Kotimaa

Ministeri Skinnari uumoilee: Suomi pääsee nyt aiempaa paremmin mukaan YK:n hankintoihin, tähän asti alisuorittaja

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari on iloinen komissaariehdokas Jutta Urpilaisen salkusta. Urpilainen on Skinnarin mielestä hyvin paneutunut Afrikka-asioihin.
Kotimaa 11.9.2019 13:03
Kirsi Turkki

Yhdistyneiden kansakuntien, YK:n toimistojen sijoittuminen Helsinkiin parantaa Suomen mahdollisuuksia päästä mukaan YK:n hankintoihin.

Helsinki

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) arvelee, että Suomen osuus Yhdistyneiden kansakuntien, YK:n hankinnoista voi jatkossa kasvaa. Tämä on mahdollista ennen kaikkea siksi, että YK:n projektipalvelujen toimisto, UNOPS on äskettäin muuttanut Kööpenhaminasta Helsinkiin. Unopsilla on lähes kahden miljardin dollarin arvoinen projektisalkku ja 900 projektia ympäri maailmaa.

– Suomi on alisuorittanut pahasti siinä, miten meidän olisi pitänyt päästä mukaan Yhdistyneiden kansakuntien, YK:n hankintoihin.

Tämä antaa suomalaisille yrityksille merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia, Skinnari kertoi, kun hän avasi kehitysyhteistyön näkymiä mediatilaisuudessa.

Skinnari korosti, että Suomen pitäisi toimittaa kokonaisratkaisuja sen sijaan että viedään yksittäisiä tuotteita. Hän näki erityisesti mahdollisuuksia vesi- ja energia-aloilla sekä kiertotaloudessa.

Projektipalveluja ostavan Unopsin lisäksi Suomeen, Aalto-yliopiston yhteyteen Espooseen on avattu uusi YK:n teknologia- ja innovaatiolaboratorio, Until. Se keskittyy ratkaisemaan maailman isoja ongelmia muun muassa kiertotaloudessa ja vesi- ja energia-aloilla.

Kehitysyhteistyörahoja esitetään nostettavaksi

Ulkoministeriö tavoittelee kehitysyhteistyön määrärahojen nostamista hallituksen ensi viikon budjettineuvotteluissa. Ministeriö esittää 84 miljoonan euron lisäystä. Tänä vuonna ulkoministeriön kehitysyhteistyön määrärahat ovat 577 miljoonaa euroa.

Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että Suomen pitkän aikavälin tavoite on nostaa kehitysyhteistyöhön käytettävät rahat 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Tavoitteeseen ei päästä tällä hallituskaudella. Tänä vuonna Suomi käyttää 0,41 prosenttia bkt:stä kehitysyhteistyöhön.

Uusi hallitus ei muuttanut merkittävästi Suomen painopisteitä kehitysyhteistyössä. Suomi keskittyy vahvistamaan tyttöjen lisääntymisterveyttä ja oikeuksia, korostaa kestävää taloutta, haluaa vahvistaa oikeusvaltioita ja toimivia yhteiskuntia sekä vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja luonnonvarojen käyttöön.

Ilmastonmuutos on aiempaa vahvemmin mukana Suomen kehitysyhteistyöpolitiikassa.

– Ilmastonmuutos uhkaa tehdä tyhjäksi kehitysyhteistyöllä tähän mennessä saavutetut tulokset. Ilmastorahoitusta kasvatetaan tällä hallituskaudella. Suomella on vahvaa osaamista ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa, Skinnari sanoi.

Globaalit ongelmat eivät ratkea perinteisillä tavoilla

Skinnari sanoi olevansa iloinen siitä, että Suomi on saanut pätevän naiskomissaariehdokkaan, Jutta Urpilaisen (sd.) Urpilainen vastaa Euroopan unionin kansainvälisistä kumppanuuksista, hänen vastuullaan ovat Euroopan unionin kehityspolitiikka ja Afrikka-suhteet.

Skinnarin mukaan on hienoa nähdä, että komissio hakee samanlaista ilmiökokonaisuutta kuin Suomen hallitusneuvotteluissa.

– Tämän päivän globaaleja ongelmia ei ratkaista perinteisillä hallinnonaloilla perinteisissä siiloissa. Pitää pystyä katsomaan isoja kansainvälisiä ongelmia yli hallinnonalojen. Kansainväliset kumppanuudet ja kansainvälinen yhteistyö mahdollistavat ongelmien ratkaisuun kun puhutaan ilmaston muutoksesta ja äärimmäisestä köyhyydestä ja maahanmuuttokriisistä.

MAINOS

Kommentoi

Helpoin tapa hoitaa rahoitusongelmat olisi antaa federal-reserven dumpata muutama triljoonadollaria arvotonta fiat-rahaa avustustavaroitten hankintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ministeri tämä Skinnari on, kun ei ole ollut lehtien palstoilla koko kesän aikana. Nyt hän on jakamassa rahaa Afrikkaan, vaikka huomattavaa tarvetta olisi kotimaassakin. Ja sitten vielä tämä Afrikkakomissaari..... Voi tätä Suomen hölmölää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehitysapuun on syydetty pelkästään Suomesta miljardeittain rahaa vuosien aikana eikä tilanne kohdemaissa ole muuttunut yhtään paremmaksi. Vain väestömäärä on räjähtäntyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puiden istutusta Afrikkaan.
Suomesta siemenet.
Afrikka on nouseva talous.
Paperitehtaan seuraa perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin populistihallitus alkaa vaan nostamaan veroja, että saadaan kehitysyhteistyön määrärahoja nostettua reippaasti. Kyllä duunareilla on vielä varaa maksella muiden elämisiä, että hopi hopi vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image