Kotimaa

Mie­len­ter­vey­den ongelmat ovat nyt alle kol­mi­kymp­pis­ten yleisin sai­raus­pois­sao­lo­jen syy – näin poissaolojen syyt eroavat eri aloilla

Nuorten aikuisten masennuksesta ja ahdistuksesta johtuvat sairauspoissaolot ovat kasvussa, mutta eniten suomalaiset potevat yhä tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Kuvituskuva. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 12.6.2019 9:00
Virpi Niemistö

Jo yli neljäsosa koulutus-, terveys- ja sosiaalialoilla työskentelevien suomalaisten sairauspoissaoloista johtuu mielenterveyssyistä.

Tämä selviää terveyspalveluyritys Terveystalon tiedoista.

Vaikka sairastamisessa on isoja eroja eri alojen välillä, mielenterveysongelmien nopea yleistyminen yhdistää 20–49-vuotiaita alaan ja sukupuoleen katsomatta.

20–29-vuotiailla nämä diagnoosit olivat viime vuonna jo yleisin syy sairauspoissaoloille, selviää Terveystalon potilastietojärjestelmästä kootusta 1,2 miljoonan 20–69-vuotiaan ihmisen potilasdatasta.

Vastaavaa tarkastelua ei ole aiemmin tehty tässä mittakaavassa.

Erityisesti nuorten aikuisten riesa

Eniten suomalaiset ovat sairauslomilla tuki- ja liikuntaelinten sairauksien, erityisesti selkävaivojen vuoksi. Niiden määrät ovat kuitenkin pysyneet ennallaan tai kääntyneet laskuun.

Mielenterveyden ongelmista eli masennuksesta, ahdistuksesta ja unihäiriöistä aiheutuneiden sairauspoissaolojen määrä on puolestaan kasvanut yhteensä 35 prosentilla vuosien 2016 ja 2018 välillä.

Työnantajille tämä on tarkoittanut laskennallisesti yli 160 miljoonan euron kustannuksia.

Mielenterveyden ongelmista johtuvien sairauspoissaolojen määrä on kasvanut kolmen viime vuoden ajan voimakkaasti kaikissa alle ikäluokissa viisikymppisiin saakka.

Yli 50-vuotiailla näiden sairauspoissaolojen määrä on pysynyt jokseenkin samana viime vuosien ajan.

Vielä kolme vuotta sitten alle ja yli 50-vuotiaiden välillä ei ollut merkittävää eroa mielen pahoinvoinnissa Terveystalon datan mukaan.

– Nuoret aikuiset elävät psykososiaalisesti kuormittavaa vaihetta, kun he samaan aikaan raivaavat omaa paikkaansa työelämässä, etsivät kumppania tai perustavat perhettä, Terveystalon työterveyden ylilääkäri Unto Palonen toteaa tiedotteessa.

Palosen mukaan yksi suuntaus on se, että työyhteisön tuki on monissa työpaikoissa ohentunut esimerkiksi työnteon muuttuessa entistä mobiilimmaksi ja itseohjautuvammaksi. Nämä lisäävät mielenterveyden ongelmien riskiä.

– Fiksu työnantaja pitää huolta siitä, että työyhteisö toimii, että johtaminen on laadukasta ja että työntekijöillä on ymmärrys siitä, minkälaisia työyhteisötaitoja työelämässä tarvitaan, hän painottaa.

Myös miesten ongelmat kasvussa

Analysoitujen potilastietojen perusteella rakentamisessa ja teollisuudessa mielenterveyden ongelmat aiheuttavat vasta neljänneksi eniten sairauspoissaoloja, kun taas tuki- ja liikuntaelinten sairauksien sekä erilaisten vammojen osuus on näillä aloilla selkeästi suurempi muihin toimialoihin verrattuna.

Palvelualoilla mielenterveysongelmat ovat puolestaan nousseet kolmen viime vuoden aikana jo toiseksi suurimmaksi sairauspoissaolojen aiheuttajaksi.

Koulutuksessa, tieteellisessä toiminnassa sekä terveys- ja sosiaalialoilla mielen pahoinvointi aiheutti viime vuonna lähes yhtä paljon poissaoloja kuin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet.

