Kotimaa

Maria Ohisalo: "Jos pelkäisin, en olisi lähtenyt politiikkaan"

Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo on varautunut siihen, että uusissa asemissa eteen voi tulla kaikenlaista. KUVA: Joonas Salli
Kotimaa 15.6.2019 14:24
Ilari Tapio

Vihreiden uusi puheenjohtaja ja sisäministeri pitää syrjäytymistä suurimpana uhkana Suomen sisäiselle turvallisuudelle.

Vihreiden puheenjohtajaksi tänään Porin puoluekokouksessa valittu Maria Ohisalo totesi kiitospuheessaan, ettei pelkää trolleja eikä natseja. Mitä hän sillä tarkoitti?

– Tarkoitin muun muassa sitä, että yhteiskunnallisessa keskustelussa on käytettävä kunnioittavaa kieltä, Ohisalo täydensi myöhemmin lehdistötilaisuudessa.

Vihreä sisäministeri, jonka vastuulla ovat muiden muassa maahanmuuttoasiat, on varsin todennäköinen kohde esimerkiksi törkykampanjoille.

Ohisalo itsekin arveli saavansa roskapostia, jota ei mitenkään ehdi käydä läpi. Kaikesta siitä huolimatta hän vakuutti tekevänsä työtä esimerkiksi nykyistä inhimillisemmän ja toisaalta tehokkaamman turvapaikkapolitiikan eteen

– En minä pelkää. Jos pelkäisin, en olisi lähtenyt politiikkaan.

"Syrjäytyville saatava apua ajoissa"

Tuore puheenjohtaja painotti muun muassa palomiesten ja poliisien työtä arjen turvallisuuden takaajana. Samalla hän määritteli syrjäytymisen Suomen sisäisen turvallisuuden suurimmaksi uhaksi. Näkemys sisältyy myös Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmaan.

– Ihmisten vaikeuksilla on tapana kasautua niin, että myöhemmin niiden kanssa saatetaan tarvita viranomaisapua, hän totesi.

– Olennaista olisi saada apua paljon aikaisemmin. Siihen tavoitteeseen pääsemisessä on yhteistyön paikkoja moneen suuntaan.

Ohisalo totesi, yhteiskuntatutkijataustaansa viitaten, pyrkivänsä tarkastelemaan asioita isoina kokonaisuuksina. Esimerkiksi ilmastopolitiikka ja sosiaalipolitiikkaa eivät hänen mukaansa ole toisistaan riippumattomia irrallisia elementtejä. Asiat vaikuttavat toisiinsa.

– Vaikkapa ilmastonmuutos, koulutus ja eriarvoisuus liikkuvat yhdessä, hän mainitsi.

"Työllisyystavoite voidaan tavoittaa"

Vaikka vihreät on nyt hallituspuolue, puolueen poliittinen ohjelma ei ole Ohisalon mielestä kadonnut tai hukkunut kompromisseihin.

– Tavoitteenamme on reilu muutos, hän totesi.

– Esimerkiksi työllisyystavoite on mahdollista saavuttaa. Ruotsissa työllisyys saatiin hyvään nousuun nimenomaan hyvinvointivaltioon panostamalla.

Uuden puheenjohtajan ja sisäministerin mielestä hallitusohjelmassa on paljon hyviä lupauksia. Vihreiden kannalta pettymyksenä hän mainitsi kuitenkin tuotantoeläinten oloihin liittyvien parannusten jäämisen puolitiehen. Turkistarhauksen puolue haluaisi lopettaa kokonaan.

"Isis-asiaa hoidettava lasten etu edellä"

Erillisasiana Ohisalo vastasi lehdistötilaisuudessa Isis-äitejä ja Isis-lapsia koskevaan kysymykseen.

– Se on vakava ja vaikea asia, hän totesi.

– Sitä on hoidettava lasten etu edellä. Muun muassa monet kansainväliset sopimukset velvoittavat Suomea, ja nämä ihmiset ovat Suomen kansalaisia.

