Kotimaa

LM: Kas­vis­ruo­ka­lin­jaus tuli yllätyksenä puo­lus­tus­mi­nis­te­ril­le - "Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kuk­ka­kaa­li­pir­te­lön voimalla"

Kotimaa 24.8.2018 5:00 | Päivitetty 24.8.2018 5:35
STT

Puolustusvoimien uusi kasvisruokalinjaus tuli yllätyksenä puolustusministeri Jussi Niinistölle (sin.). Asiaa Lännen Medialle kommentoinut Niinistö kertoo pyytävänsä Puolustusvoimilta selvityksen asiasta.

Ministeri myös tähdentää, että varusmiehille teetetyn kyselyn mukaan vain puoli prosenttia kannattaa kasvisruokaa.

- Näiden lukujen valossa tällainen pakkosyöttäminen vaikuttaa ideologiselta valinnalta. Vanhan viisauden mukaan armeija marssii vatsallaan. Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla.

Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla, että syksystä lähtien armeijassa on joka viikko kasvisruokapäivä. Asiasta kertoi Puolustusvoimien ruokahuollon palvelupäällikkö Eija Pulkki.

Viikossa on kahdella aterialla tarjolla pelkkää kasvisruokaa, mutta samana päivänä kasvisruokaa ei ole sekä lounaalla että päivällisellä. Ruokahuollosta vastaavan Leijona Cateringin mukaan syynä muutokseen on kasvisruoan terveellisyys ja lihantuotannon vaikutukset ilmastonmuutokseen.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Huomaa että puolustusministeri on hyvin yksinkertainen ihminen eikä penaalin terävin kynä. Aktiivinen syö aina 2/3 osaa lautasesta kasviksesta peräisin olevaa ja peruskulutuksella 3/4 osaa. Ikinä en ole nähnyt vastaavaa lautasmallia mitä puolustusministeri suosittelee tai luulee kasvisruuan olevan. Viihdettä kansalla taas muumitalosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta syö armeija pelkkiä purilaisia ym muuta mättöruokaa kun jenkit tulee pysyvästi Suomeen majailemaan. Saa hese ja mäkkäri lisää hommia kun ruokkii armeijan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostukseni puolustusministeri Niinistöä kohtaan nousee entisestäänkin. Tässä meillä on jämy mies, joka hoitaa tehtävänsä hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän noilla kasvissyöntiin pakottajilla on vähän sellainen taka-ajatus, että kasviksia syövät ovat ikään kuin parempia ihmisiä. Toisaalta ministeri melko selvästi vihjaa mainitsemalla ivalliseen sävyyn pari kasvisruokaa, että lihansyöjät olisivat parempia sotilaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leijona Catering on täysin oikeassa. Valitettavasti Niinistö (sin) on hairahtunut poliittiseen irtopinnojen keruuseen. Tiedämme nykynuorten olevan ylipainoista burgeri- ja sipsiporukkaa, ja kykenemättömiä kunnon marssiin tai maastotoimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyaikaisessa armeiassa pitaää olla ehdoton valinnavapaus, minä päätän mitä syön ja teen ja milloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Armeijaan pitää perustaa ruokapiirejä ja kokkikursseja, eli mennä siihen olennaiseen asiaan mahanpuolustuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai Suomi tarvitse edes armeijaa, minkä takia tällaista maata pitäisi ketään vastaan puolustaa? On ihan hyvä paikk asua ja olla, mutta jos joku valtais niin ei se siitä sen huonommaksi muuttuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se valinnanvapaus kummaa. Monessa paikassa pitää olla kasvissyöjille oma vaihtoehto. Mutta jos laitetaan kasvisruokaa, ei ole lihansyöjille vaihtoehtoa. Pakottaminen on niinpäin sallittua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:57
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
19:51
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
19:48
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
19:40
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"
19:32
Ivalossa olevien kiinalaisturistien näytteissä ei ole koronavirustartuntaa – THL: Yksittäiset tartuntatapaukset Suomessakin mahdollisia
19:00
Kommentti: Pudasjärvi ponnisti kuilun partaalta kohti hyvää oloa – nähtäväksi jää, kykeneekö Oulu samaan Tilaajille
19:00
Ole sinnikäs, esiinny omalla riskillä, viritä kuhinaa – oululainen Peltokurki tietää, että elävän yleisön eteen pääsy vaatii bändiltä rutkasti aktiivisuutta, eikä sekään aina riitä Tilaajille
116
Oulussa aletaan jakaa paketteja sähköavusteisella konttipyörällä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta
80
Oulun teatterissa huolestuttiin kaupungille konsulttiselvityksessä ehdotetuista satojen tuhansien eurojen leikkauksista – säästöt johtaisivat kurjistumisen kierteeseen, teatterin johto varoittaa
44
Kahden kiinalaisen turistin epäillään kantavan koronavirusta Ivalossa – ylilääkäri: "Voi olla ihan tavallinen tauti"
42
Kauppakortteli Pekurin ylimpään kerrokseen tulee uusi ravintola – ovet avataan maalikuussa
34
Oulun yliopistoon tulee itseohjautuva Toyota, jota hyödynnetään ohjelmistojen kehittämisessä – autossa voi olla jopa 200 miljoonaa riviä koodia
31
Iltalehti: Hallitus valmistelee korotusta lapsilisiin
25
Seitsenkertainen Suomen mestari ja Sotkamon Jymyn pelaajalegenda Jimi Heikkinen liittyy ensi kaudeksi Lipon joukkueeseen ja heti taustaorganisaatioon – "Olen nöyrän innoissani"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mika Niikon yhteyksistä useat kysymykset yhä auki – Orpo väläyttää MTV:llä jo kovia toimia!!

Asetelma on herkullinen. Persut vaati ulkoministeri Haavistoa tilille toiminnastaan. Nyt kieltävät kolmesti omiensa rötö... Lue lisää...
Mielenkiintoista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image