Kotimaa

Migri: Vas­taa­not­to­kes­kus­paik­ko­jen määrää vähennetään noin 800 paikalla – muutama vas­taa­not­to­kes­kus lakkautetaan kokonaan

Maahanmuuttovirasto Migrin mukaan vastaanottokeskusten paikkamäärää vähennetään noin 800 paikalla. Arkistokuva Lammin vastaanottokeskuksesta Hämeenlinnasta. KUVA: Tomi Vesaharju
Kotimaa 27.6.2019 7:38
Katri Keskitalo

Maahanmuuttovirasto Migri on päättänyt vastaanottokeskusten paikkamäärien supistuksista ja sopimusten irtisanomisista. Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 800 paikkaa, tiedottaa Migri.

Viraston arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna alle 3 000 turvapaikanhakijaa ja uusintahakemuksia jätetään noin 2 000. Vastaanottojärjestelmässä on nyt kirjoilla noin 9 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 5 600 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa.

Tiedotteen mukaan Migri pyrkiikin pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana. Tällä hetkellä käytettävissä on noin 400 ylimääräistä paikkaa ja virasto arvioi tarvittavan paikkamäärän laskevan vielä usealla sadalla vuoden 2019 toisella puoliskolla.

Vastaanottokeskuksista toimintansa kokonaan lopettaa lokakuun 2019 alkuun mennessä Karkun vastaanottokeskus Sastamalassa ja vuoden 2020 alkuun mennessä Kauhavan vastaanottokeskus ja Valolinnan vastaanottokeskus Heinolassa. Paikkamääriä vähennetään Kristiinankaupungin, Porin ja Vaasan vastaanottokeskuksissa sekä Vantaalla Robert Huberin tien ja Espoossa Nihtisillan vastaanottokeskuksissa syksyn 2019 aikana.

Kommentoi

Suomeen saapuu noin 3 000 turvapaikanhakijaa. Uusintahakemuksia jätetään noin 2 000. Vastaanottojärjestelmissä on kirjoilla noin 9 500 hakijaa, näistä noin 5 600 "asuu" vastaanottokeskuksissa. Siinä kattaus josta veronmaksajana en malta lopettaa kiittelyä ja ylistystä niitä kohtaan jotka ovat mahdollistaneet tämän kohtuuhintaisen, jokaisen suomalaisen veronmaksajan kukkaron limiitille sopivan kattauksen. Vielä kerran, kiitos ja ylistys kumarruksen kera. Palaan asiaan kymmenen vuoden kuluttua kun luku 3 000 on kerrottu kymmenellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

33
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
31
Toripolliisi-patsas oli töhritty meikkaamalla sen kasvot – "Nuoret tytöt yrittivät puhdistaa patsasta"
27
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
17
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
17
Hirvenpyyntilupia myönnetty Oulun toimialueelle tänä vuonna huomattavasti viimevuotista vähemmän – pyynti alkaa syyskuussa
14
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu
13
Qstock aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin festivaaliviikon alusta alkaen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image