Kotimaa

Maa­han­muut­tok­riit­ti­nen Homma kokosi rivejään

Kotimaa 28.2.2009 21:57 | Päivitetty 1.3.2009 17:11
Kaleva
Joukko Suomen maahanmuuttajapolitiikan ja monikulttuurisuuskehityksen kyseenalaistajia kokoontui lauantaina yhteen eri puolilla Suomea.

Oulussa, Jyväskylässä, Turussa, Tampereella ja Valkeakoskella järjestettiin tapaamisia, joissa Homman eli maahanmuuttokriittisen, puolueisiin sitoutumattoman kansanliikkeen kannattajat vaihtoivat ajatuksiaan. Liike sanoo kritisoivansa voimakkaimmin humanitaarista ja hallitsematonta maahanmuuttoa.

"Se on aiheuttanut suuria ongelmia eri puolilla Eurooppaa: sosiaalisia ongelmia, ghettoutumista, suurta maahanmuuttajaryhmien sisäistä työttömyyttä ja suurta rikollisuusastetta kantaväestöön verrattuna. Nämä ongelmat tulevat olemaan arkipäivää myös Suomessa", Oulun tilaisuuden masinoinut Olli Immonen kommentoi.

Kaupunginvaltuustossa istuva Immonen aikoo jatkossa nostaa maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä kysymyksiä esiin myös paikallisella tasolla.

"Muut Euroopan maat ovat alkaneet tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaansa ja ne ovat sulkemassa rajojaan, mutta Suomessa ollaan nurinkurisesti uuden ulkomaalaislain myötä avaamassa niitä lisää. Laki tarkoittaa käytännössä sitä, että työ- ja oleskelulupa annetaan jokaiselle kolmannesta maasta saapuvalle, joka vain viitsii tänne asti raahautua. Ei tarvitse olla enää pakolainen. Riittää, että lähtöolot kotimaassa ovat kurjat tai muuten vain epäselvät", Immonen harmittelee.

Tilaisuuksiin osallistui kuhunkin noin kymmenen ihmistä, Tampereella osanottajia oli parikymmentä. Yksi Oulun Jumpru Pubissa oluttuopin äärellä pidettyyn tilaisuuteen saapuneista oli Jukka Turunen.

"Maahanmuuttopolitiikkamme on kestämättömällä pohjalla. Tänne tulee ihmisiä, joilla ei ole mitään juridista, Geneven sopimusten mukaista syytä tulla. Meidän pitäisi pistää välittömästi rajat kiinni turvapaikkaturisteilta, kuten Norja, Ruotsi ja Tanska ovat tehneet", Turunen katsoo.

Homma on valtakunnallisesti yhdistetty pitkälti perussuomalaisiin, joihin Immonenkin kuuluu, mutta hänen mukaansa kannattajajoukoissa on myös muiden puolueiden edustajia ja sitoutumattomia.

Kansanliikkeen tunnetuimpia hahmoja on Jussi Halla-aho, jonka maahanmuuttoaiheiset blogikirjoitukset ovat syyteharkinnassa. Häntä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Halla-aho puolestaan on tehnyt tutkintapyynnön Ylen uutislähetyksestä, jonka jutussa häntä kutsuttiin rotutohtoriksi. Asiaa tutkitaan törkeänä kunnianloukkauksena.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

