Kotimaa

Mie­li­pi­de­mit­taus: Suomessa jo liikaa kieltoja

Kotimaa 22.8.2013 13:25
Kaleva

Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmasosaa (65 prosenttia) suomalaisista vastaa myöntävästi kysymykseen ”Onko Suomessa jo liikaa kieltoja ja luvanvaraisuuksia?”.

Perussuomalaiset ovat vahvimmin sitä mieltä, että kieltoja on liikaa. Puolueen kannattajista peräti 80 prosenttia on tällä kannalla.

Vanhojen kolmen suuren puolueen kannattajista enemmistö on samoilla linjoilla, mutta prosenttiosuudet ovat pienempiä (kokoomus 64,3 prosenttia, SDP 67,5 prosenttia ja keskusta 68,3 %).

80 prosenttia vastaajista oli sillä kannalla, että jokaisella aikuisella pitäisi olla oikeus päättää omista tekemisistään, niin kauan kuin hän ei häiritse tai vahingoita muita. Eniten tätä mieltä olivat perussuomalaiset (89 prosenttia) ja sosiaalidemokraatit (83 prosenttia) ja vähiten vasemmistoliittolaiset (70 prosenttia).

”KD rajoittaa eniten
henkilökohtaista vapauttani”

Tutkimuksessa esitettiin kysymys, mikä poliittisista puolueista harjoittaa politiikkaa, joka rajoittaa eniten henkilökohtaista vapauttasi.

Kristillisdemokraatit ottivat kiistattoman kärkisijan 19 prosentin kannatuksella. Perässä seurasivat kokoomus (13,3 prosenttia) ja vihreät (9,8 prosenttia).

Vähiten henkilökohtaista vapautta rajoittaviksi puolueiksi koettiin keskusta (1,8 prosenttia) ja vasemmistoliitto (2,4 %).
Kristillisdemokraatit ovat keikkuneet kärjessä myös kahtena edellisenä vuotena tehdyissä vastaavissa tutkimuksissa, mutta tänä vuonna kokoomus siirtyi vihreiden ohi kakkostilalle.

TNS Gallup tutki Viestintätoimisto Kaiku Helsingin toimeksiannosta suomalaisten mielipiteitä sääntelystä 6.-16.8. Tutkimukseen vastasi 1041 suomalaista. Tutkimus on osa Kaiku Helsingin ”Kielletty maailma”-kampanjaa, johon kuuluva kiertue alkaa 22.8. Mikkelissä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Sitä voi urputtaa, puolesta ja vastaan, tai sitten katsoa peiliin. Jos edes suurin osa osaisi elää ihmisiksi ja miettiä muutakin kuin omaa hanuriaan, kieltoja ei tarvisi edes ajatella. Ja hei - jokaisella on vapaat kädet kantaa itsensä rajan taakse eli muuttaa muualle asumaan, jos ei täällä kykene..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja tämä luvanvaraisuus tarkoittaa että niitä lupia pitää sitten jostain kysellä eli käytännössä verotuloja tuhlaavalta virkaelätiltä joka myös byrokraattina ja virkamiehenä tunnetaan. Tässä sitä ois kirveelle töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on kaikkiä sääntöjä, kieltoja, rajoituksia ja valvontaa yli puolet liikaa. Poliitikot tärkeilee ja ovat pätevinään kun keksivät uusia ja uusia sääntöjä ja rajoituksia ja kansa tuntee joutuvansa hirttosilmukkaan! Olen puhunut jo pitkään, että se puolue joka lupaa purkaa edes osan Suomen järjettömistä säännöistä ja isovelivalvoo touhusta tulee saamaan minun ääneni seuraavissa vaaleissa. Mutta eihän ne poliitikkoparat uskalla vähentää pätemisensä määrää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahimmat kieltojen antajat ovat THL:n Puskat. Ei ole oikeaa tai väärää, on vain erilaisia tapoja toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jumalattomat ihmiset haluavat elää ilman lakia, kuin eläimet. Tämä on tietenkin seurausta siitä, että tarpeeksi kauan toistettu valhetta että ihmiset ovat eläimiä, niin ei ihme jos he alkavat käyttäytyä kuin eläimet. Juuri tästä häiriö käyttäytymisen vuoksi joudutaan tekemään uusia lakeja.

Jos olisimme oikeasti hyviä ihmisiä, niin avustus työtä ja lakeja ei juurikaan tarvittaisi. Mutta katsokaapa mitä tapahtuisi, jos nopeusrajoitukset poistuisivat ja laskekaapa paljonko tavallainen suomalainen käyttää nyt hyvinvoinnin huippuaikoina omista tuloistaan ja ajastaan muiden auttamiseen - se on 1-2% luokkaa. Ongelma on yhä itsekäämpi ihminen, joka löytyy keinon rikkoa lakia ja tehdä väärin yhä uudelleen. Nuoriso ongelma on tämän arvotyhjiön luoma yksi oire samalla tavalla kuin rapistuva yhteiskuntamme, joka hajoaa teitä myöten, ja uusien laitoksien ja työpaikkojen sijaan tulee YT neuvotteluja ja terveyslaitoksia sekä kouluja suljetaan. Tämä on sitä, mitä tapahtuu jumalattomasti elävälle yhteiskunnalle ja kun Luoja vetää siunauksensa pois.

"Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut. He korskeilivat ja tekivät kauhistuksia minun edessäni, ja minä, kun sen näin, toimitin heidät pois." - Hesekiel 16:49-50

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitaan hyviä ja oikeudenmukaisia käytäntöjä, ei tarpeettomia ja ihmisen elämää rajoittavia lakeja. Tarvitaan tekoja, ei tyhjiä sanoja. Tarvitaan kannustavaa asennnemuokkausta, ei syyllistävää saarnausta. Tarvitaan ihmisen vastuuta omasta itsestään, ei pakoilua holhouksen helmoihin. Tarvitaan selkärankaisuutta, ei imelää hurskastelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asetat tässä nyt jotenkin kummallisesti vastakkain uskonnon ja itsekkyyden. Jumalaa ei aina tarvita epäitsekkyyteen, tarvitaan vain muutosta ihmisten asenteisiin ja kasvatukseen toisia auttavampaan suuntaan. Toisaalta jos joku haluaa jonkun uskonnon tätä varten, niin siitä vain valitsemaan jumal(i)a, pääasia että auttaa toisia.
Ihminen on eläin, siksi se haluaa käyttäytyä eläimellisesti. Se on pelkästään luonnollista. Se ei kuitenkaan tarkoita itsekkyyttä. Ihminen on hyvin älykäs eläin ja voi kyllä ottaa muutkin huomioon, jos ja kun me toisiamme siihen opetamme ja kannustamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Evira,Valvira,trafi,TE-keskus, ja mitä niitä onkaan. Kaikki pyrkivät lisäämään turhaa pyrökratiaa!. Töihin kyseisiin virastoihin pääsee hyvillä suhteilla ja eläkkeen voi tienata suuremmin rasittamatta itseään,kunhan ei hypi kenenkään korkeamman virkamiehen varpaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi siis tulkita viesti niin, ett Persuksistakin 20%:n mielestä kieltoja on sopivasti, tai liian vähän. Kieltämättä surkuhupaisaa :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...niin kauan kuin hän ei häiritse tai vahingoita muita."

Siinäpä se tulikin. Suomalainen vaan ei usko, että mikään toiminta voisi häiritä muita, ellei sitä ole laissa kielletty. Eikä välttämättä vielä sittenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on kymmenittäin erilaisia virastoja, jotka ainoastaan jarruttavat kaikkea kehitystä. Lopettamalla nuo virastot ja vakanssit saataisiin taas pyörät pyörimään ja valtavat säästöt aikaan. Tyyppiesimerkki on museoviraston toiminta, kun se jarruttaa ja pyrkii estämään Kemijärven uuden S-marketin rakentamisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee eri keskustelupalstoja niin niistä voisi päätellä, että suomalaiset suorastaan rakastavat sääntöjä ja eri toten kieltoja mitä erilaisempien asioiden yhteydessä. Niiden perusteella kieltoja ei ole läheskään riittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulos on siinä mielessä omituinen, että perussuomalaiset ovat eniten sitä mieltä, että kieltoja on liikaa. Mutta juuri persujen vuoksi tuollaisia kieltoja tarvitaan ja niitä tulee lisää.(esim.Hakkaraisen puheet)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"80 prosenttia vastaajista oli sillä kannalla, että jokaisella aikuisella pitäisi olla oikeus päättää omista tekemisistään, niin kauan kuin hän ei häiritse tai vahingoita muita" .... kuka määrittelee sen mikä on häiritsevää? Minua häiritsee kaikki poliitikot. Vaadin politiikan kieltämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

18:43
Auton takaosa putosi railoon Oulujärvellä - autossa olleet henkilöt pääsivät pois ajoneuvosta
18:11
SDP:n puoluekokous siirtyy elokuun loppuun – Kokouspaikkana säilyy Tampere-talo
18:00
Maniassa olo on parhaimmillaan upea ja elämä on yhtä säpinää, mutta sitten kaikki pysähtyy masennukseen – kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava oululainen Saana Tolppanen tuo nyt toivoa toisille Tilaajille
18:00
Noin sata päivätupaa, autiotupaa ja kotaa on suljettu Pohjois-Suomessa – taustalla koronavirusepidemian suitsiminen
17:28
Pitkät päivät kotona laittavat oululaisnuoret koville – "Montako kuukautta tätä kurjuutta kestää, kukaan ei tiedä"
17:27
Iltapäivälehdet: Presidentti Niinistö myöntää esittäneensä kriisiryhmän perustamista – "En missään tapauksessa ajattele, että sillä olisi mitään päätäntävaltaa"
17:08
Rikkoutunut raskas ajoneuvo tukki Pohjantien rampin Laanilassa
140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
80
Koronakuolemien määrä kasvaa Suomessa päivä päivältä, nyt menehtyneitä jo 11 – Oulussa hoidossa viisi potilasta, kaksi tehohoidossa
60
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
45
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
44
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
36
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image