– Eri toimialoja yhdistää mielenterveysongelmien jatkuva kasvu, vaikka toki niiden välillä on isoja eroja sairastamisessa. Naisilla näitä ongelmia on diagnosoitu perinteisesti enemmän, mutta nyt datamme paljastaa, että miehillä ongelmien määrä kasvaa aivan yhtä nopeasti, Palonen toteaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Työelämästä on karsittu kaikki avustavat tehtävät. Siis juuri ne, joita voi tehdä niissä elämäntilanteissa, kun voimat on vähissä. Vähemmänkin jaksavana kun voi tehdä monenlaisia pieniä askareita ainakin osa-aikaisesti kuntouttavassa mielessä. Samalla saa kuitenkin palkkaa ja tuntee kuuluvansa johonkin ihan aikuisena tasavertaisena ihmisenä.
Nyt kaikki nämä avustavat tehtävät on lopetettu ja kasattu yhä pienenevän henkilökunnan niskaan, niin että joka paikkaan pitäisi ehtiä. Eli ne, jotka eivät voi tehdä kovin vaativia töitä, eivät pääse työelämään ollenkaan ja ne, jotka töissä ovat, uupuvat ja kuormittuvat. Ei mitään järkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielentilasaikkua on haettu jo lokakuusta 1993: ja hyvin sitä saa, etenkin loman alla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä tuo some, se en tehnyt elämästä joillekkin entistä "mielenkiintoisamman".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on vain merkki siitä, että kaikki nämä ihmiset reagoivat terveellä tavalla siihen kuinka sairas yhteiskuntamme on. Eikö tulisi vihdoinkin herätä siihen, - eikä diagnosoida ihmisiä! Yhteiskuntajärjestelmä tässä on se "sairas mies", ei ihminen.

