Kotimaa

Metallica lahjoitti Suomen-vierailullaan rahaa vähävaraisten lasten auttamiseksi

Suomalaiset rakastavat Metallicaa, joka keikkaili eilen tiistaina Hämeenlinnassa. KUVA: Pekka Rautiainen
Kotimaa 17.7.2019 8:46
Minna Akimo

Vapaaehtoisvoimin toimiva Hope ry. voi auttaa rock-bändin lahjoituksella yli kahden sadan lapsen harrastustoimintaa.

Hämeenlinnassa tiistaina esiintynyt Metallica lahjoitti Suomen-vierailullaan rahaa vähävaraisten lasten auttamiseen.

Vähävaraisten lasten auttamiseen keskittynyt Hope ry. kertoo Facebook-sivullaan, että yhtye lahjoitti yhdistykselle 55 000 euroa.

Lue juttu, kuinka legendaarista bändiä saapui kuulemaan 55 000 korvaparia Hämeenlinnaan.

Yhdistyksen mukaan Metallican lahjoituksella voidaan tukea yli kahden sadan lapsen harrastuksia reilun vuoden ajan.

– Vuodesta 1981 maailmaa kiertänyt Metallica halusi perehtyä Hopen toimintaan ja auttaa kanssamme vähävaraisia lapsiperheitä Suomessa, yhdistys kirjoittaa päivityksessään.

Tiistaina Hämeenlinnan Kantolassa rock-maailman raskassarjalaisen näki noin 55 000 katsojaa. Edellisen kerran bändi esiintyi Suomessa Hartwall-areenalla viime vuoden toukokuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Malli, että sosiaalityö perustuisi hyväntekeväisyyteen. Johtaa vankimäärän ja turvattomuuden kasvuun. Turvattomuutta tuodaan jo kehitysmaista Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos, kiitos, soittajille
kiitti, laulajille!
Rahaa piisaa lapsosille
vähävaraisille!
Kiitos, kiitos, rokkarille
kiitti, artistille!
Rahaa piisaa pikkusille
Suomalaisille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upeeta! Haukoin henkeä kuullessani uutisen, mahtava summa😊 Toivon että Hope ry osaa käyttää kaikille valituille 200:lle lapselle varat tasapuolisesti ja niin että harrastus jatkuisi vielä vuodenkin kuluttua🤔 275 €/ vuosi on köyhälle paljon ja riippuen harrastuksesta, voi olla ponnahduslauta koko tulevaan elämään! Kiitos Metallica ja tsemppiä yhtyeelle ja lapsille♥️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisen köyhyysmääritelmän mukaan, meistä jokainen olisi ollut lapsena köyhä. Elintason kohotessa köyhyydellä ei ole mitään rajaa, vaan koko ajan köyhyyden määrittely elää ja vaatimustasot nousevat. Tämän vuoksi katson, että eivät nykyajan lapset ole minkään mittapuun mukaan köyhiä versus vaikka 1960-lukuun. Silloin ei matkustettu, tehtiin koko kesä maataloustöitä, tehtiin omat harrastuspaikat, omat jääkiekkovarusteet kuin kuntosalitkin sekä yleisurheilutelineet ja urheiltiin, keksittiin ja tehtiin sekä korjattiin kaikki muu ihan itse, ei oltu vaatimassa yhteiskuntaa apuun. Miten on nykyään? Kaikki pitäisi tulla ihan kuin "manulle illallinen". Eihän se näin voi olla, vaan kyllä se vastuu on perheestä aikuisilla ja lapsilla itsessään eikä yhteiskunnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on niin köyhää lapsiperheille ja eläkeläisillä . Tunnen monta henkilöä jotka saa vain pienen eläkkeen . Ei sillä pärjää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iteki pien eläkeläinen, ikinä en saa kaikkia lääkkeitä ostettua että ruokaankin jää rahaa... Ja ei, en käytä alkoholia enkä tupakoi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo "koko kansan" on aika paljon revittelyä. Suurin osa kansasta ei välitä yhtään siitä möykkeestä, jossa nuotin vieressä on paljon tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten. Jo et itse pidä musiikista mistä muut pitävät niin älä yleistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuotteja on ihan riittävästi ja ne ovat oikeilla paikoillaan. Kuuntele vaikka Nothing Else Matters.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin toimii Metallica. Entäpä suomalaiset miljonääri räppärit? Noh pullistelevat ja paukuttelevat henkseleitään aina
uudempi ja hienompi mersu tai bentley perseen alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanos muuta, ärsyttää tuo autoilla ja kartanoilla kehuskelu.. Keekkikin just kehuskeli miljoonabiilillään ja kartanollaan, ja sitä huitomista ja puhetta jotkut vielä menee katsomaan ja MAKSAVAT siitä... Nehän vaan matkii jenkki räppäreitä joilla on rytmi veressään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi se ärsyttää? Missä ”keekki” on ”kehuskellut” omistuksillaan?

