Kotimaa

Maahanmuutto väheni viime vuonna lähes kymmeneksen

Kotimaa 30.10.2018 14:39
STT

Suomeen muutti viime vuonna liki 32  000 ihmistä, mikä on yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016, kertoo Tilastokeskus. Maahanmuuttajien määrä väheni noin 3  100:lla.

Maahanmuuttajista oli ulkomaan kansalaisia 75 prosenttia eli vajaat 24  000.

Myös maastamuutto väheni edellisvuodesta. Suomesta muutti viime vuonna ulkomaille lähes 17  000 ihmistä, eli kuusi prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016.

Suomen muuttovoitto koostui lähes täysin EU:n ulkopuolelta tulleista muuttajista. Eniten muuttovoittoa tuli Irakista, lähes 2  400 muuttajaa, toiseksi eniten Syyriasta, noin 1  400 muuttajaa ja kolmanneksi eniten Venäjältä, noin 1  400 muuttajaa, Tilastokeskus kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Harmittavan kalliiksi tulee kotouttaa ja kouluttaa nämä kaikki köyhistä maista elinkeinon perässä tulevat ja siitä huolimatta he tulevat todennäköisesti sijoittumaan matalapalkka-alalle vaikka useasti kuulee puhutaan irakilaisista lääkäreistä. Jos oikeasti olisi työvoimapula ja haluttaisiin maahanmuuttajia heitä haettaisiin lentokoneella valtion toimesta, mutta nykyisin suurin osa on alle 30 vuotiaita miehiä jotka pakenevat köyhyyttä. Matalapalkka-aloille sijoittuvat eivät ikinä tule maksamaan niin paljon veroja että heidän ottaminen olisi kannattavaa. Miksei Suomi voisi erikoistua ottamaan Lähi-idän maista pelkkiä naisia koska siellä naisten oikeudet ovat 500 vuotta jäljessä länsimaita. Lisäksi naisten rikollisuus(missä tahansa valtiossa) on huomattavasti pienempi miehiin verrattuna. 24 000 ulkomaalaista viime vuonna on huomattava määrä ja rahaa menee älytön määrä ja sen takia valtio leikkaa köyhiltä ja vanhuksilta, mutta asiahan on tietysti tabu josta ei saa puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupaan kirjoittajat ovat ikävää porukkaa

Jos kirjoittajat ovat ikävää porukkaa niin on se källi homma että näitä kuiten luetaan. Mielipiteitä on niin monta kuin ... Lue lisää...
Ratiriti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image