Kotimaa

Medvedevin vierailun aikana ei lennätetä ka­me­ra­kop­te­rei­ta Oulussa

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev saapuu Ouluun ensi perjantaina. KUVA: ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL / EPA
Kotimaa 1.12.2016 11:49
Janne-Pekka Manninen

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin ensi viikon vierailuun liittyy useita turvallisuustoimia. Oulun ylle on perustettu tilapäinen ilmailun rajoitusalue 9. joulukuuta.

Oulun lentokentän ja Oulun keskustan ylle perustettava ilmailun rajoitusalue tarkoittaa sitä, että kaikenlainen mahdollisesti valtiovierailua häiritsevä lentotoiminta on kiellettyä perjantaina 9. joulukuuta tiettyinä kellonaikoina.

Rajoitusalueella ei saa lennättää esimerkiksi lennokkeja tai kamerakoptereita puolenpäivän ja iltapäivän aikaan, sanoo ylikomisario Arto Autio Oulun poliisista.

– Reittiliikenne ja muu ammattimainen liikenne sen sijaan on sallittua, eli esimerkiksi kaupalliset lennot Oulunsalon lentokentältä sujuvat normaaliin tapaan, Autio sanoo.

Medvedevin vierailun turvallisuusjärjestelyistä vastaavan Aution näkemyksen mukaan valtiovierailu ei vaikuta reittilentojen aikatauluihin millään tavalla.

Ilmatilan lisäksi myös tieliikenteessä nähdään poikkeusjärjestelyjä 9. joulukuuta. Aution mukaan poliisi tiedottaa autoliikenteen rajoituksista lisää lähempänä vierailua, kun Medvedevin vierailuun liittyvät yksityiskohdat tarkentuvat.

– Rajoituksia on lentokentän ja kaupungin välillä sekä tietysti keskustassa, sillä pääministerien tapaaminen on kaupungintalolla. Käytössä on liikenteenohjaus, jota hoitaa poliisi ja poliisin yhteistyötahot, esimerkiksi puolustusvoimat

Aution mukaan niin ilmatilan kuin katuliikenteen rajoitukset ovat voimassa puolenpäivän ja iltapäivän aikaan perjantaina 9. joulukuuta. Liikennejärjestelyt koskevat tiettyjä alueita muutaman minuutin kerrallaan ja poikkeusjärjestelyistä pyritään tekemään mahdollisimman sujuvia.

Venäjän pääministeri tulee Suomeen ja Ouluun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kutsusta. Kyseessä on pääministerien toinen kahdenvälinen tapaaminen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

...ja esikoululaiset komennetaan tien varteen heiluttamaan venäjän ja sippilän lippuja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako kuitenkin puhua normaalilla äänellä ja kävellä selkä suorassa? Onko sallittua kommunikoida suomeksi vai onko puhuttava venäjää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kukaan kyseenalaista koko vierailua? Mitä tekemistä Medvedevillä on Oulussa? Liekö tulee katsomaan tontteja kesäasunnolle, jos Putinin uho vuoden 1917 "vääryyksien" korjaamisesta pitää paikkansa. Mutta tähän tekstiin iskenee "Yle sensuuri" ja se mennee suoraan tunkiolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Medvedev tietää, että Oulu on elektronisen osaamisen ja tietoliikenteen huippumaa maailmassa. Varsinkin sen toisen Juhan sovellukset military- ja viranomaisviestinnässä ovat maailmankuuluja, ja plagioituja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois itseasiassa ihan hyvä veto. Venäjä näkisi meidän valmiuksia ja maanpuolustustahtoa ja toisaalta saisivat kuvitelman että me otamme turvallisuuden vakavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenköhän lie ovat järjestäneet ilmatorjunnan jos kopteriveikot kuitenkin lennättelevät lennokkejaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radiosignaalin häirintälaitteella saa tarvittaessa lennokin pudotettua alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka joutuu raastupaan, jos häirintälaitteella pudotettu lennokki aiheuttaa sivulliselle vamman tai omaisuusvahinkoa? Lennokin omistaja joutuu vastuuseen lentokieltoalueen rikkomisesta, mikä moiseen sitten onkaan rangaistuksena, mutta ei varmastikaan joudu korvaamaan pudotuksesta aiheutuneita vahinkoja, koska ne eivät ole hänen syytään.

Tosin en ole laisinkaan varma, että paremmat lennokit edes putoavat moisessa tapauksessa. Nehän on ohjelmoitu niin, että ne laskeutuvat omatoimisesti aloituspaikkaan, jos signaali katkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että suomessa viranomainen ja pv ei saa rikkoa lakia rauhan aikana. Radiohäirintä on yksiselitteisesti laitonta, joten se ei oikein ole validi vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

100
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
40
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
40
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
25
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
22
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
21
Voimakas aalto kaatoi moottoriveneen Oulujoella – sivulliset pelastivat veneessä matkustaneet viisi ihmistä ja koiran

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Tänään on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Huomenna on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Hakkaraisesta on sivistys kaukana. Tai sitten ymmärrämme eri lailla sanan sivistys. Sivistystä ei ole myöskään se, että ... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image