Onko sun ihan pakko lukea ne jutut? Näet varmasti jo otsikosta, että tuosta tulee paha mieli. Älä lue niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako ”miljonääri räppäriä” Suomessa on?

Yksi? Onko sitäkään? Ja sekin on maksanut tuloistaan karmean määrän veroja ja työllistänyt suorasti ja epäsuorasti paljon ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtavan Suuri Metallisydän. Kiitos muusikot.

Eipä tule avustuksia kaikille vähävaraisille sim. lestadiolaisten Suvifestareilta.
Jälleen nähdään, kenellä on oikeasti avara ja tasavertainen Sydän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun lahjoittivat, mutta uutisen tieto on harhaanjohtava. Olisi tärkeää tietää, että paljonko he prosenteissa lahjoittivat, koska vain sillä on merkitystä. Normaali ihminen kun lahjoittaa hyväntekeväisyyteen vaikka 10 % keskiverto eläkkeestään eli 140 euroa/kk. Mitkä ovat Metallican ansiot vuodessa, jotta saisi vähän vertailukohtaa lahjoituksen tasoon? Se on vähän sama asia, kun Teemu Selänne lahjoitti aikanaan lastenosastolle 10 000 euroa vai oliko se markkaa ja se tarkoitti normaali palkansaajan kohdalla vain muutamaa lanttia. Eli jos näistä kirjoittaa, olisi mukava tietää todellinen summa suhteessa, että ei tulisi kansalaisille väärää kuvaa asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi sanoa että kaikki tietävät kyseessä olevan megabändi jolla on miljoonien omaisuus. Jos käy kiertueella vaikka 50:ssä maassa vuosittain niin kyllä siitä aika potti tulee kuitenkin. Eikä pienintäkään lahjoitusta pitäisi väheksyä. Yleensä lahjan antaminen parantaa myös antajan oloa. Se vapauttaa hetkeksi omista murheista ja auttaa näkemään pidemmälle, laajemmin. Muutkin kärsivät.

Lahjoittamiset pitäisi tehdä silti aina omat voimavarat ja oma hyvinvointi huomioon ottaen. On olemassa myös uskonnollisia järjestöjä jotka esim. vanhusten kuolinvuoteella kaappaavat heiltä koko omaisuuden. Tällaista tapahtuu tosi paljon Suomessa ja tiedän monia tapauksia. Lahkolaiset tulevat salkku kädessä määräilemään vainajan jäämistöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se ymmärtäminen on vaikeaa? En tuominnut lahjoittajaa, vaan sitä, että miksi kansalaisen lahjoittaminen ei ole niin näkyvää ja ei monasti ylitä uutiskynnystä, vaikka he suhteessa hyvin monasti lahjoittavat paljon enemmän kuin nämä julkkikset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä nämä yksityisten ihmisten minimaaliset lahjoitukset pitäisi sitten uutisoida?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

6:36
Mies täräytti maasturilla ravintolan seinään Saariselällä  – puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat
6:07
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
6:00
Paikallisyhdistysten aktiivit tekevät pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen ja saavat siitä harvoin kiitosta Kaupallinen yhteistyö
6:00
Fokus pitää olla koko Oulun vetovoiman lisäämisessä – alueilla asukkaiden ja virkamiesten pitää opetella tekemään asioita yhdessä Lukijalta
6:00
Kuntatalous kuopii pohjamutia – Joka kolmas kunta kerjuulla, mukana muun muassa Ii, Utajärvi, Vaala ja Tyrnävä Tilaajille
6:00
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
21.10.
Brexit toisi haasteita Valioliigalle – ulkomaalaispelaajien määrä luultavasti vähenisi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

115 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Jos ei olisi rikkaita, jotka maksavat paljon veroa, köyhilläkin olisi kurjemmin. Monet hyvätuloiset yrittäjät työllistäv... Lue lisää...
Kiitos hyville veron...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image