Kotimaa

Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä

Lääkärit ilman rajoja -järjestö pelasti pakolaisia elokuun 9. päivä Välimerellä Libyan rannikolla. KUVA: HANNAH WALLACE BOWMAN HANDOUT
Kotimaa 21.8.2019 8:31
Tanja Nuotio

Maaseudun Tulevaisuus kysyi, tulisiko Suomen ottaa Välimerestä pelastettuja turvapaikanhakijoita. Eniten, eli 47 prosenttia vastasi ei, 37 prosenttia vastasi kyllä, ja 16 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen turvapaikanhakijoiden ottamista Suomeen, uutisoi keskiviikkoaamuna Maaseudun Tulevaisuus.

Lehden mukaan runsas kolmannes kansalaisista puolestaan kannattaa pelastettujen ottamista Suomeen. Kyselystä kertoo myös muun muassa STT.

Maaseudun Tulevaisuus kysyi 1 094 suomalaiselta, tulisiko Suomen ottaa vastaan Välimerestä pelastettuja turvapaikanhakijoita. Eniten eli 47 prosenttia vastasi ei, 37 prosenttia vastasi kyllä ja 16 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa. Kysely tehtiin elokuun alussa, ja sen toteutti TNS Kantar Agri.

– Valtaosa perussuomalaisten ja puolet keskustan kannattajista tyrmää Välimerestä pelastettujen turvapaikanhakijoiden ottamisen Suomeen, lehti uutisoi.

– Myönteisimmin Välimerestä pelastettujen turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen suhtautuvat vihreiden, rkp:n ja vasemmistoliiton äänestäjät. Sdp:n äänestäjät ovat hieman kokoomuksen äänestäjiä myötämielisempiä Välimeren pakolaisille.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan miehet suhtautuvat naisia kriittisemmin turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen. Ikäryhmittäin nuorimmat ja vanhimmat ikäluokat ovat suopeampia Välimerestä pelastettujen tulolle Suomeen, kun taas enemmistö keski-ikäisistä torjuu pakolaiset.

Lehti muistuttaa, että Suomi on kesällä ilmoittanut ottavansa vastaan yhteensä 13 Välimerestä pelastettua turvapaikanhakijaa.

– Hallituksen linja on, että jatkossa Suomi pidättäytyy ottamasta vastaan sisäisesti siirrettäviä turvapaikanhakijoita, kunnes EU:ssa on sovittu väliaikaisesta sisäisten siirtojen järjestelystä, lehti jatkaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (95)

Eihän Oulun edustalla kumiveneellä kellujiakaan viedä Tukholmaan, kyllä ne varmaan toimitettaisiin lähimpään Oulun satamaan. Ei siten mitenkään voida puhua kenekään pelastamisesta, vaan laittomasta meritaksipalvelusta, josta mafia ja muut rikolliset käärivät rahat ja Eurooppa saa miljoonakulut. Siten on ihan käsittämätöntä, että EU tätä toimintaa ylipäätään tukee ja vielä pakottaa EU maita vastaanottamaan näitä tulijoita?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En voi uskoa, miten kovasydämmisiä ihmiset voivat olla. Suomeen kyllä mahtuu lisää porukkaa, paljonkin. Jos haluamme olla osa kansainvälistä yhteisöä, meidän täytyy tehdä osamme ihmisten auttamiseksi. Uusista tulijoista on meille vain hyötyä, jos haluamme pitää valot päällä vielä toisetkin sata vuotta.

