Kotimaa

Mie­le­no­soit­ta­jat pääsevät paikalle kuljetusalan lakosta huolimatta

SAK järjestää bussikuljetuksia Helsingin mielenilmaukseen ympäri Suomea perjantaina 2. helmikuuta.
Kotimaa 30.1.2018 15:41 | Päivitetty 30.1.2018 16:15
Juho Mäkelä

AKT:n tukilakko SAK:n perjantain mielenosoitukselle ei koske linja-autoalan tilausajoliikennettä.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n tukilakko sulkee käytännössä koko Suomen bussiliikenteen 2. helmikuuta perjantaina. Miten itse mielenosoittajat pääsevät maakunnista Helsinkiin SAK:n työttömyysturvan aktiivimallia vastustavaan mielenilmauspäivään?

– SAK:n sekä liittojen ja ammattiosastojen toimesta on järjestetty yhteiskuljetuksia tilausbusseilla, AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen vastaa tekstiviestillä.

SAK:n aluetoimistot järjestävät 2. helmikuuta bussikuljetuksia Helsinkiin ympäri Suomea. Kuljetukset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, mutta niihin on ilmoittauduttava etukäteen.

Osa AKT:n sopimusaloista keskeyttää perjantaina työnsä poliittisen mielenilmauksen vuoksi. Keskeytys ei kuitenkaan koske linja-autoalan tilausajoliikennettä eikä siten SAK:n aluetoimistojenkaan kuljetuksia.

Mielenilmauksen ulkopuolella ovat linja-autojen tilausajot, avoimet koulukuljetukset, vammaiskuljetukset sekä ruokakuljetukset esimerkiksi vanhuksille, kouluihin ja päiväkoteihin.

Suurin osa pääkaupunkiseudun julkisesta liikenteestä on pysähdyksissä perjantaina. SAK järjestää parhaillaan vaihtoehtoisia kuljetuksia Senaatintorille eri puolilta pääkaupunkiseutua. Reitit ja aikataulut mielenosoitusbusseihin varmistuvat myöhemmin.

SAK kehottaa jäseniään etsimään Helsingissä myös sopivia kimppakyytejä mielenosoitukseen. Senaatintorin mielenilmaukseen suuntautuvia kimppakyytejä varten on perustettu tapahtumasivu Facebookissa.

Näiltä paikkakunnilta lähtee busseja mielenilmaukseen

SAK:n nettisivuilta selviää, että bussikuljetuksia Helsingin mielenilmaukseen lähtee Hämeessä ja Uudeltamaalta Hämeenlinnasta, Lahdesta, Hangosta ja Jokioisista.

Pohjanmaalta lähtee kaksi tilausbussia Helsingin suuntaan Vaasasta ja Kokkolasta. Keski-Suomesta lähtee yhteensä kuusi linja-autoa mielenosoitukseen: Jyväskylästä, Äänekoskelta ja Saarijärveltä.

Pohjois-Suomesta mielenosoitukseen matkataan kolmella tilausautolla Oulusta, Rovaniemeltä ja Kajaanista. Mielenosoitukseen pääsee myös Iisalmen ja Joensuun suunnasta. Bussit kulkevat esimerkiksi Kuopion kautta.

Satakunnassa mielenosoitusbussit lähtevät Raumalta, Porista ja Kankaanpäästä. Varsinais-Suomessa busseja lähtee Turusta, Salosta, Uudestakaupungista ja Loimaalta. Etelä-Savosta bussit matkaavat mielenosoitukseen Mikkelistä, Juvalta, Haukivuorelta, Savonlinnasta ja Pieksämäeltä.

Bussilla mielenilmaukseen pääsee myös Imatralta, Kotkasta, Haminasta ja Kouvolasta. Tampereen bussit mielenilmaisuun lähtevät Keskustorin laidalta. SAK:n Sastamalan seudun paikallisjärjestö järjestää linja-autokuljetuksen Vammalan torilta.

Monet tilausbussit pysähtyvät matkan varrella useilla paikkakunnilla ottamassa lisää mielenosoittajia kyytiin.

