Kotimaa

Maahanmuutto väheni viime vuonna lähes kymmeneksen

Kotimaa 30.10.2018 14:39
STT

Suomeen muutti viime vuonna liki 32  000 ihmistä, mikä on yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016, kertoo Tilastokeskus. Maahanmuuttajien määrä väheni noin 3  100:lla.

Maahanmuuttajista oli ulkomaan kansalaisia 75 prosenttia eli vajaat 24  000.

Myös maastamuutto väheni edellisvuodesta. Suomesta muutti viime vuonna ulkomaille lähes 17  000 ihmistä, eli kuusi prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016.

Suomen muuttovoitto koostui lähes täysin EU:n ulkopuolelta tulleista muuttajista. Eniten muuttovoittoa tuli Irakista, lähes 2  400 muuttajaa, toiseksi eniten Syyriasta, noin 1  400 muuttajaa ja kolmanneksi eniten Venäjältä, noin 1  400 muuttajaa, Tilastokeskus kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Harmittavan kalliiksi tulee kotouttaa ja kouluttaa nämä kaikki köyhistä maista elinkeinon perässä tulevat ja siitä huolimatta he tulevat todennäköisesti sijoittumaan matalapalkka-alalle vaikka useasti kuulee puhutaan irakilaisista lääkäreistä. Jos oikeasti olisi työvoimapula ja haluttaisiin maahanmuuttajia heitä haettaisiin lentokoneella valtion toimesta, mutta nykyisin suurin osa on alle 30 vuotiaita miehiä jotka pakenevat köyhyyttä. Matalapalkka-aloille sijoittuvat eivät ikinä tule maksamaan niin paljon veroja että heidän ottaminen olisi kannattavaa. Miksei Suomi voisi erikoistua ottamaan Lähi-idän maista pelkkiä naisia koska siellä naisten oikeudet ovat 500 vuotta jäljessä länsimaita. Lisäksi naisten rikollisuus(missä tahansa valtiossa) on huomattavasti pienempi miehiin verrattuna. 24 000 ulkomaalaista viime vuonna on huomattava määrä ja rahaa menee älytön määrä ja sen takia valtio leikkaa köyhiltä ja vanhuksilta, mutta asiahan on tietysti tabu josta ei saa puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17.8.
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
17.8.
Reissusa: Loma Kilpisjärvellä sisälsi paljon ulkoilua hyvin merkityillä poluilla hyvässä säässä ja upeissa maisemissa
17.8.
Suomalaisnaisille heikoin suunnistuksen MM-viestisijoitus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan
17.8.
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
17.8.
Suomi luuli tekevänsä ystävällistä pandapolitiikkaa Kiinan kanssa, mutta se olikin myytti – "On vaarallista määritellä kansainvälisiä suhteita erinomaisiksi", sanoo professori
17.8.
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
17.8.
Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Tunnen itseni petetyksi, rinne jakaa vain puoluetukiin ja ilmastonsuojeluun ja taas unohtuu köyhät ja sairaat, sama kaav... Lue lisää...
Tule Sipilä takaisin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image