Luulisi, että nimenomaan suomalaisilla olisi enemmän sympatiaa huonompiosaisia kohtaan, koska ei siitä kauaa ole, kun olimme itsekin köyhiä ja sodan jaloissa. Hankalan historiamme vuoksi oletin meidän ainakin olevan rohkeita. Sen sijaan olemme näköjään pelkureita. Pelkäämme uusia ihmisiä ja asioita emmekä osaa enää tuntea myötätuntoa heikommassa asemassa olevia kohtaan. Hävettää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletetaan, ettet voi ottaa tänne kaikkia satoja miljoonia ihmisiä, jotka tänne haluavat tulla. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
1) ottaa pakolaissatuksen saanut pakolainen, jonka tausta on tutkittu, ja hänen hätänsä ja avun tarpeensa on todennettu.
2) ottaa maahan ihminen, joka nimenomaan ei halua että hänen taustansa tutkitaan, ja tekee kaikkensa, ettei joudu pakolaisleirille eikä saa pakolaissatusta. Ainoa, minkä ihmisestä tiedät, on, että hän on niin paljon velkaa oman maansa mafialle, että hänen täytyy työskennellä tämän mafian eduksi vuosikausia uudessa kotimaassaan. Hänen toimintansa siis edistää ihmiskauppaa ja huumekauppaa, vaikka hän on myös itse sen uhri.

Jos nyt mietit inhimilliseltä ja yhteiskunnalliselta kannalta näitä vaihtoehtoja, niin kumman valitset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan mahdu ainakaan mun verorahoilla elätettäväksi. Lisäksi käytäntö on osoittanut millaista porukkaa tulee. Kuormittuu oikeuslaitos, sosiaalitoimi, lääkäripalvelut, poliisi, vankilat, asuntoa ei suomalainen saa. Tässä on jo ihan riittävästi syitä miksi ei. Ja rikoksen uhrien kärsimykset vielä päälle. Välimeren ihmis salakuljetuksia ei saa jatkaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuton kustannuksia on hankala arvioida, mutta tiedämme niiden kuitenkin pidemmällä aikavälillä todennäköisesti lähestyvän nollaa tai nousevan jopa plussan puolelle. Tutkimusten mukaan maahanmuuttajat ollessaan osa taloutta kuluttajina, työntekijöinä ja yrittäjinä maksavat lopulta muutosta alunperin aiheutuneet kulunsa. Se toteutuuko tämä täysin, riippuu esimerkiksi kotoutumisen nopeudesta ja muuttajien työllistymisestä. Joka tapauksessa, koska työvoiman määrä on yksi taloudellisen kasvun keskeinen tekijä, voi maahanmuuton ajatella olevan investointi tulevaisuuteen. Esimerkiksi Ruotsi on Suomea edullisemmassa asemassa väestön rakenteen ja työvoiman määrän suhteen, koska on ollut valmis vastaanottamaan enemmän ihmisiä.

