Kotimaa

Maidon tuottajahinta laskee – voi tarkoittaa kymmenien tuhansien eurojen menetyksiä vuositasolla

Maidosta maksettiin tuottajalle helmikuussa noin 40 senttiä litralta. KUVA: Petri Hakkarainen
Kotimaa 19.4.2018 12:34
Petri Hakkarainen

Maidosta tuottajille maksettavaa hintaa ollaan laskemassa 2,5 sentillä litralta. Valio ei ole vielä julkistanut asiaa, mutta osa valiolaisista osuuskunnista on jo kertonut hinnan laskusta tuottajilleen. 

Maidon tuottajahinnat ovat laskussa koko EU:ssa. Maidontuotanto on lisääntynyt ja esimerkiksi maitojauhetta on varastoissa paljon.

Tuottajahinnan lasku 2,5 sentillä merkitsee suurella maitotilalla kymmenien tuhansien eurojen tulonmenetystä vuodessa.

Maidosta maksettiin tuottajalle helmikuussa noin 40 senttiä litralta.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (82)

Uteliaisuuttani kysyn; montakohan ilman jonkunlaista tukea saanutta työpaikkaa pyörii armaassa isänmaassamme niiden kirottujen maatilojen lisäksi?
Tämä joka vuotinen veisuhan tuppaa yhä vaan huomaamaan yksistään maajussien saamat tuet.

