Kotimaa

Me­ri­var­tios­tot suorittavat tehostettua ve­si­lii­ken­ne­val­von­taa tänäkin juhannuksena – muistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet vesille

Merivartiosto suorittaa juhannuksena tehostettua valvontaa. KUVA: Merivartiosto
Kotimaa 20.6.2019 11:55
Antti Karvonen

Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena ja varmistavat veneilijöiden turvallisuutta merellä. Tärkeintä on kuitenkin veneilijöiden oma toiminta, joka korostuu voimakkaasti vesillä liikkumisen turvatekijänä, Merivartiosto kertoo tiedotteessa. 

Tavallisella maalaisjärjen käytöllä vältytään monelta vaaratilanteelta ja onnettomuudelta: pelastusliivit, liikkuminen selvin päin ja oikea asenne kantavat pitkälle.

Pohjois-Pohjanmaalla saattaa olla luvassa perjantaina kovaa ukkosta. Lauantaina merellä tuuli voi yltyä jopa myrskylukemiin.

Ennen veneilemään lähtöä kannattaa muistaa nämä:

Tarkasta, että veneesi ja sen varusteet ovat kunnossa. Varmista myös polttoaineen riittävyys ja ota varakanisteri mukaan.

Huolehdi, että joku maissa tietää veneilyreittisi ja suunnitellun paluuajan. Muista ilmoittaa myös matkan varrella tulevista muutoksista.

Suuri osa vesiliikenneonnettomuuksista sattuu alkoholin vaikutuksen alaisena, joten älä nauti juhannusjuomaa ennen vesille lähtöä ja pidä korkki kiinni veneillessä.

Pidä huoli myös siitä, että puhelimessasi on akkua ja että se säilyy kuivana myös jos joudut veden varaan.

Tutustu etukäteen sääennusteeseen ja tee reittisuunnitelmasi niin kelin kuin kulkuvälineesi mukaan.

Jo vesillä ollessa:

Huomioi, ettet ole vesillä yksin. Muista hyvät merimiestavat, sillä ennakointi ja tilanteiden mukainen reagointi takaavat juhannusilon myös muille vesilläliikkujille.

Pelastusliivit pelastavat ainoastaan päälle puettuina ja oikein kiinnitettynä. Siksi on elintärkeää huolehtia, että jokaisella veneessä olijalla on asianmukaiset pelastusliivit päällään.

Pidä huolta, että tiedät sijaintisi koko ajan. Navigoi myös perinteisellä paperikartalla, jotta elektronisen navigointilaitteen mahdollisesti pettäessä et joudu pulaan.

Hätätilanteessa kannattaa pysyä rauhallisena: 

Soita meripelastuskeskuksen hälytysnumeroon 0294 1000.
Järvialueella saat apua yleisestä hätänumerosta 112.

Varaudu kertomaan sijaintisi, mitä on tapahtunut, millaista apua tarvitaan sekä veneen henkilömäärä ja yhteystietosi.

Pysy rauhallisena ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan.

Käytä hätäraketteja ja muita hätämerkinantovälineitä vain oikeassa hädässä.

Merivartiostot toivottavat kaikille vesillä liikkujille hyvää ja turvallista juhannusta!

MAINOS

Kommentoi

Minä niin toivon, että puhallutuksia olisi tuolla pienillä vesistöillä ja pikku mökkiteillä. Aivan älytön homma sivuteillä ja järvillä kesäisin, viikonloput ja juhannus pahinta aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pekka Herlin oli kova purjehtija jolla oli yksi ehdoton sääntö. Kenelläkään veneessä ei saa olla pelastusliivejä. Ei edes lapsilla.

Itse noudatan samaa periaatetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image