Ohisalon mukaan yksi kysymys kuuluu, päästävätkö äidit lapset lähtemään? Toinen liittyy orpolapsien hakemiseen turvaan, niin kuin Norja ja Ruotsi ovat tehneet.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Entäs tämä ekoterrorismi, jota nämä vihreät itse harjoittavat. Sitäkin törkyä voisi hiukan rajoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi muuten nämä vihreät matkustavat maailman eri kolkkiin kuten EU-parlamenttiin lentokoneella? Olen monta kertaa tämän todennut, kun olen lentänyt heidän kanssaan samalla lennolla työmatkoilla. Lisäksi EU-kansanedustajat saavat lentää ykkösluokassa. Junalla sinne pitäisi mennä. Miksi he eivät elä niinkuin opettavat? Melekoinen ristiriita. Tämähän on ihan vastaava tilanne kuin Neuvostoliitossakin, että puolueen miehet saivat tehdä mitä haluavat, mutta kansa ei tietenkään saa, eikä voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuu ökytalossa, joka on tarpeettoman suuri heidän käyttöönsä ja miesystävä myy petrokemian tuotteita 🤔 Siinä on taas hiilijälki kohdallaan. Kaksinaamaista touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toi vihreiden maailman pelastus voisi lähteä Hesan kivihiilen poltosta lämmitykseen millä meinaavat lämmittää tulevaisuudessa??? Vapaavuori sanoi haastattelussa keväällä ettei ole tietoa millä lämmitys ratkaistaan. Tohtori Ohisalo varmaan ratkaisee ongelman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marian mies työskentelee miljardiluokan öljy-yhtiössä. Jospa Helsinki siirtyy öljynpolttamiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hanasaaren voimalaitos on jo osittain suljettu ja valot siellä sammutetaan lopullisesti 2024, loput pääkaupungin kivihiiltä käyttävät laitokset suljetaan ensi vuosikymmenen aikana. Nämä korvataan eri ratkaisuilla, kuten mm. Vuosaareen rakennettavalla merivesilämpöpumppulaitoksella. Salmisaaren pellettivoimala on jo käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurimpana uhkana itse pidän liian suurta maahanmuuttoa ja siitä aiheutuvia monen miljardin kustannuksia per vuosi. Tästä tulee jatkossa samanlainen tilanne, kuin on ruotsissa, jossa pommitpaukkuu ja slumiutuvia asuinaluieta tulee isää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se on. Mutta minkäs teet kun edelleen suomalaisten selkeä enemmistö joko välinpitämättömyyttään/tietämättömyyttään/ankaran propagandan seurauksena joko hiljaisesti tai tietoisesti hyväksyy tällaisen kehityksen. Mutta, antaahan mennä vain. Jos ei löydy halua ja ymmärrystä niin eipä silloin tulevaisuuttakaan tällainen maa ja sen kansa ansaitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika lailla samaa mieltä. Tietynlaista maahanmuuttoa tarvitaan, mutta ei tämän tyyppistä, jossa tullaan shoppailemaan ja hakemaan hyvää elintasoa oleskelemalla ja rikoksia tekemällä. Viimeksi tätä maahanmuuttoa joku politiikko vertasisiihen, kun suomalaiset lähti Ruotsiin, USAan ja Kanadaan. Menikö ne sinne oleskelemaan ja hengailemaan? Ei varmasti, vaan töihin. Saivatko he jotakin avustusta, tuskin? Minun ukkinikin oli siellä 3 vuotta ja palasi takaisin hiukan rahaa mukanaan, että pystyi jatkamaan taas täällä Suomessa elantoa.

