Kotimaa

Lintilä sulattelee ehdokkuuttaan - kentältä tullut runsaasti pyyntöjä

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) on keskustan ministeriryhmän vetäjä. Hän on kokenut, puolueen ykköspoliitikkoja. Yllättääkö hän kentän ja monien toiveet asettumalla ehdolle? Pian selviää. KUVA: JARNO KUUSINEN
Kotimaa 26.6.2019 19:33
Anita Simola

Valtiovarainministeri, keskustan kansanedustaja Mika Lintilä kertoo, että hän on saanut juhannuksen aikaan yllättävän paljon pyyntöjä, että hän lähtisi kisaamaan keskustan puheenjohtajuudesta.

– Tätä täytyy nyt sulatella pari päivää, Lintilä toteaa Lännen Medialle. Hän ei vielä vahvista, mutta ei liioin tyrmää mahdollista ehdokkuuttaan. Tällä viikolla hän ei päätöksestään kuitenkaan enää kerro, vaan aikaisintaan ensi viikolla.

Keskustan puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet tähän mennessä puolustusministeri Antti Kaikkonen ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni. Edellinen kertoi päätöksestään ennen juhannusta, jälkimmäinen keskiviikkona Helsingissä.

Hetki sitten kansanedustaja Mikko Kärnä viestitti, että hän järjestää perjantaina tiedotustilaisuuden, jonka aihe on puheenjohtajapeli ja puolueen tulevaisuus.

Nimiä alkoi tippua

Vielä reilu viikko sitten moni ihmetteli, missä keskustan puheenjohtajaehdokkaat luuraavat. Jos hyvin käy, niin heitä voi ensi viikolla olla jo neljä tai itse asiassa viisi, sillä eduskunnan ulkopuolelta on mukana hartolalainen Jari Tasanen.

Eduskuntaryhmän johtoon noussut Antti Kurvinen ilmoitti alkuviikosta, ettei lähde tavoittelemaan puheenjohtajuutta tässä vaiheessa.

Aito kisa syntyy

Lintilä on tyytyväinen, että ehdokkaita on ilmaantunut, ja että valinnasta syntyy kisa.

Hän kertoi aiemmin, että jos ehdokkaita ei ilmaannu kuin yksi, niin hän harkitsee vakavasti ehdokkuuttaan. Nyt heitä on kaksi, mutta kenttäväen pyynnöt ovat saaneet ministerin mietteliääksi.

– Puheenjohtajan tehtävä ei ole helppo. Kannatuksemme on noin 12 prosenttia. Tulevalla puheenjohtajalla on hyvin selkeä päätehtävä ja se on se, että hänen täytyy nostaa puolueen kannatus ja piste.

Vaihtoon taas ensi vuonna?

Hän muistuttaa, että ensi vuoden kesäkuussa on odottamassa keskustan sääntömääräinen puoluekokous.

– Kenttäväki on aika armotonta. Jos kannatus ei lähde nousuun, niin kaikki on mahdollista seuraavassa puoluekokouksessa.

Lintilä korostaa, että puolueen kannatuksen nousu ei ole itsestään selvyys, vaikka puheenjohtaja vaihtuu.

– Se vaatii puheenjohtajalta valtavan panostuksen.

MAINOS

Kommentoi

Miten se kannatus nousisi, jos keskustasta vahvoilla kannatusalueillaan on tullut uskontopuolue?
Ja jos mennään hallitukseen vuosisadan vaalitappio niskassa?
Ja samat suharit juonivat johdossa (joskin viime hallitustaipaleella vähän sivummalla paitsi Lintiä ja Kaikkonen, jotka olivat silloin jo piikkipaikoilla)?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

141
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
67
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
53
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image