Ei ole mikään hyvinvoinnin mittari yrittää sopeuttaa ihmisiä järjestelmään, joka jo lähtökohdiltaan on sairas. (Khrisnamurti)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tätä maailmanmenoa seuraa niin en ihmettele yhtään että jengi sekoaa. Mutta onneksi silti ollaan maailman toiseksi onnellisinta kansaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yhtään ihme että tämän päivän 30-40 -vuotiaat väsyy ja uupuu. Vanhemmat puhuvat pullamössösukupolvesta, mutta eivät ymmärrä että tämä sukupolvi on se joka on nähnyt lapsena 90- luvun laman ja sen vaikutukset, vanhempien työttömyyden, kodin talouden romahtamisen ja ilmapiirin kiristymisen. Me muistamme sen kun vanhempi tulikin yhtenä aamuna kotiin ja ilmoitti ettei enää voikaan mennä töihin, ettei enää ole varaa harrastuksiin joihin vielä viime talvena oli ja kuinka ruokapöytään ilmestyi aina vain vähemmän ruokaa ja enemmän alkoholia. Kuinka aikuiset puhuivat lasten läsnäollessa ongelmistaan, mutta eivät nähneet lapsia pullon pohjan läpi. Eikö voi puhua vain yksittäistapauksista ja yksittäisistä perheistä, vaan näitä perheitä on tuhansia ympäri Suomea. Meillä on nyt aikuisina hirveä stressi pärjätä elämässä, pitää kiinni työpaikoista ja koittaa pitää omille lapsille tasainen taloudellinen tilanne ja lämmin rakastava ilmapiiri keinolla millä hyvänsä. Ettei omat lapset joutuisi kokemaan sitä samaa kylmää ilmapiiriä. Samaan aikaa tehostetaan ja vähennetään väkeä samassa mittakaavassa kuin silloin 90- luvulla, eläkeikää nostetaan ja moni myös vapaaehtoisesti jatkaa mahdollisimman pitkään, unohtaen että se on taas jonkun toisen työpaikka jäissä. Samaan aikaan päivähoidon ehtoja heikennetään ja isoon ääneen niin medioissa kuin suoraan päiväkodinjohtajilta tulee viestiä, että lapsi ei saa olla kuin maks. 8 tuntia hoidossa, koska lapsi kärsii ja eipä kyllä ole päiväkodilla resurssejakaan enempään. Sinä olet huono vanhempi päiväkodin portilla ja huono työntekijä kun lähdet töistä etkä jää ylitöihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on nähty, että nuorta ihmistä ei juuri tutkita. Kaikki väsymysoireet ja kuumeilu kuitataan psyykkisinä oireina. Lääkärissä joudut itse pyytämään lähetteen laboratorioon ja kuvantamistutkimuksiin, mikä edellyttää opiskelua netissä ensin, jotta osaat pyytää ja rohkeutta. Vaihdat lääkäriä ja käyt saman vaivan takia jopa 44 kertaa (nuha) ennenkuin astma todetaan. Moni potkaisee jo tyhjää(kuolee kohtaukseen ennekuin apua saa.
Sinne ne rahat hupenee, jos töissä olet. Jokainen masentuu tällä menolla aivan varmasti. Työantaja ei tykkää, jos käyt työajalla tutkimuksissa, joten
istut aina illat yksityispuolen vastaanotoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole lisääntyneet pelkästään nuorilla vaan myös ns keski-ikäisillä. Myös esim ppshp työntekijöillä suurin poissaolon syy tällä hetkellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoissairaanhoitoa ajetaan alas nyt, kun iso osa terveyskeskusten vuodeosastoista on lopetettu. Kirurgisella osastolla työolot niin kauheat, että työntekijät vaihtuu tiuhaan tahtiin eikä uusia valmiita sairaanhoitajia enää hakeudu OYS töihin. Työolot kuntoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse lähdin eräältä leikkausosastolta järjettömien suorituspaineiden vuoksi. Määräyksethän ovat, että leikattavan potilaan henkilöllisyys pitää kaksoisvarmistaa. Kun päätyy osastonhoitajan puhuteltavaksi, jos tarkastaa ennen saliin vientiä nimirannekkeen ja kysyy nimen, niin tehostaminen on jo hieman liian pitkällä. Ei saa, vie aikaa... Kaupallista, steriiliä valmistetta suoniyhteyden kiinnittämiseen ei saanut käyttää, laatikon pohjalla pyörivä teippi on halvempaa. Ja taas puhutteluun. Kymmeniä ihmisiä poistui tuolta masentuneina ja loppuunpalaneina, mutta esimiehen kohdalla asiaan ei puututtu. Virherekrytointia ei haluttu myöntää? Johdon kaveri?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun otetaan Tehyn pojiltakin kiitoksen saaneet hoitoisuus-mittarit paremmin käyttöön, niin saadaan loputkin sairaanhoitajat ajettua pois. Kukaan ei jaksa määräänsä enempää. No eipähän tarvitse palkkoja maksaa hoitajille, kun niitä ei kohta ole. Mutta kuka ne potilaat sitten hoitaa? Päivi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiiko yhtenä tekijänä toivottoman ja tarkoituksettoman olon syntymiseen olla evolutistinen ja ateistinen maailmankatsomus, johon nuorta koetetaan opettaa sieltä melkein ekaluokalta yliopistoon asti, siis että sattumalta jokainen on syntynyt ja olemassaolo loppuu kun henki lähtee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko mahdollista, että suurin osa normaalista pahoinvoinnista vähenisi puhelimen näpräystä / somettamista vähentämällä? En puhu nyt masentumisesta, johon ei käsittääkseni auta muu, kuin terapia/lääkkeet. Olen huomannut, että pahaa oloa helpottavat aidot ihmissuhteet ja vaatimattomat mökkiolot tai luonnossa liikkuminen, jossa puhelinta käyttää lähinnä lintujen kuvaamiseen. Eikä maksa mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on totta. Omalla työpaikalla ammattimaiset saikuttajat ovat aina rapakuntoisia. Ja enimmäkseen naisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylipaino, huono kunto ja työpaine ei varmastikaan ole hyvä asia. Meillä oireilee myös nuoria, hyväkuntoisia, jopa huippukuntoisia. Eikä heillä ole kyse liikasuorittamisesta. Ihmisiä eläköityy ja lähtee pois. Yleisin viesti on, että tieto voi kulkea organisaatiossa vain ylhäältä alas, jos sittenkään, liikkumatila vaateiden ja mahdollisuuksien välillä on olematon, johdon tuki työntekijöille puuttuu, kenttää syyllistetään ja ihmiset turhautuvat, ettei kehitysehdotuksia edes tajuta. Tyky-rahatkin katoavat jonnekin muualle kuin kentän työntekijöille. Mutta veronmaksajilla on varaa maksaa 40 000 e koulutuksesta, jota käytetään hyvä jos kymmentä vuotta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

69
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
51
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
49
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
26
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
25
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
16
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image