Kotimaa

Mielenosoitus kärjistyi Helsingin lä­he­tys­tö­alu­eel­la: Turkin suur­lä­he­tys­tön rakennusta heiteltiin kivillä, yksi otettiin kiinni

Poliisi on tiedottanut vuoden sisällä neljästä laajasta lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikosvyyhdistä, joissa uhreiksi on joutut yhteensä ainakin 87 lasta. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 14.10.2019 18:15 | Päivitetty 14.10.2019 18:18
Heidi Peltonen

Helsingin poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön, jonka epäillään rikkoneen ikkunoita rakennuksesta mielenosoituksen yhteydessä. Poliisi kertoo, että rakennuksessa sijaitsee Turkin suurlähetystö. 

Ilta-Sanomien mukaan lähetystörakennusta heiteltiin kivillä. Kivet eivät osuneet suurlähetystön ikkunoihin. Ylikomisario Jari Kaikko kertoi lehdelle, että hajonneet neljä ikkunaa ovat samassa rakennuksessa sijaitsevien asuntojen ikkunoita. 

Helsingin poliisi kertoi iltapäivällä Twitterissä, että Kaivopuiston lähetystöalueella liikkuvasta mielenosoituskulkueesta heiteltiin esineitä ja kiviä. 

Helsingin poliisi kertoi illalla kello 18 jälkeen, että tilanne lähetystöalueella on rauhoittunut. Poliisi kertoo laatineensa mielenosoituksen tapahtumiin liittyen kaksi rikosilmoitusta. 

Helsingin poliisi kertoi Twitter-tilillään noin kello 17 aikaan poliisin valmistautuvan voimakeinojen käyttöön, sillä mielenosoittajat eivät totelleet käskyjä. Illalla lähempänä kuutta poliisi kertoi niin ikään Twitterissä, että mielenosoituskulkue on alkanut hajaantua.

Mielenosoitukseen osallistui poliisin arvion mukaan noin 250 ihmistä. Helsingin Sanomien mukaan mielenosoittajat vastustavat Turkin sotilaallista hyökkäystä Syyriaan. 

MAINOS

Kommentoi

Miksi ei kerrota mielenosoittajien olevan kurdeja? Jos olisi suomalaisia niin jo vaadittaisi Hallaaholta selitystä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja miksi ei kerrota, että poliisit joutui suojautumaan kivisateelta autojensa taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä mielenosoitus ? Ketkä osoittivat mieltä ? Miksi ei kerrota tarkemmin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
74
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
56
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
32
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
23
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
21
Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät, tavoitteena järjestää tapahtuma seuraavana kesänä
20
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image