Kotimaa

Medvedev vierailee Oulussa ensi viikolla – Venäjän pääministeri saapuu Sipilän kutsusta

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vierailee Oulussa. KUVA: ATEF SAFADI / EPA
Kotimaa 30.11.2016 14:25 | Päivitetty 30.11.2016 15:43
Kaleva

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vierailee Oulussa perjantaina 9. joulukuuta.

Medvedev saapuu Suomeen ja Ouluun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kutsusta. Valtioneuvoston mukaan pääministereiden tapaamisessa keskustellaan muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista.

Lisäksi aiheina ovat valtioneuvoston mukaan ajankohtaiset kansainväliset kysymykset.

Medvedevin ja Sipilän tapaaminen Oulussa on pääministereiden toinen kahdenvälinen tapaaminen.

Pääministereiden tiedotustilaisuus välitetään perjantaina suorana verkkolähetyksenä perjantaina.

Medvedevin Oulun-vierailuun liittyvät yksityiskohdat ovat tiukasti turvallisuussyistä valtioneuvoston ja ulkoministeriön käsissä.

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Sirkka Keränen odottaa melkoista mediatapahtumaa, johon ilmoittautuminen päättyy ensi viikolla.

– Toimittajia ja kuvaajia tulee varmasti runsaasti Venäjältäkin.

– Edessä on taas kova ruljanssi. Tiedotusvastuu on tiukkojen turvamääräysten takia kokonaan Helsingin päässä, Keränen sanoo.

Lue lisää 01.12.2016 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (70)

Onpa lapsellisiia kommentteja osa. Eikö se ole hyvä kun yriteään neuvotella eikä ampua suoraan...Vai Venäjällekö ne pojat haluais.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on hauskoja kommentteja! Tosiasiassa ehkä on samantapaista ohjelmaa kuin Norjan kuninkaalla viime kesänä. Jospa vierailusta poikii yhteishankkeita ja työpaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennenhän (Kekkosen aikana, ja Väyrynen oppipoikana, tietenkin nykyäänkin velivenäläiset tykkäisivät, mutta on niin nöösejä nämä isännät...) neuvoteltiin pitkään, saunottiin, syötiin hyvin, tanssittiin ripaskaa ja otettiin vodkaa... Kyllähän se Sipiläkin osaa olla isäntänä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä nähä, mitä aluevaatimuksia se Venäjän kehno nyt esittää! Ei pitäs diktaaturin kanssa alkaa vehkeilemään Sipilänkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on kunnia Suomelle, joka EU:n myötäjuoksijana meni mukaan pakotteisiin Venäjää vastaan ampuen näin jälleen kerran itseään jalkaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oma arveluni on että Terrafamea ollaan kauppaamassa venäläisille, halvalla. Ja kauppaehtoihin kuulunee 10 vuoden takuumaksu siitä että tuotanto on heille kannattavaa. Samalla avataan rajat ja vähät välitetään tulevan ydinvoimalaitoksen turvallisuudesta, ympäristöasioista tai työntekijöistä. Ja ne työntekijät tulevat olemaan venäläisiä.

Samalla turvataan oma bisnes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

irvailkaa mitä irvailette mutta kova juttu kaupungillemme tämä.
Jos joku osaisi voisi hyödyntää kovastikin kaupunki imagoa luomaan mutta tuskin..
tiedotusvastuukin helsingissä (muka turvallisuus syistä).
Ainoa mihin homma tökkää on sipilän läsnäolo....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai niin...Medvedev kutsui itsensä käymään...tai olisko kutsuja ollut kuitenkin itse Putin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime keväänä 22. maaliskuuta Suomen tasavallan presidentti tapasi Venäjän presidentti Putinin Venäjällä. Muutama päivä sitä ennen Venäjän ulkoministeri Lavrov halusi tavata Suomen eduskunnan kansanedustajan ( edellisen hallituksen ulkoministerin ) Erkki Tuomiojan, ei siis nykyistä ulkoministeri Soinia, vaan kansanedustajan. Ei tarvita paljon mielikuvitusta, että Lavrov laittoi sanansaattajan Helsinkiin ennen presidenttimme matkaa Moskovaan.

