Kotimaa

Ministeri Aino-Kaisa Pekonen: Aktiivimalli puretaan mah­dol­li­sim­man pian

Kotimaa 10.6.2019 17:46 | Päivitetty 10.6.2019 17:47
Kaleva

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen mukaan työttömyysturvan aktiivimalli aiotaan purkaa mahdollisimman pian. 

Pekonen tviittasi aiheesta maanantai-iltapäivällä: 

Aktiivimalli on Juha Sipilän (kesk.) hallituksen uudistus, jonka tarkoituksena oli kasvattaa työllisyyttä. Malli leikkaa työttömän päivärahaa mikäli hän ei täytä mallin asettamia ehtoja.

Vasemmistoliitto ja sosiaalidemokraatit lupasivat purkaa laajalti kritiikkiä saaneen aktiivimallin ennen vaaleja. 

Juttua päivitetty klo 17:58: lisätty kaksi taustoittavaa kappaletta. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (82)

Nyky sukupolvi ei muista aikaa kun oli suurtyöttömyys,valtio järjesti "hätäaputyö" nimellä olevia työmaita. Valtio maksoi palkan ja työ oli tuottavaa yhteiskunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kaikki olettaa että jos ihminen jää työttömäksi, hänestä automaattisesti tulee sinun rahoillasi elävä laiska luuseri?
Aika monet näinä päivinä ovat täysin tahtomattaan työttömiä ja tekevät kaikkensa saadakseen töitä.
Ovat maksaneet elämänsä kaikki mahdolliset verot ja liiton maksut ja muut.
Miten se on sinun rahoillasi elämistä?!?
Toivon että työttömyys ei iske juuri sinulle, joka näin ajattelet!
Jos näin kuitenkin kävisi, olisitkosinä itsekin heti auttamattomasti laiska luuseri, yhteiskunnan elätti?
Miettikää joskus kommentoijat vähän nenäänne pitemmälle.
T. Työssäkäyvä...ihmettelijä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korjatkaa se työttömyysturva takaisin ennen lamaa oleeseen tilaan eli yksittäinen tehty työpäivä vähensi vain sen yhden päivän korvauksen (jos ansio ylitti korvauksen). Loppuu se iänikuinen sovittelu ja maksujen viivästys. Tuohon lisäksi yhteensovitus asumistuen ja muiden tukien kanssa siten, että tarkasteluväli on riittävän pitkä. Malli motivoi ottamaan vastaan ne lyhyetkin työpätkät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnellinen työtön on myyttinen taruolento kuten rehellinen politikko, saunatonttu ja yksisarvinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallin lakkauttaminen näyttää taas herättävän suomalaisille niin tyypillisen vihapuheen työttömiä kohtaan. Työttömiltä kadehditaan "ilmaista rahaa", samalla kun "kunnon ihmiset" elättävät itse itsensä. Olen työttömänä, ja aktiivimalli on leikannut työmarkkinatukeani lähes koko ajan, sillä saamani palvelut eivät ole kelvanneet Kelalle kuin kerran. Työllistymistä parantavat toimet eivät siis ole "aktiivisuutta" kun satunnaisesti. Mitä leveään leipään tulee, on kiva maata kotisohvalla kaikki päivät, kun kuukausitulot ovat verojen jälkeen noin 500 e ja pakolliset laskut vievät 700 e. Olisi makoilemisen lisäksi kiva ostaa uudet silmälasit rikkoutuneiden tilalle... mutta kun säästöt ei riitä ja sossu ei auta. Kadehtikaa te työssäkäyvät vain helppoa elämääni... ehkäpä tekin vielä kerran saatte samanlaisesta nautiskella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ihminen sanotaan irti työpaikasta, niin samalla hänestä kehkeytyy kotona löhöilevä, kaljaa kittaava ja tupakkaa ketjussa polttava luuseri. Ja työtöntä täytyy tietysti rangaista siitä hyvästä, kun työnantaja yt-neuvotteluiden jälkeen irtisanoi hänet. Päähän potkimalla ja loputkin rahat viemällä ei varmasti kenenkään into hakea uusia töitä kasva. Masentuu lopullisesti. Eikä se työttömän syy ole, että hän on jo niin vanha, että hänen ikäluokkansa hakemuksia työnantaja ei edes vilkaise, vaan laittaa ne heti mappiin Ö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, antaa muiden tehdä hommat ja muut saavat vetää lonkkaa. Tämäkö on vasemmiston yhteiskuntamalli? Sitten ollaan toisaalla huutamassa köyhien ja yhteiskunnan avun perään. Hohhoijakkaa..., kun on pelimerkit aivan sekaisin. Mistä näitä politikkoja tulee, jotka eivät ymmärrä yhteiskunnan tasapainoa ja koheesiota?