Tämän päivän koronapelin panoksena on pahimmillaan elämä ja niissä loppupeleissä ei sitten kyselläkään, joitko eläessäsi tuettua maitoa ja kirositko tuottajaa, vai kittasitko aivan yhtä lailla tuettua olutta
Pahimmillaan kummaltakin puolelta kaatuu porukka aivan yhtä lailla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että voi tulot pudota maitotilalla jopa kymmeniätuhansia ? Luinko oikein ? Nyt ymmärrän jotain...ulospäin näkee, pihapiirissä että on millä rällätä.
Se on vähän niinkuin sillä kalastajalla, jolla joka vuosi saaliit puolittuivat.
Jos meikäläisellä puhuttais noista summista, olisin kuollut jo vuosikymmeniä sitten.
Paljon on löysää jos tulot putoavat kokoa ajan noin paljon ja homma kannattaa edelleen, katsotaan vaan, mistään emme tulevaisuudessakaan huomaa että pikkasen ollaan kiristämässä myös tuottajien voittoja. Suomessa tämä homma vaan on karannut vuosikymmenten aikana käsistä, tukeja tukien perään, lopputuloksena satavarmasti hyvät tilit, työn tuottavuudesta viis. Tulevaisuudessa myös oman työn pitää olla riittävän tulokselllista, jotta homma kannattaa, näinhän se on meillä muillakin työelämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se sitten sitä oululaista osaamista? Noilla tempuilla vaikeutat entisestään tuottajien asemaa, mutta ymmärrän kyllä, kun kyseessä oululainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset maito ja maitojalostustuotteet taitaa olla kohtapuoliin vain muisto menneistä hyvistä ajoista. Kaikki tuodaan eteläeuroopasta ja suomessa ollaan kortistossa. Mikäpä siinä jos niin kerta halutaan ja rahat riittää syytää ulkomaille. Saapihan suomi vielä lisää lainaa maailmalta ja velalla on hyvä maksaa ja reilusti.
Nii tuota mitä sitte kun ei ennää saakaan lisää velkaa? No. EIhän se ole meidän murhe enää sitten. Ne murehtii jotka ellää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkatuille työntekijöille on maksettava Suomalaiset palkat.Kun tuodaan esim. Puolasta niin sikäläisen työmiehen saa lähes viikoksi suomalaisn yhden päivän palkalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava tuo maidontuottajien omistama ja perustama osuuskunta nimeltä Valio!! Se vain aikoinaan otti maidontuottalijta pakkolainaa maitotilistä nimellistä korkoa vastaan.Mitähän sanoisi palkansaaja jos esim.Outokumpu tekisi saman tempun??Venäjä-buumin alkaessa kohteli taas maidontuottajia kaltoin,Venäjä-buumin loppuessa sama peli.Ja isäntiä viedään kuin pässiä narussa.Muistan vain yhden protestin maitotiloilta Valiota kohtaan.Se oli 70-luvun puolivälin paikkeilla ollut maidon luovutuslakko.Jos esim.Ranskassa olisi sama tilanne niin siitä syntyisi melkoinen mellakka.Turhan nöyriä ovat suomalaiset isännät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse on selvästikin tilapäisestä polkuhinnoittelusta. Naapurin lehmät ohjataan liukasta polkua pitkin omaan pihattonavettaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa suosia niitä "brändejä" jotka maksaa myös tuottajille hieman enemmän!
Toivottavasti tutkiva journalismi selvittää eri toimijoiden tuottajille maksettavat litra hinnat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maito on parasta ruokajuomaa ja urheilusuorituksen jälkeen hyvää palautumisjuomaa. Siinä ei ole mitään lisäaineita ja ravintoarvo erinomainen. Välikädet vievät voitot maidosta ja tuottaja joutuu olemaan maataloustukien varassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meijerissä tapettu maito on huono ruokajuoma ja palautusjuomana sen arvo on vielä heikompi, raakamaito puolestaan on laatukamaa mikäli lypsykarja ruokitaan luonnollisesti ja oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tämä se vasta höpöä onkin."
Täysin totta ja ihmettelen, että kuka edes tuollaista viitsii kirjoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tämä ollut nyt täsä. Laitan pillit pussiin ja menen kortistoon! Ei Suomessa kannata maataloutta harjoittaa, ei viljan viljelyä eikä maitotilan pitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kaikkien etu että kapitalismi tulee tuollekin puoli-julkissektorille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja oluesta kuluttaja raskii maksaa litrahinnaltaan enemmän kuin maidosta. Maidon hinnan nosto, niin tuottajakin saa elannon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta minä kun tykkään oluesta, mutta maitoa en ole vauvaiän jälkeen juonut, niin mielelläni maksan siitä mistä pidän. Miksi maksaisin maidosta yhtään mitään, se kun ei ole aikuisen ihmisen ravintoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en tykkää oluesta en maidosta en voita kätyyäny kymmeniin vuosiin en juustoa käyttäny kymmeniin vuosiin.Miksi minun pitää verojen muodossa maksaa tuotteista mitä en käytä.Olut kustannukset on ilmeisesti katettu ostjan maksamalla hinnalla.Mikä Suomessa on syy pitää maataloustuotteet palvonnan kohteena.Joka vuosi uhrataan veronmaksajien euroja tarpeettomaan toimintaan.Kyllä ostaja maksaa hinnan mitä tuotteen tuottamiseen kuluu kun ostajalle tarjotaan ostajan haluamaa tuotetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (82)

Uutisvirta

12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi kahdella – tapauksia koko maassa yhteensä 2769 kappaletta
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
11:22
Humalaisen miehen ajama moottorikelkka kaatui jäällä Torniossa – sekä kuski että kyytiläinen loukkaantuivat, kummallakaan ei ollut kypärää
11:00
Kipujen mies ja sairauden tuttava – oululainen pastori Kauko Uusila kärsi vuosikausia kroonisesta kivusta ja lukee nyt kärsimyksestä kertovia raamatunkohtia uusin silmin Tilaajille
11:00
Perhe rakensi 35 neliön talon ja viihtyy pienissä tiloissaan: "Moni on sanonut tämän tuntuvan isommalta kuin neliöt antaisivat ymmärtää" Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
18
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Mihin on kadonnut persujen uho 30 jopa yli 50 prosentin tulevista kannatusluvuista? Lue lisää...
?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image