajille.

Avustuksen tavoitteena on nopeuttaa maahanmuuttajien kouluttautumista ja työllistymistä sekä helpottaa osaavan työvoiman saatavuutta.

Avustusta saattoivat hakea kunnat, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta.

Helsingissä osaamiskeskus avattiin kaksi vuotta sitten. Espoo ja Turku suunnittelevat heti ensi vuonna osaamiskeskusten avaamista, ja myös Vantaalla on vastaavanlaisia suunnitelmia.

MAINOS

Kommentoi

Ne rahat pitää nimenomaan ottaa pois. Silloin sakki alkaa kiinnostumaan työnteosta kun nälkä kurnii. Tai painuvat sitten kotiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valvooko joku osaamisen parantumista,jonkun osaamiskerhon johon avustuksia annettiin tulos oli kaarnavene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän näissä ongelma onkin. Valvontaa ei ole. Liekö osaamiskeskuksilla mitään varsinaista mitattavaa tavoitetasoakaan. Konsultit käärii hyvät rahat ja Suomi saa "osaajia" huutavaan työvoimapulaan. Kaarnaveneistä tuskin on puutetta enää, niitä on askarreltu jo pari vuotta. Ehkäpä osaamiskeskuksessa siirrytään nyt jatkokurssille ja noustaan vaativuusluokassa yksi tipuaskel ylemmäs. Tulisko sieltä seuraaavksi pannun alusia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahallako nämä ongelmat poistuu?
Kun puhutaan vanhuksista ja lapsista tai sairaista, ei rahaa ole missään. Kaikki poliitikot vain huutavat, mistä rahat.

Vaan kun on kyse muualta tulleista, rahaa tuntuu aina löytyvän. Milloin mihinkin.

Kun joku tulee Suomeen töihin, oletettavasti hänellä on osaamista jota voi hyödyntää ilman osaamiskeskustakin.
Niin, tässähän on kyse maahanmuuttajista, ei pakolaisista. Eikö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kantasuomalaisetpa joutuvat työkokeiluun 9€päivä tai kuntouttavaan työtoimintaan Ei palkkatöihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ja suomen vanhukset ja lapset saa saman verran vähemmän. Kenen mielestä tämä on oikein? Miksi me ei hoideta ensin oman maan kansalaisten hyvin vointia kuntoon ja sen jälkeen katsotaan miten pystytään auttaan muita. Onko joku erimieltä? Ja jos on, niin vastaisikko tänne palstalle, kiits.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
30
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
23
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

84 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image