Suomessa ei olisi montaa työtöntä, jos työttömiltä vaadittaisiin työn vastaanottovelvoitetta. Periaatteessa ei tarvitsisi kun ottaa työttömyysraha pois, alkaisi työ sen jälkeen kiinnostamaan. Tämmöinen yhteiskunta järsii itse itseään sisältä päin. Ei kannata syyttää rikkaita, jos yhteiskunta polarioistuu, kun itse ay-liike ja työttömät haluavat tätä. No, syyhän on aina muualla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirrytään vaikka nelipäiväiseen työviikkoon ja kaikki töihin ja oikeeta palkkaa työstä. On se ihme, että ei haluta päästä eroon työttömyydestä vaan maksetaan tukibyrokratiaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että aktiivimalli puretaan, no voi voi. Miten ikiroutaisen isänmaamme nyt käy kun työttömillä ei ole terroria niskassaan ja niinpä he jättävät järjestelmällisesti avaamatta kaikki uudet työpaikat jokaikisessä firmassa jossa ovat päätöksiä tekemässä.

Kyllä nyt viimeistään jokaisen arvo-osuuksia perineen kannattaa realisoida omaisuutensa kullaksi ja muuttaa Sveitsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki sipilän hallituksen tekemiset pitää purkaa aktiivimalli on vain ihmisten kiusaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enää ei sitten tarvi työttömien hakea töitä. Palkka maksetaan kotisohvalle, ei tarvi kuin kylkeä kääntää. Me työssäkäyvät ne rahat tienataan ja maksetaan, muistakaapa se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Enää ei sitten tarvi työttömien hakea töitä. Palkka maksetaan kotisohvalle"

Niin, paitsi jos heittiin työttömiin sinne kotisohvalle työvoimaviranomaisten toimesta sitten sovelletaan työttömyysturvalakia, jolloin 2 - 50 kk:tta kestävä karenssi on välittömästi päällä jos jättää töitä hakematta.

Mutta entäs tarjoamattomat työt? Niitähän on väitetysti aina tarjolla se määrä mitä on työttömiäkin, vaikka kukaan ei edes Juhana Vartiainen tiedä että missä?

Aivan, mutta toisaalta tulee muistaa hiilijalanjälki, se on ruma näky kun firman kontturiin vaalea matto muuttuu melkein mustaksi kun työttömät jättävät siihen hiilijalanjälkiä käydessään alvariinsa kysymässä jotain sellaista joita firman KOTISIVUJEN mukaan firmalla EI nytkään OLE tarjota, eli AVOIMIA TYÖPAIKKOJA.

Ja aika usea täyspäinen tajuaa senkin että ei se alinomainen mutta turha töitten kysely ainoastaan työttömien aikaa tuhlaa, jonkun on jokaikinen firmaan yhteyttä ottanut töitten kyselijä käännytettävä sieltä veks, ja siinä pois käännyttelyssä aina ja joka kerta kuluu sen jonkun työaikaa jota voitaisiin firman kannalta käyttää tuottavammin että järkevämmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä puhu pa***aa! Työttömät hakevat töitä kuten ennenkin ja ovat aktiivisia, on urbaani legenda väittää, että työttömät haluavat vain maata sohvalla ja nostaa ilmaista rahaa, ei työttömyys korvaukset ole niin ruhtinaallisia että niiden varaan haluaisi elämäänsä rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiellon epäoikeudenmukaiselle lainkäytölle voi panna voimaan heti siihen ei viikkoja tarvita, jos on pienintäkään aikomusta edellisen hallituksen törkyjä
purkaa.