SAK vastustaa mielenilmauksella vuoden alussa voimaan astunutta työttömien aktiivimallia perjantaina 2. helmikuuta. AKT ja Rakennusliitto ilmoittivat viime viikolla tukevansa mielenilmausta poliittisilla lakoilla. Mielenosoitustapahtuma alkaa kello 11 Helsingin Senaatintorilla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Korkea aika nousta vastustamaan nykyistä kehitystä. Kekkonen oli aivan oikeassa siinä, että kokoomusta ei pitäisi päästää hallitukseen. Suomen alasajo on jatkunut jo liian kauan. Suomea myydään pala palalta. Lähes miljoona ihmistä on köyhyysrajan alapuolella. Suuri työttömyys on aiheutunut päättäjien vahingollisen politiikan seurauksena, ja nyt kaikenlisäksi pyritään siitä syyllistämään ne, jotka ovat tuosta politiikasta kärsineet. Tämän havaitseminen on ollut ilmiselvää niille, jotka tarkkaan seuraavat KAIKKEA uutisointia. Isolla rahalla on ollut myös helppo trollata asioista, jotta ihmisten käsitys todellisuudesta hämärtyisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki laittomiin lakkoihin osallistuneet ja niitä järjestäneet joutavat vastuuseen teoistaan! Lakot aiheuttavat yhteiskunnalle ja työnantajayrityksille miljoonien, kymmenien miljoonien, tai jopa satojen miljoonien eurojen kustannuksia, joten kuvitteletteko tosissaan, että tuollaisilla toimilla saadaan jotain hyvää aikaan!!!??? On aivan varmaa, että nuo lakkojen aiheuttamat kustannukset tulevat kyllä meidän kaikkien maksettavaksi aikanaan!!!???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ainaiset Suomen alasajoon valmiit liitot yrittävät ilmeisesti saada aikaan vuoden 2018 tyylistä Baader- Ensslin toimintaa. Vasemmistolaiset ovat aina halunneet aiheuttaa väkivaltaa ja kaaosta kuten teki Baader- Meinhof ryhmän RAF.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsotaanko rikkuriksi, jos lähden ajamaan tämän keikan? Tulisi kuitenkin tehtyä jo mukava osa siitä 18 h/kk. Ai perkele, siitähän pitää saada palkkaakin......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raukkoja lakkoilijoita....
Nyt jo näkyy kuinka ammattiyhdistysliike itsekin on huomannut menettäneen valtaa, aletaan rehvastelemaan lakoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä lakko, ja opettajat eivät taaskaan mukana. Mutta ei se Sipilä usko kuin itseään ja takkia kääntelee jälleen. Sipilä on saanut aikaan niin paljon pahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitahan nyt niitä lähteitä tulemaan, jolla voit antaa näyttöä Sipilän pahoista toimista, ja laita nyt heti.
Vai eikö löydy kuin ainoastaan hyviä, sillä työttömyys vähentynyt ja talous alkanut nousta todella hyvin.
Vai oliko kommenttisi sinun omaa mutua?
Älkääkä tulko selittämään, että maailmantalouden noususta johtuu Suomen tilanne. Tottakai se antaa vetoapua, mutta jokaisen maan hallitus tekee sen lopullisen työn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkohan tämmöseen kyykyttämiseen ja ihmisten riistoon on puututtava eihän tällä hallituksella ole mitään rotia.Itse olisin kunnon lakon kannalla oltaisiin viikko tekemättä mitään olenkin ihmetellyt tätä ammattiliittojen ja SAK:n munattomuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärät keinot SAK:lla. Lakko ei paranna työttömyysastetta. Aktiivimalli parantaa omalta osaltaan. Lakolla ei ole mitään tekemistä työllisyyden hoidon kanssa. Kyseessä on SAK:n joutsenlaulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakko ja mielenosoitus on oikein petoksen tehnyttä hallitusta vastaan, hallitus rikkoi kiky-sopimuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja liitot kehitteli aktiivimallin nyt ovat sitten lakkoilemassa omaa ideaansa vastaan, kertoo liitoista jälleen ihan kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki mielenosoittajien pitää päästä paikalle ,niiden linja-autot ei ole lakossa. Ja kun viinaa osataan jo vetää lärviin pitkällä kokemuksella,niin kyllä sitä taas näytetään ja ollaan polleeta. Työntekijät rämpii omin neuvoin työpaikoilleen jos yleensä pääsevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liitot ne sen kun hajottaa yhteiskuntaa minkä ehtii,milloin milläkin verukkeelle. Mutta seuraukset joudutte maksamaan tästä touhusta jota ei kansalaiset ymmärrä ja myötätuntoa ei heru!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä oo liitto ajanut meidänkään etuja ennenkään joten YTK kutsuu. Yhden lakkopäivän tienestillä maksaa melkein koko vuoden maksut ja liiton maksut jää itelle tilille. Se jos joku kommari on näitä vastaan kuten kaikkia muutakin hallituksen tekemää ei tarkoita että kaikki jäsenet olisi samaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mut se kokoomuslaisten perustama liitto ei riitatapauksessa pysty työntekijää auttamaan. Ihme vinkunaa joillakin yhdestä mielenosoituspäivästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On Suomessa paljonkin asianajajia jotka on perehtynyt työriitoihin, että ei siihen liittoja tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image