Kotimaa

Lukijan video: Rekan kuormasta sataa roskia takana ajavan "silmille" Pohjantiellä Oulussa

Roska-auto purkaa lastia moottoritiellä Oulussa.
Kotimaa 12.9.2017 10:46
Kaleva

Lukija on lähettänyt videon karusta tilanteesta Oulun Pohjantiellä: Edellä ajavan rekan kyydistä sataa roskia takana kulkevien haitaksi.

Ylikonstaapeli Markku Nygård Oulun poliisista kertoo, että vastaavia tilanteita tulee poliisin tietoon silloin tällöin. Tien päällä olevat muut autoilijat ilmoittavat hätäkeskukseen, että kuormasta tippuu roinaa.

– Yleensä se on kevyttä materiaalia kuten hiekkaa tai roskia. Takana tuleva auto saattaa olla aikamoisen hiekkapuhalluksen kohteena. Kuormaa ei ole suojattu, siinä ei ole verkkoa tai pressua.

Nygårdilla ei tule mieleen tapausta, jossa lentävien roskien vaaratilanne olisi aiheuttanut onnettomuutta.

– Mutta ihmettelisin, jos ei niin olisi joskus käynyt. Kun roskia lennähtää äkkiä tielle, takana ajava saattaa äkkiä väistää ja onnettomuusriski kasvaa.

Poliisi sakottaa kuorman huonosti sitonutta autoilijaa ja katsoo, ettei ajo jatku ennen kuin asiat ovat kunnossa. Joskus kuorman parempi sitominen poliisin silmien alla on vienyt yrittäjältä kohtuu pitkänkin ajan, Nygård sanoo.

Lain mukaan kuorma on sidottava niin, ettei se missään liikennetilanteessa pääse tielle. Hyviä ohjeituksia löytyy Nygårdin mukaan esimerkiksi Kuorma-autoliiton verkkosivuilta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (61)

Eihän tuo mitään hiekkaa tai varsinaista roskaa ole. Haketta näyttäisi olevan joka hyvinkin kevyttä tavaraa eikä haittaa jos ei ajele ihan perässä kiinni. Kuski saa varmaan moitteita kun vie vajaan kuorman kun osa lastista kadonnut matkalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään ajoi samanlainen rekka motaria pohjoiseen päin Kaakkurin kohdalla puoli kahdeksan aikaan ja pientä roskaa lensi koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä näkee silloin tällöin ja useimmiten se on kasettiyhdistelmän lastina oleva hiekka, joka pölisee. Käsittääkseni nekin kuormat pitäisi sitoa tai vähintäänkin kastella, josta taas tulee lisää painoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joutuu sitomaan hiekkakuormankin nykyään,sakottivat ku oli peräkärrysä ja pölisi tielle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei saada hiekkakuormia kuskaaville autoille pakolliseksi ressupeittoa, nyt on lähtenyt autosta melkein kaikki maalit kun on joutunut ajelemaan pohjantiellä rekkojen perässä...aina on jossain menossa isot maanrakennustyöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei saada hiekkakuormia kuskaaville autoille pakolliseksi ressupeittoa, nyt on lähtenyt autosta melkein kaikki maalit kun on joutunut ajelemaan pohjantiellä rekkojen perässä...aina on jossain menossa isot maanrakennustyöt.

Eihän se edellä ajava haittaa,siihen jätetään 300 metrin väli
Se on pahempi kun vastaan tulee,sieltä sitä hiekkaa vasta lentääkin.
Sille et voi itse mitään muuta kuin kääntää auto perään ja lasku kuljettajalle.
Lasku on pakko maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

löyhässä on maalit autossa kannattaa mennä myyjän juttusille.liian lähellä ajat jos edellä ajavan pölyssä roikut.näitä piisaa aina luulevat pääsemään rahastaan kukaan kuski ei myönnä sen pölisevän ja näytäppä toteen mistä se tuli kuormasta vai tien reuna pölyt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusamontien varsi täynnä roskaa, autosta lentänyt,ei iso silmänne verkko auta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sora/ hiekkakuormassa oleva rekka/kuormaauto aiheuttaa 80 km.h vauhdissa hiekkapuhalluksen takana ajavan keulaan. Ei luulisi kummonen keksintö maantieliikenteessä ajavien kuormien suojaus olevan. Omalukunsa sitten nämä huonosti sidotut kuormat, joita usein näkee paljonajava, milloin on styroksit, villapaalit ja kaatopaikkakuorma pitkin pientareita. Toki peräkärryt ha.n perässäkin vaatisi poliisin huomiota ylikuorman ja huonon sidonnan tiimoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Giganttia mukaillen: se nyt vaan on tyhmää ajaa liian lähellä! Itsellä ei ole yksikään rekka "hiekkapuhaltanut" keulaa ja tuulilasia pilalle, kun ongelmarekan huomatessa jätän väliä tai menen ohi. Ilmoittakaa toki väärin kuormatuista autoista poliisille, mutta elkää hyvät ihmiset autojanne asian takia pilatko! Eikös se ole vähän tyhmää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneks ei puurekasta tukkeja lennelly. Itse olen nähnyt kun tukki tippuu rekasta suoraan eteeni. Onneks oli välimatkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalosta lähti kuorma-auto jonka lavalla oli purkujätettä. Saavutin sitä moottoripyörällä. Yhtä äkkiä lavalta nousi melkein kokonainen kipsilevy pystyyn ja samantien asvalttiin. Onneksi en ollut aivan perässä. Väistää en ehtinyt vaan ajoin levyn jäännösten yli. Tapahtui pari vuotta sitten. Heppu kyllä löysäsi vauhtia kun viittilöin sille kaikenlaisin käsimerkein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiekka-autot pöllyttävät aivan uskomattomasti lähtiessään matkaan Auran majan jälkeen muutaman kilometrin päästä pohjoisesta. Välillä on kuin ajaisi pahimmassa mahdollisessa lumituiskussa. Näkyvyys on muutamia metrejä. Jostain syystä hiekkakuormia ei Oulussa tarvi peittää. Poliisilla taitaa olla parempaakin tekemistä vaikka sieltähän sitä rahaa saisi kerättyä näppärästi tuhansia euroja päivässä. Jostain syystä ei vaan Oulun poliisia kiinnosta. Ja kun ei valvota, ei myöskään hiekkakuskeja peittäminen kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppilassa sato maansiirron yhteydessä nyrkin kokosia murikoita tielle eikä kukaan ees siivonnut niitä. Autoilijat sitten väisteli niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylikonstaapeli voisi puuttua sora-autojen kuormiin ja sakottaa kun kuormaa ei ole peitetty. Pressut on rullalla lavan etureunassa, vaan laiskuus vaivaa. Poliisit vois välillä keskittyä muuhunkin kuin 5km/h ylinopeuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alan kyllä soittaan jatkossa kaikki peittämättömät hiekkakuormat 112 kun nämä autoilijat ei noita kuormiansa kehtaa peittää muuten jos ei poliisi sanota

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image