Kansa on tuomionsa antanut
ministerin tulee ilman aiheetonta viivytysta kiirehtiä
vakuutusläärien saattamista rikosvastuuseen STM:n vakuutusasiat verkoille asiassa sen ministeri varmaan tulee huomaamaan.

Vakuutusyhtiöiden vastuut maksatetaan täysimääräisenä veronmaksajille ja ensijaisesti vakuutetut joutuu häikäilemättömän rikoksen
uhreina kärsimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi veljet leikkauksia tehdä ministeriöihin velkaannumme 600000 tuhatta tunnissa ja velkamme paisuu vaalikauden lopussa 115 mrd euroon.Voi pyhä jysähdys Antti Rinne lisää avustajien määrää joiden palkkiot 6000-13000 euroon/kk jossain on mätää???ja pahasti Tänne ne leikkaukset pitää tehdä ministeriöihin tuottamattoman työhön eikä haittaveroilla yllä pitää raskas virkamieskoneistoa jolla ole merkitystä mihinkään.Suomi on kuilun partaalla populistia virkoja tehdään lisää oisiko katsottava peiliin,kun sormi osoitti aikoinaan Kreikkaa valtiovirkamieskoneistoa Suomessakin kansanedustajien sopeutumiseläke,mempien ylisuuret kulukorvaukset,taksimatkat ym:Oikeusministeriö 1,0 mrd
Sisäministeriö 1,5 mrd
Puolustusministeriö 3,1 mrd
Valtiovarainministeriö 17,5 mrd
Opetus- ja kulttuuriministeriö 6,4 mrd
Maa- ja metsätalousministeriö 2,6 mrd
Liikenne- ja viestintäministeriö 2,9 mrd
Työ- ja elinkeinoministeriö 2,5 mrd
Sosiaali- ja terveysministeriö15,0 mrd
Ympäristöministeriö 0,2 mrd
Valtionvelan korot 1,2 mrd
Budjettitalouden menot yhteensä, mrd. euroa 55,0
Suomi kuilun partaala sukupolvet maksavat kovanhinnan populistisesta politiikasta..Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinteen hallituksessa kuulemma valmistellaan muutaman neliökilometrin alueluovutusta itärajalta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairasta. Laiskuudesta ja toisten siivellä elämisestä tehdään jälleen tavoittelemisen arvoinen hyve.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitukset toimet rikkoo yhdenvertaisuutta, siitä olisi saatava oikeuden päätös Sipilän
hallituksen lainsäädäntötyö oli tunnetusti puutteellista
ministerien ja hallituksen toimet
ovat olleet häikäilemättömiä.

Köyhillä ei ole varaa vuosia kestäviin oikeudenkäyntiin. käyntiin.

Rrvittely aiktiivimallin työllistävillä vaikutuksille on täyttä soopaa.

Köyhyyden ja eriarvoisuuden lisäämiseksi sillä on ollut huomattavat vaikutukset, siihenhän edellisen hallituksen toimet ja päätökset on
määräisenä toteutuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (82)

Uutisvirta

21:50
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
21:14
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
20:57
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
20:39
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
19:34
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
19:19
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
19:00
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille
83
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
76
Vaalivoittaja Boris Johnson: Saamme vihdoin brexitin tehdyksi
54
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
50
Foodora-kuljetuspalvelu kannustaa kilpailulla ruokalähettejään pitämään kuukaudessa alle 20 minuuttia taukoja – IL: "Moni joutuu ketjuttamaan vuoroja jopa 12-tuntisiksi"
48
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
44
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
34
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image