"Höpö höpö. Isot pojat pelkää mustaa miestä." Höpö höpö. Isot pojat ovat kyllästyneet integraatiokyvyttömiin loiseläjiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajat kiinni, niin ettei ensimmäinenkään "elättiläs" pääse pesiytymään riesksemme ja entisetkin rikollisketkulit, postimerkki perseeseen ja kotomaahan kipin kapin. Kyllä jo riittää tätä laatua makiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni yksi hyvä kriteeri arvioitaessa maahanmuuton hallittavuutta on muuttajien kotoutuminen. Eli jos maahanmuuttajien kotoutuminen on onnistunutta, voitaneen maahanmuuttoa pitää hallittuna, mutta mikäli kotoutuminen ei onnistu, maahanmuuttoa on kaiketi pakko pitää ainakin jossain määrin hallitsemattomana. Maahanmuutosta vastaavan ministerin suulla on kotoutukseen vaadittu lisää rahaa ja resursseja, koska nykyisillä resursseilla tulijoiden kotoutumiseen tähtäävä kotouttaminen ei ole onnistunut. Tämän perusteella katson, ettei nykyistä maahanmuuttoa voida pitää hallittuna, kun kerran vastaavan ministerinkään mukaan tulijoiden kotoutuminen ei ole onnistunut. Kotoutumattomien muuttajien työllistymisennuste on tehtyjen tutkimusten mukaan todella heikko. Vain aniharvat kotoutumattomiin ryhmiin kuuluvat maahanmuuttajat pääsevät kiinni työelämästä suurimman osan joutuessa turvautumaan koko loppuikänsä valtion ja kuntien sosiaalitukiin. Tämä lisää omalta osaltaan eristäytymistä ympäröivästä yhteiskunnasta, ja siten heikentää myös kotoutumattomien maahanmuuttajien lasten ja lastenlasten mahdollisuuksia kotoutua Suomeen. Näinollen jo ensimmäisen polven maahanmuuttajan (itse maahanmuuttava) kotoutuminen ja sen mahdollinen epäonnistuminen heijastuu vahvasti myös hänen lapsiinsa, ja vaikuttaa siten myös heidän mahdollisuuksiinsa päästä mukaan yhteiskuntaan ja työelämään. Ennen laajempaa maahanmuuttoa olisi syytä selvittää, miten tulijoiden kotoutuminen voidaan varmistaa. Mikäli emme tähän kykene, voimme hyvinkin lyhyellä aikataululla hukata kaikki ne mahdollisuudet, joita maahanmuuttoon ja maahanmuuttajiin liittyy, mutta törmätä kaikkiin niihin uhkiin ja vaaroihin, joita tähän liittyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jostain syystä edelleen julkisuudessa leviää kummallinen ennakkoluulo, että Homma-kansaliike olisi jotenkin persujen juttu ja/tai että kyseessä olisi jokin limaniskarasistien autotallikerho. Homma ei vastusta maahanmuuttoa sinänsä, eikä ota millään tavalla kantaa tänne tulevien ihonväriin, vaan nimenomaan ns. humanitaariseen maahanmuuttoon, joka EI ole työperäistä maahanmuuttoa tai pakolaisia, vaan ns. sosiaalituristeja koskevaa. Jokainen tänne töihin tuleva ja veronsa maksava ihminen on Hommalaisten puolesta lämpimästi tervetullut, ihonväristä ja taustasta riippumatta. Uusi ulkomaalaislaki sen sijaan teki juuri Suomesta paikan, josta kuka tahansa tänne tuleva saa automaattisesti työ- ja oleskeluluvan, sekä pääsy sosiaalietuuksiin 4 vuodeksi, jos olot kotimaassa ovat vähän ankeat tai epäselvät, jos vain väittää, että on pakomatkalla turvallisuussyistä. Ja näin täysin riippumatta Geneven sopimuksen ja YK:n pakolaissopimuksen kriteereistä, tai omasta koulutustaustasta tai siitä, onko työpaikkaa tiedossa (tai siitä, onko kotimaassaan syytetty esim. ihmisoikeusrikkomuksista). Ja tämä tilanteesa, jossa muut maat ovat kiristämässä maahanmuuttopolitiikkaa. Suomesta tulee (huom! futuuri) siis portti koko 3. maailman köyhille päästä Eurooppaan, ja laittoman ihmissalakuljetuksen ykköskohdemaa. Kiitos tästä nykyisille valtapuolueille ja Astrid Throrsille. Ja sitten vielä ihmetellän, Miksi tutkimusten mukaan yli 50% kansasta ja yli 60% nuorista vastustaa maahanmuuton lisäämistä nykyisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

4-kymppisenä, rakennustekniikan toimihenkilönä ja kahden teinin isänä, en ole huolissani nykyisestä maahanmuuttajien määrästä, enkä krtisoi maahanmuuttoa itseisarvona. Olen lähinnä huolestunut siitä millaisen suomen jätän lapsenlapsilleni. Maahanmuutosta keskusteltaessa sekoitetaan termit "maahanmuuttaja, työperäinen maahanmuuttaja, humanitäärinen maahanmuuttaja, turvapaikan hakija ja pakolainen" sujuvasti keskenään. Mediassa näistä kaikista puhutaan yhtenä massana. Itse, kuten kukaan muukaan, tuttavapiiristäni ei vastusta työperäistä maahanmuuttoa tai pakolaisten ottamista. Kritiikki kohdentuu turvapaikan hakuun ja humanitääriseen maahanmuuttoon. Suomen etu ei ole ottaa henkilöitä joiden integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan on käytännössä 0 ja jotka hankkivat toimeentulonsa pääsääntöisesti sosiaalijärjestelmän kautta loppu elämänsä. Jos haluamme jatkaa elämistä ns. hyvinvointivaltiossa, ei järjestelmän kantokykyä voi kuormittaa rajattomasti ilman että se jossakin vaiheessa romahtaa. Helsingissä on jo alkanut näkyä merkkejä ghettoutumisesta (itä-helsinki) sekä kantaväestöön suuntautuvasta rasismista. Tämä on omiaan lisäämään yhteiskunnan sisäisiä jännitteitä kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä kyllä toivoisin maahanmuuttajia. Tykkään olla tekemisissä eri kulttuureista peräisin olevien tavallista kunnon työtä tekevien yritteliäiden ihmisten kanssa, vaikka ne puhuisivat suomea murtaen. Minkään lusmujen kanssa en tahdo olla, ovat ne sitten ulkomaalaisperäisiä tai kantasuomalaisia. Jos Homma ei tahdo lusmuja maahanmuuttajia, se on ok. Jos se vastustaa kaikkia maahanmuuttajia, minä vastustan sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

