Kotimaa

Miljardööri Antti Herlinille lähes puolen miljoonan maataloustuet

Antti Herlin. KUVA: Jukka Uotila/Compic
Kotimaa 23.3.2017 11:01 | Päivitetty 23.3.2017 11:49
Virpi Niemistö

Miljardööri, Koneen hallituksen puheenjohtaja ja talouslehti Forbesin mukaan Suomen rikkain mies Antti Herlin sai viime vuonna maataloustukia noin 437 000 euroa.

Tämä selviää Maaseutuviraston torstaina julkistamista vuoden 2016 tukitiedoista.

Herlin pyörittää maatilaa Kirkkonummella, jossa hän isännöi Trorsvikin kartanoa.

Herlinin viljelysten saama tuki oli Uudenmaan seitsemänneksi suurin, eikä sillä ylletä koko maan kärkeen. Koko maan suurin viljelijätukien saaja on Uudessakaarlepyyssä porsastuotantoa harjoittava Ab Jeppo Lantgris Oy. Sen tukimäärä oli lähes 1 300 000 euroa.

Viljelijätukia maksettiin vuonna 2016 yhteensä noin 1,9 miljardia euroa. Maatalouden ja maaseudun tuet olivat kaiken kaikkiaan noin kaksi miljardia euroa. Viljelijätukien saajien kärjessä on paljon lihakarjatiloja.

Viljelijätukien summa oli noin 300 miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2015. Tämä johtui siitä, että osa vuoden 2015 tuista siirtyi maksettavaksi vuoden 2016 alkupuoliskolla.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Lapissa hotelliyrittäjä sai suurimman lähes miljoonan maataloustuen,toiseksi suurin tuki tuotantorakennukseen investoijalle.
Molempien tuet menee suoraan teollisuudelle ,materiaalien hankintaan ja duunareille palkkoina.
Aika vähän lienee yhteyttä hotelliyrittäjällä ja maajussilla.Maajussi sitoo itsensä vuosikymmeniksi pakkoyrittäjäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa maksetaan vuosittain järkyttävät maataloustuet EU-tuen (597 M€) päälle, tässä 2015 luvut:
- maatilojen suurentamiseen ja sukupolvenvaihdosten edistämiseen 73 miljoonaa
- eläinten hyvinvointiin 68 miljoonaa
- maatilojen lainojen korkotukiin 29 miljoonaa
- uusiin aloituksiin ja investointeihin 55 miljoonaa
- ympäristö- ja luomutukia 300 miljoonaa
- kansallinen tuki 322 miljoonaa
- luonnonhaittakorvaukset 547 miljoonaa
Yhteensä 1394 miljoonaa euroa!
Lisäksi tulee valtion osuus maatalousyrittäjien eläkkeistä (640 miljoonaa), joten maatalous maksaa yli 2 miljardia suomalaiselle veronmaksajalle. Vuonna 2016 vielä enemmän kun sipilä on lisännyt tukia oleellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nii ,entäpä sitten se toinen puoli mitä yhteiskunta hyötyy siitä kun Suomessa on alkutuotanto ,josta raaka-aineet lähtevät jalostettaviksi ...jne. kunnes ovat loppukäyttäjillä ?
Yksi vaihto-ehto voisi olla .että Suomeen tuotaisiin kaikki elintarvikkeet valmiina ulkomailta , aika moni jäisi vaille töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se maksetaan kaikissa eu maissa ha tuki samaa luokkaa kaikissa maissa.sinun pitää puhua koko eun maatalouden tukemisesta.jos puhut pelkästään suomen tilojen tukeista niin oot vain kateellinen.mutta elä suotta olen saanut niitä tukeja yli 24v enkä ole siltikään rikastunut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

