Kotimaa

Matti Vanhanen haluaa naisen keskustan pre­si­dent­tieh­dok­kaak­si

Matti Vanhanen haluaa keskustalaisesta naisesta seuraavan presidentin.
Kotimaa 1.5.2009 11:02 | Päivitetty 1.5.2009 17:02
STT.

Keskusta lähtee vuoden 2012 presidentinvaaliin naisehdokkaalla, ainakin jos puheenjohtaja Matti Vanhasen ja puoluesihteeri Jarmo Korhosen sana jotain painaa.


Korhonen tarjosi vappuna varteenotettavana ehdokkaana Anneli Jäätteenmäkeä. Puheenjohtaja Vanhanen ei puhunut nimistä, mutta liputti selvästi nimenomaan naisehdokkaan puolesta.


– Jäätteenmäki on erinomainen poliitikko. Meillä monta muutakin näkyvää naista. Tässä on lähes kaksi vuotta aikaa, ennen kuin ehdokasasettelu alkaa, Vanhanen sanoi saapuessaan keskustan vappujuhlaan eduskuntatalon liepeillä.

Keskustan oman presidenttipelin avaaminen olikin poliittisen vapun ainoa todellinen uutinen. Ensin puoluesihteeri nosti Jäätteenmäen nimen esille aamulla julkistetussa Verkkoapilan haastattelussa. Vanhanen jatkoi asiaa vappupuheissaan Hyvinkäällä ja Helsingissä.


– Mielestäni Tarja Halosen jälkeen tasavallan presidentiksi voitaisiin valita uudelleen nainen, keskustalainen nainen. Olisin ylpeä, jos puolueemme nostaisi keskuudestaan naisehdokkaan, jonka taakse suomalaisten enemmistö voisi asettua, Vanhanen sanoi.


Vanhanen on itse tehnyt selväksi jo aiemmin, ettei itse ole lähdössä keskustan presidenttiehdokkaaksi. Hän pyrkii jatkamaan keskustan puheenjohtajana ja pääministerinä.

”Nyt ehdokkaana EU-vaaleissa”

Jäätteenmäki oli yhtenä puhujana paikan päällä molemmissa tilaisuuksissa kuulemassa Vanhasen avausta. Hän käy nyt eurovaalikampanjaa ja pyrkii säilyttämään paikkansa.


– Ihanaa, että aurinko paistaa, Jäätteenmäki kierteli, kun häneltä yritettiin saada kommenttia ehdotuksiin presidenttiehdokkuudesta.


Hän torjui kaikki kyselyt vedoten siihen, että on nyt ehdokkaana EU-vaaleissa ja pyrkii saamaan niissä ääniä.


– Keskityn vain ja ainoastaan EU-vaaleihin.

”Sopiva henkilö maan äidiksi”

Puoluesihteeri ei säästellyt sanojaan. Jäätteenmäen poliittinen kokemus ja verkostot niin kotimaassa kuin Euroopassa luovat Korhosen mielestä hyvät edellytykset hoitaa tasavallan ykkösvirkaa.


– Jäätteenmäestä löytyy sellaista tahdonlujuutta, näkemyksellisyyttä ja lämpöä, joita ”maan äidiltä” vaaditaan, Korhonen hehkutteli Verkkoapilassa.


Seuraavat presidentinvaalit pidetään vuoden 2012 alussa. Keskustajohdon avaus vaikutti melko varhaiselta.


– Meillä oli erittäin laaja kenttäkysely talven aikana. Yksi selvimmistä viesteistä oli, että oma presidenttiehdokas pitää asettaa. Vappu on poliittisten puheiden pitoaikaa. Siksi tämä nousi esille, Vanhanen perusteli toimittajille Helsingissä.