09:21, Suomalaisen luvut ovat täysin paikkansa pitäviä. Ehkä sinun pitäisi pyrkiä ymmärtämään lukemasi. Kerro missä alla olevan tekstin kohdassa, olen epäillyt suomeen tulevien turvapaikan hakijoiden määrää ? Lukaseppa hieman medioista, mikä on turvapaikkakeskusten nykyinen tila. Pyri myös ymmärtämään lukemasi. Pohdi sitten kirjoittamaasi tekstiä "Suomeen ei ainakaan tule hallitsemattomia määriä minkäänlaisia maahanmuuttajia."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Positiivinen kriitikko: Jos se on rasismi joka estää meitä toistamasta niitä virheitä mitä jo on tehty Euroopassa (kuten todettu, meillä on vähän maahanmuuttajia eikä vielä ole liian myöhäistä toimia), so be it. Tärkeintä on, että niitä virheitä ei tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, etten ollu kuullut tuosta tapaamisesta, muuten olisin samantien ollut mukana! Raivostuttaa, että maahanmuutosta ei saa lausua yhden ainoaa kriittistä sanaa, tai on välittömästi arvostelun ja haukkumisen kohteena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Positiivinen kriitikko": Tarkoitatko siis sanoa, että "todellisista" argumenteista ei tule välittää, koska ne esitetään väärillä motiiveilla? Oletettavasti nämä "asioista perillä olevat ammattilaiset" esittävät argumenttinsa oikeilla motiiveilla, vaikka heidän oma työnsä olisi riippuvainen siitä, että Suomeen tulee mahdollisimman paljon sopetumiskyvyttömiä maahanmuuttajia? Hassua muuten, juuri monikultturismin ihanteeseen perustuvan maahanmuuton kannattajien argumenteissa tuntuisi olevan enemmän "halua uskoa kuin todellista sisältöä". Ettet nyt vain syyllistyisi alkeelliseen psykologiseen projisointiin (oman epävarmuuden ja omien motiivien heijastamiseen muihin)?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

09:21, Suomalaisen luvut ovat täysin paikkansa pitäviä. Ehkä sinun pitäisi pyrkiä ymmärtämään lukemasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiselle: UNHCR:n tilastojen mukaan Suomi otti vuonna 2005 vastaan 5:nneksi eniten kiintiöpakolaisia koko maailmassa, ja 2. eniten EU:ssa. Suomesta haki turvapaikkaa viime vuonna 4350 hakijaa, mikä on väkilukuun suhteutettuna yli kaksi kertaa kuin EU:ssa keskimäärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olimpa minäkin paikalla. Jutustelu oli lupauksen mukaisesti leppoisaa ja kohteliaasti toisten ajatuksia kunnioittavaa. Mitään pressiklubimaista päällehuutamista ei esiintynyt vaan normaalia täysjärkisten keskustelua. Hieno ilta ja hyvää olutta. Toivottavasti Olli masinoi jatkossakin samaan tyyliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kunkahan moni "maahanmuuttokriittinen" ei koskaan nekruttele, mututtele tai muuten käytä rasistisia ilmauksia missään kielenkäytössä." - En osaa vastata, mutta ainakaan Hommankerhon tilaisuudessa tuollaista kieltä ei käytetty. Siellä oli ihan tavallisia ihmisiä duunarista akateemisiin, tosin painotus akateemisissa. Mistä muusta Suomessa käsiin räjähtänyt turvapaikanhakijoiden määrä johtuu, jos ei naapurimaiden kiristyneestä politiikasta? Miksi Suomi on nykyään jo vetovoimaisempi turvapaikkakeinottelun kohde kuin Ruotsi? Sitä kannattaa kysyä päättäjiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Ruotsinkin ovi on käytännössä jo kiinni. 9 miljoonan asukkaan länsinaapuriin tuli pelkästään irakilaisia n. 100 000 kappaletta muutama vuosi sitten. Siihen vielä muut tulijat päälle. Revi siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omaan napaansa tuijottajat ovat näemmä koonneet rivinsä ja antaneet joukolle nimenkin - HOMMA . Siitähän sen nyt tunnistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Maassa maan tavalla.Saako suomalainen harjoittaa uskontoaan Muslimimaissa ,ei se on kuoleman rangaistus." Vaikka voisikin jossain määrin yhtyä näihin maahanmuuttokriittisten ajatuksiin, niin tämmöiset idioottimaisuudet vaikuttavat siten, että porukasta haluaa pysyä mahdollisimman kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalaisesta vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
54
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
44
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
25
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
12
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

107 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image