Kotimaa

Mat­kan­jär­jes­tä­jä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla

Kotimaa 25.6.2019 14:08
Antti Karvonen

Kesäkuun alusta lähtien punainen liha poistuu vaiheittain TUIn omien lentokoneiden ruokalistoilta, yhtiö tiedottaa. Punaisella lihalla tarkoitetaan naudan-, sian- ja lampaanlihaa.

Lentotoiminnassa TUIn lähtökohta on ensisijaisesti vähentää päästöjä investoimalla moderneihin lentokoneisiin ja muihin polttoaineen kulutusta vähentäviin toimenpiteisiin, yhtiö kertoo.

– Kun kysyimme asiakkailtamme heidän mielipiteitään matkustamisen kestävyydestä, toimenpidelistalla korkealle nousi punaisen lihan syönnin ja yleensä lihansyönnin vähentäminen. Siksi panostamme nyt herkullisiin siipikarjanliha-, kala- ja kasvisruokiin ja jätämme samalla punaista lihaa sisältävät ruokalajit pois tarjottavien lentoaterioiden listalta, sanoo TUIn kestävyysasiantuntija Anna Kiefer

Ruotsin elintarvikeviraston mukaan naudanlihan tuotanto aiheuttaa noin kymmenen kertaa enemmän päästöjä lihakiloa kohti kuin broileri. Punaisesta lihasta luopuminen asteittain on vain yksi toimista, joilla vähennetään lennoilla tarjottavien aterioiden ilmastovaikutuksia.

Tarjoamalla etukäteen tilattuja aterioita pystytään myös varmistamaan, että periaatteessa ruokahävikkiä ei synny lainkaan. Kun matkustajat varaavat lentoateriansa ennakkoon, lennoille lastataan mukaan ruokaa vain se määrä, jonka oikeasti kuluu.Tämän ansiosta koneen paino vähenee, mikä vuorostaan laskee polttoaineen kulutusta ja siten pienentää päästöjä, yhtiö kertoo. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

ja miksei tarjota sehän pitää erikseen ostaa ennen lentoa jos aikoo syödä lennon aikana elikkä nyt asiakas ei saa valta mitä haluaa syödä lennon aikana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on tarkoitus vähentää päästöjä....Tui lentää esimerkiksi Meksikoon, täydellä koneella noin 300 matkustajaa päästöjä syntyy meno/paluu noin 370000 kg, samalla määrällä päästöjä tuotetaan noin 15000 kg naudanlihaa. Ruoka on tarpeellista, mutta onko lomalla lentäminen sitä?
Mikäli päästöjä halutaan vähentää, niin se ei ratkaise mitä lennolla tarjotaan, vaan se että kone ei lähde lentoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö voitaisi lentää purjekoneilla, siinä ne päästöt vähenee...ei tälläisellä naurettavalla pelleilyllä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punainen liha heti takaisin! Naurettava ajatus. Lisäksi se on vastoin mielipiteen vapautta - yhtä hyvin voitaisiin kieltää vaikka katolisten tai torvimusiikista pitävien lennot! JA EIVÄTHÄN VIHERPIIPARIT EDES LENNÄ...

Konkka tulee tui,tui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin meillä eilispäivää kohti mennään, tulevaisuus on nuorten, poistuva ikäliokka tääällä vain itkee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida tältä pallolta löytyä firmaa joka oikeasti ilmansuojelun nimissä muuttaisi toimintamalliaan. Kyllä kaiken takaa löytyy tarkka kustannuslaskelma. Tässäkin tapauksessa lentoyhtiö säästää kalliin lihan hinnan siirryttäessä halvempiin tuotteisiin. Ilmastotalkoot tulee siinä sivussa plussana ja mikä tärkeintä, sitä on hyvä käyttää tekosyynä miksi punaisesta lihasta luovutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nahkatuotteiden myynti ja käyttö lentoasemilla on kiellettävä.
Laukut, vyöt, kengät, lompakot, salkut, nahkatakit ja lännenhatut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa mukava uutinen, toivottavasti muut lehtoyhtiöt seuraavat perässä. Näin sekasyöjänäkin kykenen hyvin suoriutumaan lentomatkasta muullakin kuin punaisella lihalla, varsinkin tietäen sen terveys- ym. haitat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kunnon ruokaa pitää olla.
Ei lanttua jyrsimällä pärjää aikuinen mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa TUI-mainen tapa ilmaista palvelujen heikentymisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpi aiheuttaa enemmän hiilidioksidipäästöjä yksi lento Turkkiin vai kyseisellä lennolla matkustajille tarjottava pieni lihan palanen? Naurettava silmänkääntötemppu. Ihmiskunta on syönyt lihaa ties kuinka kauan, mutta lentäminen on tullut tavaksi paljon myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset eivät ole IKINÄ syöneet niin paljon lihaa kuin nykyään. Siitä suolistosyövät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tietääpähän mitä lentoyhtiötä vältellä kun tahdon syödä hyvin lennolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvee hätä ja valitus kun mahdollisesti kerran vuodessa onkin tarjolla terveellisempi vaihtoehto punaiselle lihalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruohon syöjäksikö ne kuvittelee matkustajia. Ei ihminen ole nauta tai sika vaikka siltä näyttääkin päälle päin. Lampaita on kyllä suuri osa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja lentokoneet päästävät pakokaasut suoraan yläilmakehään. Joo maailma pelastuu kun ei syö punaista lihaa. Teko pyhää touhua TUIlta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritetäänkö tällä lentohäpeää lievittää? Varmempi olisi tarjota tuitui-tuikku murheeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

171
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
36
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
35
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
25
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa
17
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image