herliin joutuu panemaan jatkoksi omia rahojaan, toiset viljelijät pankin rahoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistetaanpas tässä Herlinin haukkumisen lomassa katsoa hänen yhtiöidensä maksamia veroja Suomeen. Niistä valtavista veroista hyödymme kaikki. Myös demareiden on hyvä muistaa, että pääomalla ei ole kotimaata. En haluaisi suurin surminkaan olla ajamassa yhtään yritystä Suomesta pois pääkonttoreineen ja tuotanto- tai palvelulaitoksineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuethan maksetaan yhteiskunnan pelisääntöjen mukaan - myös Herlinille. Aika monta hän tiloillaan työllistääkin. Ilman tukea maksaisi ruoka kuulemma kolminkertaisesti verrattuna nykyiseen tasoon. Toisaalta kaikki EU-maat maksavat tuottajilleen tukea. Sen lopettaminen ohjaa meidän syömään mm. brasialaista naudanihaa ja tanskalaista antibioottipossua. Moniko huomaa kiittää Herliniä korvaamattoman arvokkaasta Itämeren suojelutyöstä - omilla rahoillaan? Tämä toiminta on sentään läpinäkyvää ja lehdistäkin luettavaa. Miten on ne VVO:n verottomat tuotot vuokra-asumisesta joihin ohjataan valtavasti valtion rahaa? Onko se läpinäkyvää? Eipä taida olla, vielä. Kertoisiko joku vaikkapa kolme teollisuuden alaa, jota yhteiskunta ei tukisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma että Herlinin tila tuottaa kotimaista ruokaa. Ilman ruokaa sitä kuolisi nälkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä maanviljelijät ovat nämä rahansa ansainneet. Turha täällä on punavuoren punaviinin lipittäjien kavereiden valittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laki on kaikille sama. Niin miljonäärille kuin pienviljelijälle.
Tuista puheenollen. Kun maanviljelijöiden saamat tuet niin suunnattomasti ärsyttää tiettyä kansaryhmää...eikö silloin voisi luopua myös mm. demareiden saamista miljardi asumistuista!?
Miksi toisille sallitaan ja toisille ei?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina viljelijät valittaa, mutta eipä ole traktoreita näkynyt pakkohuutokaupoissa. Olen odotellut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osamaksutraktorit ei tule huutokauppoihin vaan liike hakee omansa pois ja ne mitkä on omia niin ne on myyty jo ennen pakkohuutokauppa tilannetta velkojen maksuun ja elämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maataloustuki ei ole toimeentulotuki. Sitä maksetaan tuotannon ylläpitämiseksi tuotetun määrän mukaan. Tappiolle se Herlininkin maanviljelys menisi ilman maataloustukia. Tämä nyt vain on käytäntö koko euroopassa ja muuallakin maailmassa. Tuotantoa tuetaan ja tuotantohintoja säännöstellään. Maku asia puhutaanko tuotanto- vai syömistuesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnioitan suuresti niitä ihmisiä,jotka jaksavat tuottaa meille ruokaa.Tekevät yötäpäivää töitä,taloudelliset vastuut ovat suuret(investoinnit),sää vaikuttaa mm.rehutulokseen ja vielä "kiitokseksi" kansa napisee.Kyllä on paikallaan puhua syömistuesta.Meidän kaikkien ruoan hinta pysyy maltillisena tukien avulla.Ollaan kiitollisia ja tyytyväisiä suomalaisesta ruoasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin minäkin kunnioitan. Mutta suomessa syödään käytännössä maailman kalleinta ruokaa ja siitä maksetaan kahdessa vaiheessa. Verotuksessa ja kaupan kassalla. Meidän ruoan hinta on kaikkea muuta kuin maltillinen, vertasipa sitä mihin maahan tahansa. Tukijärjestelmä ei ole ratkaisu, vaan se on nykyisin jo merkittävä osa ongelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

19:20
Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Haapavedellä – liekit löivät katosta läpi pelastuslaitoksen saapuessa paikalle
19:00
Paljastunut murhasuunnitelma ajoi aatelisherran maanpakoon – sitten hän tuli Lappiin ja ryhtyi kirjailijaksi Tilaajille
19:00
Viherbuumi käy kuumimmillaan – oululainen kotipuutarhuri idättää siemeniä maitopurkeissa ja ihmettelee tomaatin hentojen versojen putkahtamista ylös mullasta Tilaajille
19:00
Voi rottien kevät: Leuto talvi ja koronaepidemia ennakoivat runsaita rottatuhoja kaupunkeihin – lutikkaongelmakin voi räjähtää käsiin Tilaajille
17:37
Pudasjärven viikonloppupäivystyksen lakkauttaminen huolestuttaa terveyskeskuksen asiakkaita – Yhteispäivystys ei kuormitu sen takia, vakuuttaa vastuualueen johtaja
16:35
Omakotitalo palaa Oulaisten keskustassa Keskuskadulla, naapurustossa pyydetään sulkemaan ikkunat savun vuoksi
15:35
Suomessa on nyt 25 koronakuolemaa – määrä nousi viidellä vuorokauden aikana
82
OYSissa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta – sairastuneita Pohjois-Pohjanmaalla on 73 ja koko maassa 1882
56
Viranomaiset: Itse tehty kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta – toimi näin, jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin
48
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, että asiakkaan koronatartuntaa ei kerrota – sama taksi voi kuljettaa asiakkaita myös syöpähoitoihin
25
Satoja Oulun kaupungin työntekijöitä yt-neuvottelujen piirissä – lukuisilla sivistys- ja kulttuuripalvelujen henkilöillä palkanmaksu päättymässä
23
Lukuisat Oulun kaupungin työntekijät ovat estyneet tekemään työtään koronatoimenpiteiden vuoksi – Hoivatehtäviin ja Oulu-apuun siirtynyt noin 50
23
Poliisi luopui tänään Uudenmaan tiesulkujen ympärivuorokautisesta miehityksestä – liikkuvaa valvontaa on lisätty
13
Oppilaiden eväsjakelua laajennetaan Oulussa – tiistaista alkaen eväsjakelu käytössä 30 koulussa, katso lista eväiden jakopaikoista

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Töitä tekkee ja palkka juoksee niin mikäs tässä on kotona istuskellessa. Vieressä istuskelee marsalkka vahva :) Lue lisää...
Mikäs tässä on töitä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image