Saas nähdä mitä viestiä Oulusta nyt mihinkin suuntaan lähetellään ja kenenkin toimesta ? Mielenkiinnolla me rivikansalaiset odottelemme niitä perinteisiä kommunikeoita.... maidenmme välisestä yhteistyöstä .... jne . Mutta mehän kuulumme myös EU:hun ja olemme mukana yhdessä muiden EU -maiden rintamassa suhteessa Eu-politiikassa Venäjän suuntaan. Tämä on hyvä muistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Oulussa vieraillut jonkun aikaa sitten joku toinenkin Venäjän ministereistä. Mites se Oulu nyt niin kovasti kiinnostaa naapurimaan johtajia. Olis ne voinut Helsingissä tavata, mitä ne täällä peräpohjolassa tekee. Itse en perusta noista Venäjän johtajista, en luottaisi heihin ollenkaan. Ketunhäntä kainalossa. Ei Venäjän herrat piittaa mitä mieltä Suomen johtajat ovat, eivät kuuntele, eivät arvosta. Ei Sipilän tai muittenkaan ministereitten kannata luottaa Venäjän ministereitten sanomisiin tai lupauksiin. Sanovat toista ja tekevät toista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En voi kieltää, että seurattuani Venäjän johdon puheita ja toimia, niin oma luottamukseni Venäjän suuntaan ei ole kovin vankalla pohjalla. Valitettavasti ja sitä ei hetkellisillä puheilla muuteta. Ei ne puheet pelkästään vaan myös teot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä alkaa tökkimään tää ruostevyöhykkeen venäjämielisten ydinvoimaprojektin edistäminen ...tai ihan oikeesti pelottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta äkkiä lentolippu jenkkilään, onhan Sinun aivan kamalaa olla Suomessa, kun noin pelottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän tulee poistaa Krimiltä ja Itä-ukrainasta ja Syyriasta joukkonsa. Syyriassa on venäjän ja syyrian laittoman hallituksen toimilla tapahtumassa suurin syyttömien siviilien murha sitten toisen maailmansodan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten asiaan kantaa ottamatta, mutta milla perusteella Syyrian hallitus on laiton?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, mutta kepun tulee myöskin ymmärtää, että emme elä enää YYA -aikakautta. Sipilä ei ehkä kepulaisena enää sitä aikakautta eläkkään, mutta moni kepulainen näyttää sitä aikakautta edelleen haluavan takaisin : Vanhanen, Kääriäinen , Anttila , Väyrynen, Kaikkonen, Lehtomäki mm.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

9:22
G7-maiden kokous alkaa: Amazon-kriisi ja Trumpin kauppasota saattavat viedä tilan Macronin toivomilta globaaleilta keskusteluilta
9:00
Paula ja Toni Jaakola jakavat yrityksen ja kodin: "Kun vaihdoimme läpsystä, riitoja ei tullut" – Kahdesta bisnekseen liittyvästä asiasta ei kannata lipsua Tilaajille
8:25
Trumpin kauppasota Kiinan kanssa yltyy, samoin talouskiistely kotimaassa – "En vastustaisi, jos hän eroaisi", presidentti sanoi keskuspankin johtajasta
8:13
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
8:00
Kun kumppani mukiloi, hoituuko asia puhumalla? – Perheväkivallan sovittelu kuohuttaa uhreja puolustavia järjestöjä Tilaajille
8:00
Sähkönmuruja jauhetaan vaelluskalojen selkänahasta, hallitusohjelman kalamiljoonat voivat harventaa voimalaverkostoa – Miten Jasper Pääkkönen korvaisi menetetyn sähkön? Tilaajille
7:00
Terveiset sadan vuoden takaa – katso kuvia Kiimingissä seisovasta sisällissodan jälkeen valmistuneesta hirsitalosta, joka on yhä täynnä elämää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ulkomailta tuodaan turisteja, mutta oman maan poika ei saa töitä

Tasan tarkkaan jokainen työhaluinen saa töitä. Kokenut olen. Ei vaan kelpaa duunit joillekin Ja vas.hallituksen aikana ... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image