Kotimaa

Markku Mantila val­tio­neu­vos­ton vies­tin­tä­joh­ta­jak­si

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila valittiin valtioneuvoston viestintäjohtajaksi. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 11.9.2014 13:24 | Päivitetty 11.9.2014 15:03
Kaleva, STT

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila on nimitetty valtioneuvoston viestintäjohtajaksi. Viestintäjohtaja toimii valtioneuvoston kanslian viestintäosaston osastopäällikkönä.

"Tämä on paitsi henkilökohtainen kunnianosoitus, myös kunnianosoitus Kalevalle", Mantila sanoo.

”Lähdin hakemaan uuteen tehtävään ihan henkilökohtaisista syistä, koska saan tänä syksynä Kalevassa Lännen Median myötä yhden ison urakan valmiiksi ja voin lähteä hyvillä mielin. Täytän marraskuussa 50, joka on sellainen ikkuna, että pitää ruveta miettimään vaihtaako vielä työpaikkaa, koska se ikkuna menee kiinni aika nopeasti. Lisäksi lapset ovat kohta koulunsa käyneet ja suuntaamassa opiskelemaan muualle, joten siirtyminen uusiin tehtäviin sopii minulle tässä elämäntilanteessa hirveän hyvin", Mantila sanoo.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä istunnossaan tänään. Virka on viisivuotinen ja kestää lokakuun 2019 loppuun.

Mantila on ollut Kalevan päätoimittaja vuodesta 2009. Aiemmin hän on toiminut päätoimittajana Pohjalaisessa ja toimittajana Ilkassa ja Turun Sanomissa.

Vuosina 1995-2002 Mantila työskenteli ulkoasiainministeriön palveluksessa. Hän toimi muun muassa Soulin ja Madridin lähetystöissä lähetystösihteerinä.

Viestintäjohtajan tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa hallituksen viestintää sekä koordinoida ministeriöiden ulkoista viestintää. Lisäksi viestintäjohtaja vastaa valtioneuvoston strategisen viestinnän toteutuksesta pääministerin erikseen määräämissä tilanteissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

joku toimittaja voisi jopa arvostaa sitä, että häntä ei kutsuta valtaapitävien tiedotusjohtajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenköhän muotoiltuna tämän ajatuksen saisi menemään sensuurin läpi? Olen kiinnittänyt vuosien aikana huomiota siihen, että kolumneissaan Mantila on toistuvasti halveerannut ja nälvinyt julkisen sektorin työntekijöitä ja julkisen sektorin palveluja. Hän on kertonut värikkäin ja sattuvin sanakääntein kuinka helppoa on julkisella puolella, kun ehtii kuulemma lehdetkin lukea päivän aikana. Nyt arvoisa Mantila sitten siirtyy itse julkiselle puolelle. Toivottavasti ehtii ne päivän lehdet työmaalla lukemaan :-) Onnea ja menestystä! Toivottavasti julkisen puolen palvelus on niin autuaallista kuin olet kolumneissa kertonut. Kelpaisko tämä näin muotoiltuna arvon moderaattorille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne kirjoittelee negatiiviset ihmiset, jotka haluaa nolata meitä Oululaisia, ihmiset, joilla on syvä kateus syvässä meitä kohtaan! Valitettavasti tänne saa jokainen kirjoitella mitä sattuu, eikä he ole Oululaisia, vaan jostain muualta! Oululaiset ovat Suomen mukavimpia ja fiksuja osaavia ihmisiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä alueella vallitsee ahdasmielinen , vanha hapatuksen ilmapiiri, missä ei uusia tuulia suvaita. Hyvää jatkoa Mantila ja suurkiitos, koko perheemme on tykännyt linjastasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti suuri menetys.Mantila on edustanut journalismia parhaimmillaan. Onnea myös uuteen vaativaan tehtävään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevaan on tullut Mantilan aikana suuria kuvia ja olemattomia artikkeleita. Lukijat ovat lukutaitoisia ja haluaisivat tutkivaa journalismia eikä joutavaa hömppää. Lehti on linjansa valinnut ainakin ydinvoiman ja Naton suhteen ja ajaa molempia kuin käärmettä pyssyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilöä, jolla on Mantilan kaltainen kokemuspohja on vaikea löytää. Kalevan kauhuskenaario on rekrytoida uusi päätoimittaja henkisesti ja kristillisesti (eettisesti??) ahtaasta maakunnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan Kalevan tilaajamäärä lähtee nousuun Mantilan lähdön myötä. Jospa tulisi Uimosen kaltainen tilalle. Onnea nyt vain Mantilallekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas mahtavaa!Koittaako vihdoin uusi aika Kalevan historiassa;mustat vuodet takanapäin?Laajan lukijakunnan lehden olettaisi rakentavan objektiivista maailmankuvaa kansalaistensa parhaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mantila on ainakin puolustanut pohjoisen elinkeinoja ja Oulun asemaa. Siitä voi antaa pointsit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi olkoon Mantila! Pitkäaikaisena Kalevan lukijana olen todella tykännyt Mantilan räväkän raikkaasta, sanan-uskonnon-ym .vapautta noudattavasta linjasta. Harmittaa hänen lähtönsä vaikka urakehityksen ymmärtääkin. Toivottavati seuraajakin on ajan hermolla. Muuten lopetan ja luen verkkolehtiä jatkossa. Kiitos:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kuluneesta!
Ja toivotaan että lehdessä otetaan suomenkieli jatkossa tosissaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

221
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
78
Kuusi suojelijaa esti hakkuita Hietasaaressa – lopulta hakkuut päästiin aloittamaan poliisivartiossa
78
Italiassa matkailleella suomalaisnaisella koronavirus pääkaupunkiseudulla - pääministeri Marin: "Tautitapauksia tulee olemaan, ei kuitenkaan erityisen laajasti"
47
Pääkaupunkiseudulla on todettu koronavirustartunta työikäisellä suomalaisella naisella – tartunta saatu Milanosta
38
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
36
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
34
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Corona paljasti terveydenhuollon surkean tilan

Koronaviruksen tappavuus sairastuneista 2-3%, valtaosalla sairastuneista tauti on lievä, vakavammin heistä sairastuu 17%... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image