Kotimaa

Medvedevin vierailun aikana ei lennätetä ka­me­ra­kop­te­rei­ta Oulussa

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev saapuu Ouluun ensi perjantaina. KUVA: ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL / EPA
Kotimaa 1.12.2016 11:49
Janne-Pekka Manninen

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin ensi viikon vierailuun liittyy useita turvallisuustoimia. Oulun ylle on perustettu tilapäinen ilmailun rajoitusalue 9. joulukuuta.

Oulun lentokentän ja Oulun keskustan ylle perustettava ilmailun rajoitusalue tarkoittaa sitä, että kaikenlainen mahdollisesti valtiovierailua häiritsevä lentotoiminta on kiellettyä perjantaina 9. joulukuuta tiettyinä kellonaikoina.

Rajoitusalueella ei saa lennättää esimerkiksi lennokkeja tai kamerakoptereita puolenpäivän ja iltapäivän aikaan, sanoo ylikomisario Arto Autio Oulun poliisista.

– Reittiliikenne ja muu ammattimainen liikenne sen sijaan on sallittua, eli esimerkiksi kaupalliset lennot Oulunsalon lentokentältä sujuvat normaaliin tapaan, Autio sanoo.

Medvedevin vierailun turvallisuusjärjestelyistä vastaavan Aution näkemyksen mukaan valtiovierailu ei vaikuta reittilentojen aikatauluihin millään tavalla.

Ilmatilan lisäksi myös tieliikenteessä nähdään poikkeusjärjestelyjä 9. joulukuuta. Aution mukaan poliisi tiedottaa autoliikenteen rajoituksista lisää lähempänä vierailua, kun Medvedevin vierailuun liittyvät yksityiskohdat tarkentuvat.

– Rajoituksia on lentokentän ja kaupungin välillä sekä tietysti keskustassa, sillä pääministerien tapaaminen on kaupungintalolla. Käytössä on liikenteenohjaus, jota hoitaa poliisi ja poliisin yhteistyötahot, esimerkiksi puolustusvoimat

Aution mukaan niin ilmatilan kuin katuliikenteen rajoitukset ovat voimassa puolenpäivän ja iltapäivän aikaan perjantaina 9. joulukuuta. Liikennejärjestelyt koskevat tiettyjä alueita muutaman minuutin kerrallaan ja poikkeusjärjestelyistä pyritään tekemään mahdollisimman sujuvia.

Venäjän pääministeri tulee Suomeen ja Ouluun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kutsusta. Kyseessä on pääministerien toinen kahdenvälinen tapaaminen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

...ja esikoululaiset komennetaan tien varteen heiluttamaan venäjän ja sippilän lippuja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako kuitenkin puhua normaalilla äänellä ja kävellä selkä suorassa? Onko sallittua kommunikoida suomeksi vai onko puhuttava venäjää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kukaan kyseenalaista koko vierailua? Mitä tekemistä Medvedevillä on Oulussa? Liekö tulee katsomaan tontteja kesäasunnolle, jos Putinin uho vuoden 1917 "vääryyksien" korjaamisesta pitää paikkansa. Mutta tähän tekstiin iskenee "Yle sensuuri" ja se mennee suoraan tunkiolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Medvedev tietää, että Oulu on elektronisen osaamisen ja tietoliikenteen huippumaa maailmassa. Varsinkin sen toisen Juhan sovellukset military- ja viranomaisviestinnässä ovat maailmankuuluja, ja plagioituja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois itseasiassa ihan hyvä veto. Venäjä näkisi meidän valmiuksia ja maanpuolustustahtoa ja toisaalta saisivat kuvitelman että me otamme turvallisuuden vakavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenköhän lie ovat järjestäneet ilmatorjunnan jos kopteriveikot kuitenkin lennättelevät lennokkejaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radiosignaalin häirintälaitteella saa tarvittaessa lennokin pudotettua alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka joutuu raastupaan, jos häirintälaitteella pudotettu lennokki aiheuttaa sivulliselle vamman tai omaisuusvahinkoa? Lennokin omistaja joutuu vastuuseen lentokieltoalueen rikkomisesta, mikä moiseen sitten onkaan rangaistuksena, mutta ei varmastikaan joudu korvaamaan pudotuksesta aiheutuneita vahinkoja, koska ne eivät ole hänen syytään.

Tosin en ole laisinkaan varma, että paremmat lennokit edes putoavat moisessa tapauksessa. Nehän on ohjelmoitu niin, että ne laskeutuvat omatoimisesti aloituspaikkaan, jos signaali katkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että suomessa viranomainen ja pv ei saa rikkoa lakia rauhan aikana. Radiohäirintä on yksiselitteisesti laitonta, joten se ei oikein ole validi vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
78
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
33
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image