Kotimaa

Ministerien omaisuuteen kajoaminen harvinaista

Kotimaa 16.7.2013 7:27 | Päivitetty 16.7.2013 12:39
STT

Ministerien omaisuuteen kohdistuu harvoin ilkivaltaa, kerrotaan valtioneuvoston turvallisuusyksiköstä. Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kertoi eilen Ylen A-Studiossa, että hänen kotiaan oli töhritty viime viikolla. Räsänen tarkensi Ilta-Sanomille, että oveen ja seiniin oli viskottu kananmunia.

Räsänen arveli lehdessä, että ilkivalta liittyy hänen pitämäänsä puheeseen Kansanlähetyspäivillä reilu viikko sitten. Puheessa Räsänen käsitteli muun muassa Raamatun ja lain suhdetta, homoseksuaalisuutta sekä aborttilakia.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen kertoo, että ministereitä ja heidän avustajiaan on ohjeistettu ilmoittamaan kaikista tietoonsa saamista uhkauksista. Turvallisuusyksikkö välittää uhkauksista tiedon suojelupoliisille ja liikkuvalle poliisille.

Supon ylitarkastajan Tuomas Portaankorvan mukaan ministereihin kohdistuvat uhkailut eivät ole lisääntyneet nettikirjoittelua lukuun ottamatta. Turvatoimia poliitikkojen ympärillä ei myöskään ole yleisesti kiristetty, vaan vaaratilanteiden vakavuus arvioidaan tapauskohtaisesti valtioneuvoston kanslian kanssa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

voi opiskeluaikana valita alan, jolle erikoistuu. Jos ei aborttihommat miellytä, valitsee sitten toisen alan, jossa ei sitä tarvi tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se joka teon on tehnyt, ei luultavasti ymmärrä koko asiasta mitään, mutta menee joukkohysterian mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostan hattua Päiville siitä, että tuli julkisuuteen ja ilmoitti vastaavansa lausunnoistaan. Kodin tahraaminen on niin loukkaavaa, ettei sitä voi ottaa muuten kuin henkilökohtaisesti. Päivi selvisi hienosti TV-haastattelussa nöyryyttävästä tilanteessa, kun tahriminen tuli puheeksi. Itse en olisi vastaavaan pystynyt. Tilannehan oli nöyryytetyn nöyryyttämistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politiikka on vain politiikkaa ja asioista voi kiistellä raivoisastikin, mutta ihmisten kodit tulee jättää rauhaan. Tuosta uutisesta ei voi tykätä, jos on mieleltään terve. Yhteiskuntarauha on demokratian tärkein tukipilari. Jos poliitikkoja ja heidän perheitään vastaan hyökätään, kun he puhuvat jotakin epämieluista, niin tokihan he vaikenevat. Mutta silloin emme elä enää demokratiassa. Jos Päivi Räsästä on arvosteltu demokratian vastaisesta mielipiteestä, niin eipä tuo vastapuolikaan puhtain paperein selviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti kyseessä on testi siitä, hyväksyykö ministeri omantuntoon pohjautuvat lainvastaisen teon myös omalla kohdallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ne lähtee pesemällä. Mikä ihmeen kouhotus nyt tällasesta pienestä asiasta? Kärpäsestä härkänen. Vai oliko pelkkä vaalitemppu koko lausuma ja koko touhu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:20
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
22:03
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
22:01
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
21:12
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
21:06
Tuttu vinkkimies istuu penkin päässä tietokone sylissä – oululainen apuvalmentaja Sami Kurttila kääntää marginaalit Suomen eduksi Tilaajille
20:53
Viisikko hehkuttaa budjetin koulutusrahoja – Kulmuni muisti alueellisuuden ja Andersson perusturvan varassa elävät
19:55
Rinteen hallituksen ensimmäinen budjettiriihi valmis: Työllisyyteen 25 toimenpidettä, kuntatalouden kriisiin varaudutaan, korkeakoulutukseen 60 miljoonaa ensi vuodesta lähtien
92
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
69
Punainen pyöräbaana jatkuu Raksilasta Mäntylään – kaupunki hakee 1,8 miljoonan euron hankkeeseen valtion avustusta
56
Laiton tappaminen on susien yleisin kuolinsyy – poliisin resurssit ovat edelleen pahin pullonkaula laittoman metsästyksen kitkennässä
36
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
33
Ouluntien risteys Tupoksessa saa liikennevalot – risteyksessä on sattunut paljon kolareita
27
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
26
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image