Ei rasitetta menneestä

Presidenttiehdokkuus olisi Jäätteenmäelle näyttävä paluu kotimaan politiikan keskiöön. Vuonna 2003 hän joutui luopumaan niin sanotun Irak-skandaalin jälkeen pääministerin ja puoluejohtajan tehtävistä. Vanhasen mielestä mitään poliittista rasitetta ei noista tapahtumista Jäätteenmäelle jäänyt.


– Hänet on sen jälkeen valittu selkeästi vaaleissa suurilla äänimäärillä eteenpäin. Useilla presidenteillä on saattanut olla hyvinkin ristiriistaiset taustat. Ei tässä suhteessa ole mitään ongelmaa. Kansalaiset päättävät presidentistä, Vanhanen sanoi.

 

 

 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

NAINENKO TAAS PUOLUSTUSVOIMAIN YLIPÄÄLLIKÖKSI VANHASEN MIELESTÄ? ÉIVÄTKÖ JÄLJET PELOTA. KEPU HARRASTAA YLLÄTYKSIÄ JA HIIHTORETKELLÄ SAATUJEN IDEOIDEN MARKKINOINTIA. VOISI SANOA, ETTÄ KEPU ON KEPU VAIKKA VOISSA PAISTAIS. TÄMÄ KOSKEE PUOLUEEN JOHTOA. JÄSENISTÖSSÄ ON, TIES MISTÄ SYYSTÄ, YHDELLÄ LAILLA KUNNON SUOMALAISIA KUIN MUISSAKIN PUOLUEISSA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä ole onneksi ikinä äänestänyt keskustaa enkä varmasti tee sitä vastakaan. Ei olla minulla maata kuin vähäsen kynsien alla ja elukoitakin vain kissa ja elättivarikset. Annetaan nyt vain Wahlroosien ja vastaavien sivutoimiryöväreiden ihan rauhassa jatkaa harjoituksiaan niin kauan kuin sitä iloa kestää. Käväisin taas Wikipediassa tutkailemassa kohtaa, maataloustuet. Sieltä löytyy monenmoista tietoa tästä lieroilusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu oppii kun kannatus pienenee rkp:n tasolle muutamaksi vuodeksi. Nyt on selvästi liikaa valtaa osaamiseen nähden ... eikä se Vanhasen taannoinen kiina-lausuntokaan ollut kovin loistavaa ... maassa missä on tiukka keskusjohto asiat tapahtuu nopeasti ja tehokkaasti ... hitto vieköön että oli Vanhaselta tyhmästi sanottu .. tai siis paljastettu. Miettikää ketä äänestätte !!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi herra isä tätä kepuliporukkaa, liekö koko puolueesta paljon mitään jäljellä enää vuonna 2012? Miksi kepuliväki Vanhasta kiusaa ja laittaa tyhmiä laukomaan ilmoille ihan jatkuvalla syötöllä? Alkaa jo sääliksi käymään, miesraukka, amen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuollut Kekkonen ja Jäätteenmäki!?! eikö parempaa yhdistelmää voi olla Kun toinen on kuollut ja toisella on suomen historian lyhin pääministeri kausi valehtelusta joten, kyllä kepulla menee heikosti ja heikommaksi tulee menemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhaselta oiva veto ottaa keskustan naisehdokas presidentti ehdokkaaksi. Näyttää siltä, että Matti haluaa keskustelun pois puolueen puheenjohtajasta. Vanhanen ja Korhonen aikoo körötellä hissukseen eteenpäin. Eehei...poijaat...poijat. Kulisseissa käymme kovaa keskustelua siitä, että nainen johtamaan keskustaa. Keskustan miehet ovat liian sliipattuja ja imeliä, lukuunottamatta Tiilikaista puolueen puheenjohtajiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olisi järkevintä asettaa ehdolle kaikista pätevin ehdokas, sukupuolesta riippumatta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitaan nainen. Olisikohan logiikka siinä, ettei ainakaan naisjutut sitten tule pilaamaan muuten hyvää valintaa, kuten pari kertaa on saattanut käydä. Jaa, tosin ei tuokaan ole taattua, kuten päätoimittajavalinnat osoittavat? Kepun vaihtoehdot