Kotimaa

Mies hautasi jätesäkeissä metsikköön Helsingissä ainakin 55 kiloa amfetamiinia –  huumekaupan sydämenä toimi läheinen asunto

Amfetamiinia haudattiin metsikköön viime elokuussa. Kuvan aine ei liity tapaukseen. KUVA: Helsingin poliisilaitos
Kotimaa 15.3.2019 12:32 | Päivitetty 15.3.2019 12:34
STT

Kahteen kuoppaan helsinkiläisessä metsikössä upposi viime elokuussa kaksi jätesäkillistä amfetamiinia. Metsikössä urakoi lapion kanssa Saksasta tullut mies, joka oli saapunut Suomeen albanialaisen henkilön toimeksiannosta. Hänen tehtävänsä oli piilottaa metsään vähintään 55 kiloa amfetamiinia.

Tarkoituksena oli myydä huumeet edelleen, mutta poliisi oli jo liigan jäljillä huono-onnisen dopingtilauksen vuoksi. Lapiomiehen kätköltä löytyi yli 37 kiloa amfetamiinia, ja muiden takavarikoiden kanssa määrä nousi lähes 50 kiloon. Takavarikko on Suomessa mittava.

Lapiomies yritti poistua maasta 30 000 huume-euron kanssa, jolloin poliisi nappasi hänet. Rahat oli Helsingin käräjäoikeuden mukaan tarkoitus toimittaa albanialaiselle toimeksiantajalle Saksassa. Hän oli saanut huumeet mieheltä, joka tarjosi tälle katon pään päälle matkan ajaksi.

Majoittaja toimi albaanin ja lapiomiehen välissä

Suurin löydetty huumekätkö sijaitsi majoittajan asunnon läheisyydessä. Majoittaja kertoi oikeudessa, että hän tuntee Albaniassa erään henkilön, joka oli pyytänyt majoittamaan lapiomiehen pariksi päiväksi. Hän sanoi tutustuneensaalbanialaiseen baarissa Helsingin Kontulassa ja kiisti, että hänellä olisi yhteyksiä Albaniaan.

Oikeus katsoi, että mies oli ollut toistuvasti yhteydessäalbanialaiseen ja totesi, että albanialainenoli saattanut huumeita säilyttäneen majoittajan ja lapiomiehen yhteen.

– Käräjäoikeus päättelee, että tiiviisti harjoitetun yhteydenpidon syy oli ollut huumetekemiset sekä rahojen toimittaminen toimeksiantajalle.

Lapiomiehen roolina oli myös hoidella huumeita eteenpäin pienemmissä erissä muun muassa majoittajamiehen asunnolta. Asunnon tiskialtaan alta löytyi kaksi ja puoli kiloa amfetamiinia kolmessa pakkauksessa. Kuuden ja puolen vuoden vankeustuomion saanut lapiomies, Ledjon Pajaj, 33, ehti oikeuden mukaan saada palkkiota 1  700 euroa.

Huumelaukku vaihtoi omistajaa parkkipaikalla Itä-Helsingissä

Yhteensä käräjäoikeus tuomitsi huumejutussa 21 ihmistä. Kovimmat tuomiot keräsi Pajajin lisäksi majoittaja, Mike Dahina, 56 sekä huumeita levittäneet Ajeetpaul Singh Sekhon, 40 ja Ali Abdulkarim Khanjar, 33.

Yksi suurimmista huume-eristä vaihtui kädestä toiseen itähelsinkiläisellä parkkipaikalla.

Lapiomies-Pajaj luovutti vedettävässä matkalaukussa lähes 11 kilon amfetamiinierän Khanjarille. Amfetamiini löytyi laukusta 12 eri paketista.

Samalla parkkipaikalla Khanjar kantoi laukun välittömästi Sekhonin mustaan katumaasturiin. Parkkipaikalle tuli vielä yksi henkilö, joka siirsi huumeet omaan autoonsa.

Puolitoista tuntia myöhemmin poliisi takavarikoi huumeet ketjun viimeiseltä mieheltä, jonka oikeus tuomitsi vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeus tuomitsi Dahinan ja Khanjarin 10 vuoden sekä Sekhonin 11 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistuksiin.

Poliisi kertoi aiemmin päässeensä huumeiden jäljille ravintolaan lähetetyn dopingerän vuoksi. Oikeus katsoi, että Sekhon ja Tony Wagas Quresh, 30, tilasivat dopingaineita Latviasta kuriirikuljetuksena helsinkiläiseen ravintolaan.

Suunnitelma meni pieleen, koska paketin ehti ottaa vastaan liigan ulkopuolinen henkilö, joka soitti poliisille. Kun Quresh tuli paikalle, poliisit olivat jo ravintolassa.

Oikeus tuomitsi Qureshin 2,5 vuoden vankeuteen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tällaiseen ne resurssit pitääkin kohdentaa eikä hippien kukkapurkkeihin. Näin saadaan Suomesta oikeasti turvallisempi paikka kaikille olla ja elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Joo laitetaan 1985 - 1994 syntyneistä 40% häkkiin ja yhteensä 700 000 suomalaista. Sillä se ongelma varmasti saadaan ratkaistua.
(Luvut THL:n tutkimuksesta, jossa kerrotaan 700 000 suomalaisen käyttäneen kannabista ja 1985 - 1994 syntyneistä 40%.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo muutamat huumeidenkäyttäjät eivät todellakaan ole tällä hetkellä se suurin turvallisuus uhka Suomelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan uskontolahkoiset kuljettaa matkalaukussa huumeita lähi idästä ! Tunkevat turistien laukkuihin , ihmetellään miten laukku painaa niin hirveesti kun ei ensin painanut !! Sitten joku tulee pyytään voinko lainata sun laukkua etkä tajua mitään .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan nyt tullut luettua taas liikaa vihreää lankaa, kun jutut ovat noin utopistisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono-onninen doping-tilaus! Ei oikeastaan voi kuin ihmetellä kuinka rikollismyönteistä nykyään kohtaakaan joka taholla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Niillä suomalaisilla olisi samanlaisia yhteyksiä niihin suuntiin joissa on tuommoinen teollisuudenhaara mahdollinen niin sitten ehkä. Eurooppa on aika avoin markkina-alue mutta yhteyksiä täytyy olla ja kelläs niitä on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image