Kotimaa

Medvedevin vierailun aikana ei lennätetä ka­me­ra­kop­te­rei­ta Oulussa

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev saapuu Ouluun ensi perjantaina. KUVA: ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL / EPA
Kotimaa 1.12.2016 11:49
Janne-Pekka Manninen

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin ensi viikon vierailuun liittyy useita turvallisuustoimia. Oulun ylle on perustettu tilapäinen ilmailun rajoitusalue 9. joulukuuta.

Oulun lentokentän ja Oulun keskustan ylle perustettava ilmailun rajoitusalue tarkoittaa sitä, että kaikenlainen mahdollisesti valtiovierailua häiritsevä lentotoiminta on kiellettyä perjantaina 9. joulukuuta tiettyinä kellonaikoina.

Rajoitusalueella ei saa lennättää esimerkiksi lennokkeja tai kamerakoptereita puolenpäivän ja iltapäivän aikaan, sanoo ylikomisario Arto Autio Oulun poliisista.

– Reittiliikenne ja muu ammattimainen liikenne sen sijaan on sallittua, eli esimerkiksi kaupalliset lennot Oulunsalon lentokentältä sujuvat normaaliin tapaan, Autio sanoo.

Medvedevin vierailun turvallisuusjärjestelyistä vastaavan Aution näkemyksen mukaan valtiovierailu ei vaikuta reittilentojen aikatauluihin millään tavalla.

Ilmatilan lisäksi myös tieliikenteessä nähdään poikkeusjärjestelyjä 9. joulukuuta. Aution mukaan poliisi tiedottaa autoliikenteen rajoituksista lisää lähempänä vierailua, kun Medvedevin vierailuun liittyvät yksityiskohdat tarkentuvat.

– Rajoituksia on lentokentän ja kaupungin välillä sekä tietysti keskustassa, sillä pääministerien tapaaminen on kaupungintalolla. Käytössä on liikenteenohjaus, jota hoitaa poliisi ja poliisin yhteistyötahot, esimerkiksi puolustusvoimat

Aution mukaan niin ilmatilan kuin katuliikenteen rajoitukset ovat voimassa puolenpäivän ja iltapäivän aikaan perjantaina 9. joulukuuta. Liikennejärjestelyt koskevat tiettyjä alueita muutaman minuutin kerrallaan ja poikkeusjärjestelyistä pyritään tekemään mahdollisimman sujuvia.

Venäjän pääministeri tulee Suomeen ja Ouluun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kutsusta. Kyseessä on pääministerien toinen kahdenvälinen tapaaminen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

...ja esikoululaiset komennetaan tien varteen heiluttamaan venäjän ja sippilän lippuja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako kuitenkin puhua normaalilla äänellä ja kävellä selkä suorassa? Onko sallittua kommunikoida suomeksi vai onko puhuttava venäjää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kukaan kyseenalaista koko vierailua? Mitä tekemistä Medvedevillä on Oulussa? Liekö tulee katsomaan tontteja kesäasunnolle, jos Putinin uho vuoden 1917 "vääryyksien" korjaamisesta pitää paikkansa. Mutta tähän tekstiin iskenee "Yle sensuuri" ja se mennee suoraan tunkiolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Medvedev tietää, että Oulu on elektronisen osaamisen ja tietoliikenteen huippumaa maailmassa. Varsinkin sen toisen Juhan sovellukset military- ja viranomaisviestinnässä ovat maailmankuuluja, ja plagioituja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois itseasiassa ihan hyvä veto. Venäjä näkisi meidän valmiuksia ja maanpuolustustahtoa ja toisaalta saisivat kuvitelman että me otamme turvallisuuden vakavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenköhän lie ovat järjestäneet ilmatorjunnan jos kopteriveikot kuitenkin lennättelevät lennokkejaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radiosignaalin häirintälaitteella saa tarvittaessa lennokin pudotettua alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka joutuu raastupaan, jos häirintälaitteella pudotettu lennokki aiheuttaa sivulliselle vamman tai omaisuusvahinkoa? Lennokin omistaja joutuu vastuuseen lentokieltoalueen rikkomisesta, mikä moiseen sitten onkaan rangaistuksena, mutta ei varmastikaan joudu korvaamaan pudotuksesta aiheutuneita vahinkoja, koska ne eivät ole hänen syytään.

Tosin en ole laisinkaan varma, että paremmat lennokit edes putoavat moisessa tapauksessa. Nehän on ohjelmoitu niin, että ne laskeutuvat omatoimisesti aloituspaikkaan, jos signaali katkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että suomessa viranomainen ja pv ei saa rikkoa lakia rauhan aikana. Radiohäirintä on yksiselitteisesti laitonta, joten se ei oikein ole validi vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
18:48
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta
18:32
Oulun Raitotiellä kolmen ajoneuvon onnettomuus – neljä henkilöä sairaalaan tarkistettaviksi
18:25
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
18:07
Intiimi ravintolapiha vaiko kongressi- ja konserttipaikka? Ajatuksia Oulun historiallisessa ydiskeskustassa sijaisevan tyhjän tontinosan jalostamisesta Tilaajille
18:01
Raju liikenneonnettomuus Sodankylässä – kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tukkirekan ja henkilöauton nokkakolarissa
17:40
Kone vetäytyy neuvotteluista saksalaisen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnan ostosta – Kauppa olisi toteutuessaan ollut Suomen taloushistorian suurin
44
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
41
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
29
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
24
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
15
Ilveksen jälkiä löytyi Karjasillalta Oulussa – petoyhdyshenkilö: "Ei aikaisempia havaintoja noin läheltä keskustaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image