Tätä voi verrata toiseen valtion menoerään eli alkoholin kustannuksiin, jotka ovat todella korkeat vuosittain. Alkoholin nauttimista tuskin voi pitää investointina, joka joskus tuottaisi jotain. Jos siis on huolestunut valtion menoista, on paljon edullisempi pyrkiä esimerkiksi laskemaan väestön alkoholin kulutusta kuin vaivata päätään maahanmuutolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ole tainnut tiedostaa, että Ruotsissa menee maahanmuuton kustannuksiin jo jopa 30% bkt:sta. Nyt siellä pitää jostain kumman syystä palkata 10 000 uutta poliisia (joita ei löydy, kun kukaan uskalla alkaa poliisiksi?), mutta tämähän liittyy äärioikeiston aikaan saamaan uhkaan, vai liittyyköhän poliisien tarve sittenkin näihin uusiin kansalaisiin ja heidän tapoihin? Eli Ruotsin tilanne ei ole häävi ja pahenee. Turha kuvitella muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sinulla luvut. Maahanmuutto kuitenkin todennäköisesti vaikuttaa pidemmällä aikavälillä talouteen positiivisesti, myös valtiontalouteen. Juuri niin on käynyt myös Ruotsissa eli rahasta se ei siis periaatteessa ole kiinni. Vauraana maana meillä on varaa auttaa ihmisiä hädässä. Samalla hiukan uudistamme Suomea ja suomalaisuutta ja olemme lopulta monella tapaa rikkaampia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko käynyt Suomessa noin, onko? Aivan totta ei ole, sillä täällä jo kymmenen vuotta olleet eivät ole työllistyneet, eivätkä oppineet kieltä eli älähän nyt viitsi valehdella selvää asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajokoirakin ymmärtää, että vaikutus talouteen riippuu maahanmuutosta. Kulttuurillisesti, kielellisesti jne. kovin erilaisen rikkauden tuominen maahan vaikuttaa taloudellisesti ja monella muulla tavalla hyvin negatiivisesti. Voit verrata sitä vaikka pienviljelijäperheeseen, jolle joku lahjoittaisi hyvin kalliisti ylläpidettävän urheiluauton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuton kustannukset on erittäin helppo laskea (arvioiminen on arvaamista) jos on tahtoa. Tutkimusten mukaan maahanmuutto maksaa suomelle pitkästi yli 3 miljrdia euroa ja tahti on kiihtyvä. Se ei pitkälläkään aikavälillä käänny postiviiviseksi, päinvastoin. Vuotuinen yli 3 miljardia investoituna, tutkimukseen, koulutukseen, innovointiin ja kansainväliseen kauppaan tuottaisi lähes välittömät hyödyt. Humanitaariseen maahanmuuttoon, eli käytännössä välillisesti ihmissalakuljettajien tukemiseen pumpattuna samainen valtava rahamäärä, ei tuota hyötyä todellisille hädänalaisille eikä suomelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Australia teki selväksi, että ei hyväksy siirtolaisia "venepakolaisia" ja torjui ensimmäiset sotilaallisesti. Tämän jälkeen nämä eivät ole edes yrittäneet Australiaan. Euroopan pitäisi estää näiden rantautuminen kuten Italia teki, sillä edellinen laivalasti viestittää takana tulijoille, että pääsimme maihin tulkaa tekin. Syyllinen tähän koko soppaan on Angela Merkel ja nämä kaikki pakolaiset pitäisikin laittaa Saksaan. Näiden pakolaisten mukana tulee nuoria miehiä joista suuri osa syyllistyy tulomaassaan rikoksiin. Esimerkkinä tästä Barcelona jossa näiden tulijoiden aiheuttaman rikollisuus on karannut käsistä hallitsemattomaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailmanpelastusvero ja otetaan se erityisesti kaikilta nurkkapatriooteilta. Siitä voitaisiin alkaa. Verotuksellahan on tunnetusta käyttäytymistä ohjaava vaikutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako kilometriä Suomella on Välimeren rannikkoa valtion rajana?

Niin monta ihmistä tulisi ottaa. Yksinkertaista matematiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viekää kondomeja ja kierukoita afrikkaan, älkää päästäkö liikakansoitusta Eurooppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:ssa on lähes nelinkertainen väestötiheys verrattuna Afrikkaan. Niin että missä se liikakansoitus on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä suuremmalla syyllä, miksi eivät pysy kotikonnuilla Täällä on jo liikaa väkeä. Euroopan ja Japanin syntyvyys on maailman pienimpiä, lähes nollan tasoa. Maailman keskiarvo on n. 20 lasta 1000 henkeä kohti. Suurin syntyvyys on monissa afrikan maissa ja pakistanissa 50 lasta 1000 ihmistä kohti.

Afrikassa lisäännytään vaikka jälkikasvusta huolehtimiseen ei ole resursseja ja tämän vuoksi hakeudutaan länsimaiseen elintasoon jo muutenkin ahtaisiin maihin pelkästään taloudellisista syista ilman maahantulo-oikeutta. Nämä syntyvyydeltään suurimmat maat ovat syyllisiä maailma tuhoutumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (95)

Uutisvirta

10:46
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
10:36
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
10:27
Samuli Alapuranen tekee elektronista musiikkia nimellä O Samuli A, musiikkiharrastus alkoi kempeleläisestä örinämetallibändistä – Katso video kappaleesta Torspopipo
10:26
Luke lopettaa Ruukin tutkimusnavetan ja keskittyy peltotutkimukseen – nautoja käy navetassa vielä kaksi erää
9:57
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
9:56
Kaleva oikaisee
9:34
Saudi-Arabian johtama koalitio pysäytti ja tuhosi huthien lähettämän räjähdealuksen Punaisellamerellä
29
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
19
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
15
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
10
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
10
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
9
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
8
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä Enontekiön kunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image