Kyllä suomalaiset tarvitsevat herätyksen, mutta hyvin monet näin äänestävät, vaikka kun keskustelet kaupungilla ihan tuntemattomien kanssa, niin en ole vielä kuullut kenenkään sanovan, että hyväksyy tämän 2015 meiningin tuosta vain. Ihmeellistä, mutta totta! Todelliset apuatarvitsevat ovat aina tervetulleita tiettyyn rajaan saakka. Valitettavasti he eivät yleensä pystykkään lähtemään, kun ei ole rahaa ja on lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyneekö nyt niin, että teollisuus ja työnantajat alkavat varautumaan tähän vasemmistohallitukseen. Saneerauksia, autumatisointia ja tuotantoa pois maasta. Näin käy ja silloin on tarpeettomia ihmisiä sadat tuhannet lisää. Mitä tähän sitten Ohisalo vastaa, syleilee leiriläisiä ja jatkaa kotouttamista lisärahan turvin, tietysti kehitysapurahoja haalataan ulkomaille säkki kaupalla lisää. Kotimaan vähävaraiset tinkivät, että maahantunkeutujat nuokkuvat kukkuraisten pöytien ääressä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo vihreädemokratia tuo mieleen vanhan neuvosmallin, jossa pääsihteeriksi valittiin ainoa ehdokas ja taputuksista ei meinannut tulla sitten loppua. Vihreillä sentään hampaat näkyy taputtaessa toisin kuin kivikasvoisilla idän miehillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ministeri luo itse pelkoa kansalaisiin hokemalla sitä ja ottamalla tänne ISIS-vaimot takaisin? Toivottavasti näin en tapahdu. Samoin hän käyttää puheessaan (jutussa) ei kunnioittavaa kieltä, koska hän nimittelee jutussa tietynlaisia kansalaisia ala-arvoisilla nimillä, vaikka he eivät sitä olisikaan.

Minusta vähän näyttää siltä, että Suomi tukehtuu omiin kansainvälisiin sopimuksiinsa ja sitä kautta rampauttaa oman yhteiskunnan ja sen arvot sekä järjellisen toiminnan kansalaisten turvallisuudessa. Suomelle tulisi antaa tekohengitystä, että tänne saataisiin järkevät lait myös maahanmuuttoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi ollut suuri Suomen etu, jos Ohisalo ei koskaan olisi lähtenyt mukaan politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen alasajo on hänen ja vihreiden tärkein tehtävä, mitä kommunismi nimellä ei onnistunut, tällä nimellä onnistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä pelkään näitä isis-terroristeja ja tyttöystäväni pelkää liikkua yksin iltaisin ulkona, koska afrikkalaiset ja lähi-itäläiset ehdottelevat sexiä...
Ohisalo: jos/kun näitä isis-terroristeja otataan Suomeen, niin otatko täyden vastuun sitten heidän tekemisistään???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritittekö vaikuttaa asiaan äänestämällä edellisellä vaaleissa vai olitteko ns. hyviä eli suvaitsevaisia ja globaaleja ihmisiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opiskelun saralla näyttää Ohisalolla olevan meriittejä vaikka muille jakaa, vaan sivistystä ei näytä tarttuneen pätkääkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No entäs se ammattitaito jota tehtävässä vaaditaan?
Onko sitä, jos ei niin sen puuttumisen pitäisi pelottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

9:19
Talvisodan syttymisestä tuli marraskuun lopussa 80 vuotta – puna-armeijan marssiopas vuodelta 1939 kertoo Neuvostoliiton suunnitelmista Tilaajille
8:51
Tutkija: Brexit-sopimuksen läpimeno vasta välietappi, niukka siirtymäaika johtaa ongelmiin seuraavaksi
8:44
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
8:24
Kolumni: Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn vastusti brexitiä sosialismilla ja möhli mahdollisuutensa tehdä historiaa
8:00
Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas valmistautuvat X Gamesiin erilaisista lähtökohdista – Rinnekankaalla takana viikkojen pakkolepo, Rukajärvi kisaa joulun alla Tilaajille
7:50
Puoliperävaunun rengas syttyi tuleen Nuottasaarentiellä
7:39
Johnson saa nyt haluamansa nopean brexitin ensi kuussa – hävinneen työväenpuolueen sisällä alkanee valtataistelu
37
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
24
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
19
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
8
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
6
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
6
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
6
Johnson saa nyt haluamansa nopean brexitin ensi kuussa – hävinneen työväenpuolueen sisällä alkanee valtataistelu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image