Kotimaa

Mikael Pentikäinen: Lukulaite tulee verkon ja paperilehden rinnalle

Mikael Pentikäinen on Helsingin Sanomien uusi päätoimittaja. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 28.2.2010 0:00
Antti Ervasti


Helsingin Sanomien uudeksi päätoimittajaksi valittu Mikael Pentikäinen sanoo, että verkko on journalismille mitä loistavin asia. Lehtitalot ja toimittajat eivät työskentele paperibisneksessä, vaan uutistoiminnassa.

”Uutisia pitää päästä kertomaan silloin kun tapahtuu ja täydentämään sitä mukaa, kun asia elää. Verkko antaa meille siihen paremman mahdollisuuden kuin kerran päivässä kotiin kannettava lehti.”

Tähän kaksiyhteyteen kannettavat lukulaitteet tulevat tuomaan oman lisänsä. Pentikäinen uskoo, että niihin voidaan rakentaa eri tavalla päivittyvää lehteä.

”Uskon, että lukulaitteesta tulee lähivuosina hyvin kiinnostava uusi jakelutie. Se tulee sisältämään enemmän painetun lehden sisältöä kuin verkkolehti. Siellä voi olla liikkuvaa kuvaa, tilastotietoa tai vaikka enemmän valokuvia kuin lehdessä voidaan painaa. Koska laitteen käyttö on lehden omaista, siellä voivat olla myös lehden mainokset. Nythän verkossa mainokset ovat erilaisia.”
Painetulla sanomalehdellä on Pentikäisen mielestä vielä hyvä ja pitkä tulevaisuus edessään.

”Taustoittajana, syventäjänä ja eteenpäin katsojana se on aivan älyttömän hyvä käyttöliittymä. Kyllä siellä uutisiakin tulee olemaan, mutta niiden luonne muuttuu. Erityyppiseen sisältöön on jo menty. Sisällöt onkin pystyttävä eriyttämään verkossa ja paperilehdessä.”

Lue lisää sunnuntain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

No mikä tämä tietokone sitten on, eikö tämä ole lukulaite josta voi lukea internetin sisältöä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue: HS uusi päätoimittaja näkee lukulaitteet vain oman ja mainostajien viestinnän jatkeena jossa mediatalojen ja päättäjät määrävät mitä niissä näytetään. Tulevaisuudessa toivottavasti lukulaitteet mahdollistavat todellisen demokratian ja kansan vallan toteutumisen jos siihen kansalaisten toimesta uskalletaan tarttua. Lukulaitteet vaan pitäsi pitää avoimina ja vapaina ilman mitään keinotekoisia sisällönrajoituksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

79
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
69
Pääministeri Sipilä vahvisti Suomenmaalle: Eduskuntavaaleissa ehdolla edelleen Oulun vaalipiirissä
68
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
56
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
50
Poliisi löysi kerrostalosta Oulun keskustassa peräti 14 varastettua pyörää, kolme miestä otettiin kiinni – "Käynnissä varkausbuumi"
46
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
32
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image