Kotimaa

Marimekon "vahva puheenvuoro suo­ma­lai­suu­des­ta" vaihtui an­teek­si­pyyn­töön

Kotimaa 29.5.2013 15:43 | Päivitetty 29.5.2013 15:49
Kaleva

Kuosikopiointikohu myllertää Marimekossa. Suunnittelija Kristina Isola on suunnitellut Metsänväki-kuosinsa ukrainalaisen kansantaiteilijan teoksen pohjalta.

Ylen haastattelussa Marimekon taiteellinen johtaja Minna Kemell-Kutvonen pyytää anteeksi jopa koko Suomen kansalta tapausta.

"Marimekon puolesta haluan pyytää anteeksi Suomen kansalta, että meidän kauttamme tällaista on päässyt tapahtumaan", Kemell-Kutvonen sanoi Ylelle.

Marimekko on pahoitellut tapahtunutta myös Twitterissä.


STT:n haastatelussa Kemell-Kutvonen kertoo, että Marimekossa ollaan tapauksesta shokissa ja suunnattoman pettyneitä. Hän ei vielä osaa sanoa, miten Isolan ja Marimekon yhteistyön käy.

Marimekon Metsänväki-kuosi on koristanut myös Finnairin lentokoneen kylkeä. Nyt kuosi maalataan peittoon.

Finnairin mukaan kone maalataan mahdollisimman pian, mutta kuitenkin niin, että siitä koituisi mahdollisimman vähän haittaa asiakkaille.

"Vahva puheenvuoro suomalaisuudesta"

Kuosi on ehtinyt olla Finnairin koneen kyljessä vain pari viikkoa. Marimekko tiedotti Finnair-yhteistyöstä toukokuun alussa. Tuolloin Metsänväki-kuviossa nähtiin vahvoja piirteitä suomalaisuudesta.

”Kristina Isolan suunnittelema Metsänväki-kuvio on vahva puheenvuoro suomalaisuudesta ja siitä metsän luomasta energiasta, joka pitää meidät elinvoimaisina. Kuviossa kiteytyy metsällinen jylhyys ja sadunomainen sympatia. Tämän iloisen metsätervehdyksen haluamme kuljettaa ystävällisin siivin eri puolille maailmaa”, Kemell-Kutvonen kuvaili tiedotteessa.

Marimekon kuosikopion nosti julkisuuteen Helsingin Sanomat.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ainakin alkuperäissä kankaassa värit säilyy. Peräkamarin poika on niitä roikuttanyt varmaan yli 20v. välivainiolla verhona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta anteeksi pyynnöstä voisi joku ottaa kopion ja tehdä kankaita. Ostan heti kyseisellä kuviolla olevaa kangasta ja teen iki-ihanat verhot

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän juuri on suomalaisuutta kukkeimmillaan. Nyt siitä vain on hankala venkuloida irti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vahva suomalaisuus? Minulla on Marimekon pöytäliina made in Estonia ja päälläni nyt juuri essu made in Portugal. Eikö suomalaisuus ole sitä, että tuote on suomalainen? Sitä paitsi Marimekon laatu esim. trikoovaatteissa on vain muisto entisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietysti jälkiviisaus on lapsellista, mutta en voinut olla naureskelematta, kun taannoin luin tuon "suomalainen metsällinen jylhyys" -tekstin kuvasta, jossa ei ole ainoatakaan havupuuta. Noinhan firmat "suomalaisuutta" myyvät, kun se niille sopii. Ei lähellekään tuon näköistä metsää ole kuin ehkä Ahvenanmaalla ja pieninä lämpäreinä Turun ja Hangon välissä. Eikä oikeastaan niissäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17.2.
Kempeleläisellä maatilalla kasvanut Julia Heikkinen on Oulun 4H:n uusi toiminnanjohtaja – "Minä uskon uskaltamiseen, se on tavattoman mukavaa"
17.2.
Kaleva oikaisee
17.2.
Kaupunki perustaa säätiön Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttamista varten – Kulttuurille myös oma pitchauskisa
17.2.
Kaupunginhallitus päätti: Oulun kaupungintaloa avataan jonkin verran yleisölle, mutta suurimmaksi osaksi käyttötarkoitus pysyy entisellään
17.2.
Kätilöiden huoli ei näy vahinkoilmoituksissa – Viime vuonna korvauksia maksettiin 18 tapauksessa, jotka liittyivät alatiesynnytyksiin tai keisarileikkauksiin
17.2.
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
17.2.
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi ensi yönä Koillismaalla ja Etelä-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

291 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image