Kotimaa

MikroPC: Visa Electron ei kohta enää kelpaa junissa

Kotimaa 13.2.2012 15:25
Kaleva
Visa Electron ei enää kelpaa VR:n junissa maaliskuun alusta alkaen, kertoo MikroPC-lehti. Lehden mukaan VR lopettaa Visa Electronin ja Mastercard Maestro -maksukorttien tukemisen maksuvälineenä.

VR ei ole tiedottanut asiasta. MikroPC sai vahvistuksen tiedolle VR:n asiakaspalvelusta.

MikroPC:n mukaan uusi käytäntö on henkilökunnan tiedossa ja asiasta olisi tarkoitus kertoa medialle vasta myöhemmin tässä kuussa.

Visa Electron ja Mastercard Maestro vaativat maksutapahtuman yhteydessä reaaliaikaisen katevarauksen.

Tällä hetkellä Electronilla ja Maestrolla pystyy maksamaan junissa silloin, kun kortti pystytään varmentamaan. Jos varmennusta ei verkkoyhteyden takia voida tehdä, korteilla ei voi maksaa.

Uutinen MikroPC:ssä

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Ihmeellistä toimintaa VR:llä, kun lippua ei enää voi ostaa asemalta, verkosta ostaessa pitää olla tietyn mallinen puhelin ja siinä taatusti toimiva verkkoyhteys ja junastakaan ei saa lippua edes lisämaksulla, jos käytössä on kortti. Kenelle nuo VR:n palvelut on oikein tarkoitettu? Ei ilmeisesti ainkaan satunnaiselle ja vähemmän suunnittelevalle matkaajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aataminaikuista touhua, jos ei nykyaikana VR pysty tämmöistä asiaa hoitamaan. Kerrassaan huvittavaa, ei voi olla totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo aikoja sitten olen siirtynyt tsaarinaikaisella joustamattomuudella toimivasta VR:stä halpalentoyhtiöihin. Eikä ole tullut ikävä. Kannattaisi katsoa yhtiön johdossa peiliin ja aloittaa vaikka lippujärjestelmäuudistuksen toimimattomuuden myöntämisestä, onnettomasta nettimyyntisysteemistä ja muutenkin kaikin puolin epäonnistuneesta asiakaslähtöisyydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän ne oo etes hyväksyny ainakaan välillä oulu-rovaniemi electronia lipunmaksussa tai ravintolavunus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika markkinointikonstit - kohta ei mikään maksuväline junissa käy joten on pakko ottaa kaikkien kansalaisten junamaksu käyttöön, matkusti tai ei (kts. YLE-maksu).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Visa Electron on kelvannut maksuvälineenä viime syksystä alkaen matkan maksuun, mutta Avecralle (ravintolaan) ei ole. Mutta siis mitäpä tehdä jos nousee junaan asemalla, jossa ei ole junamaattia josta lipun voi ostaa, ja ainoa kortti on Electron?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole kyllä koskaan kuullutkaan että Visa Elerctron olisi pelannut junassa. En tiedä yhtään ainutta tapausta jossa esimerkiksi konduktööri olisi suostunut myymään lipun junassa Visa Electron-kortilla. Viime kesänä taisin kysyä junan ravintolavaunussa toimiiko Visa Electron kun siitä kertova tarra oli, mutta vastaus oli jyrkkä ei. Miten ihmeessä VR voi lopettaa sellaisen palvelun jota sillä ei ole koskaan ollutkaan toiminnassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten vanha eläkeläis mummo voi enää junalla matkustaa kun lipun ostaminenkin jo pelkällä rahallakin äärimmäisen hankalaa saati sitten noista neteistä ja automaateista. VR:lle kiireen vilkkaan kilpailija yritys jolle voi ostaa lippujakin helpommin kun nykyiselle yhtiölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Visa Electron on ylivoimaisesti epävarmin maksuväline. Miksi ihmiset käyttävät sitä, ei mahdu tavallisen kaupunkilaisen kaaliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no ei ole kyllä tähänkään mennessä yksikään konnari hyväksynyt visa electroniani..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR haluaa valikoida asiakkaansa. Pitää olla joko paljon käteistä rahaa, tietokone ja tulostin tai luottokortti. Juna ei ole mikään köyhien kulkuneuvo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En enää koskaan matkusta junalla. VR:n palvelu on muutenkin aivan surkeaa. Junat eivät koskaan kulje aikataulun mukaan. Yksinkertaisesti ei vain voi luottaa, jos on joku jatkoyhteys eteenpäin. Täytyy lentää, tai mennä omalla autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan runsas vuosi sitten S-kortti ei kelvannut konduktöörin lukulaitteeseen, vaikka siinä oli Visa-ominaisuus. Että mikä ihmeen muutos? Ketä tämä uutiskynnyksen ylittänyt asia koskee? Mikä Visa Electron. Olis mukava tietää enempikin, etten hae moista korttia. Hah.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nyt ensimmäisenä kannata haukkua VR:ää vaan mietitäänpä miten ennen vanhaa on asiat hoidettu--ihan aidolla rahalla. Visa electron kortti tuli meidän vanhan automaattikortin tilalle ja jos tarkkoja ollaan ni kortin haltijalla on tiedossa että se kelpaa maksuvälineenä useassa paikassa. siis toisin sanoen se on pelkkä nosto kortti joka ei kelpaa läheskään kaikissa paikoissa. Ottakoon kaikki haukkujat selvää mitä kaikkea vaatii juna jotta siellä saadaan tollanen kortti toimimaan. Käteisrahalla aina selviää eteenpäin mutta visa electron kortilla ei valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko järkee vai ei. Varmin kortti, Electron, jolla ei voi maksaa ilman katetta, ei käy maksuvälineenä kun taas kortit joissa ei välttämättä ole katetta käyvät maksuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
30
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
14
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
13
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

207 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pandemia tulee oletko valmis?

Pelonlietsonta on nykyajan muoti-ilmiö. Ilmeisestti lietsojat pyrkivät korottamaan sillä itsetuntoaan Lue lisää...
näkee, että

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image