voivat tosiaan olla hieman vähissä kun julisteeseenkin on kaivettu naftaliinista entinen valtiomies. Tämänpäivän ehdokkaat eivät julisteeseen siis kelvanneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko pelle porukka vaihtoon arkadian mäellä . Ovat jo sen verran pahasti ryvettyneet . Onkohan herra ruusunen menossa sukupuolen vaihosleikkaukseen kun jo haki hamekaankin kiinasta asti ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kaikki kailottaa jätemäestä, ei kai kukkaan tosissaan usko että häntä eholle laitettaisiin, niin tyhmiä ei voi olla keskustalaisetkaan! Vanhanen ei tosiaankaan päätä, kuka meille tulee presidentiksi ja on nytki ehottamassa vain ehdokasta. kattokaapa vaan niin kokoomuksesta se presidentti tulee ja onkin sitten kova sana. nyt jo kokoomusta kannattavat ihmiset, kun hyvin menee ja rahhaa riittää siis niillä jotka kannattavat kokoomusta. vähemmistö elikkä köyhät jäävät nuolemaan näppejään tulevaisuudessa. Kokoomuslainen presidentti kyllä pitää huolen että erot köyhien ja rikkaitten välillä kasvavat! Siitä vaan äänestämään kataista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäätteenmäen vika, kun Lipponen vie Suomea sotaan? Kivasti vain faksi lähti liikkeelle muurarilta ja syytösryöppy oli muurareiden masinoimaa+Vanhanen=muurari? Näin on pääministeriksi saatu JÄLLEEN oma mies. Näistä asioista on kirjoitettu eri medioissa aika-ajoin ja koitettu antaa kansalle "täkyjä", että seuratkaa edes vähän ketkä teidän isänmaatanne ovat tuhoamassa ja viemässä vieraan vallan alle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minäkään Jäätteenmäkeä kannata, vaikken kehtais ihan noin törkeitä juttuja, henkilökohtaisuuksia pistellä kehiin, mitä suurin osa vapunvieton tohinoissa on rustaillut. Asiallisuutta kaikesta huolimatta, vaikka kaikki tiedämmekin, että Jäätteenmäen äänisaalis jäisikin hyvin vähäiseksi. Nyt ei kepulla ole ketään, joka olisi riittävän vetovoimainen. Lehtomäessä on jotain, mutta ei kuitenkaan ainesta ainakaan vielä pressaksi. Pätevin henkilö valittakoon, pelkkä naiseus ei riitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisen? Kepun mielestä presidentin tärkein ominaisuus on sukupuoli? Vetäkää siitä loput johtopäätökset, voi hyvänen aika sentään. Suorastaan tulee paha olo näin vappupäivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sitten taas tää Matti tekstailis ja sektailis tään naisen ja neitokaisen kanss. on se kälämi ja pts orientoitunut johtava harhaanjohtaja tää Matti Vanhanen. toki sukupuoli ja sukupolovi leikkauksella ois ihan itekin taas kuin kameolimppi käytettävissä Isänmaan hyväksi ja vaatiessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, nämä on niitä VAPPUHÖPINÖITÄ, tuskin Jäätteenmäeltä on edes kysytty. Oulu on suomen PUNAISIN KAUPUNKI kemin jälkeen, siellä on BAARISSA tietoa seuraaasta presidentistä. Ite ehottaisin MATTI AHDETTA, heh heh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mattille vaan hame päälle, ja ehdokkaaksi!!! Jäätteenmäki on liian kova jätkä pressaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nainen? Miksei valita pätevintä henkilöä ehdokkaaksi riippumatta siitä kumpaa sukupuolta hän edustaa? Olisiko sopivaa, jos pääministeri kertoisi julkisesti haluavansa miehen puolueensa presidenttiehdokkakksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image