Kotimaa

Linnassa herkutellaan muun muassa po­ro­voi­lei­pä­ka­kul­la, här­kä­pa­pu­pyö­ry­köil­lä ja Ellen Svinhufvud -kakulla – Olut on valmistettu hä­vik­ki­lei­väs­tä ja viinit ovat vegaanisia luomuviinejä

Linnan juhlissa herkutellaan ympäristöystävällisesti.
Kotimaa 6.12.2019 17:49
Vanessa Valkama

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilussa korostuvat kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys. Suolaisissa tarjottavissa on luomutuotettuja kasviksia, juureksia ja viljalajeja.

Pöydän antimista löytyy myös kalaa ja riistaa perinteiseen tapaan. Makeissa tarjottavissa on käytetty muun muassa presidentin kesäasunnon Kultarannan pensasmustikoita. Ympäristöystävällisyys näkyy myös juomatarjoilussa.

Linnan perinteinen booli valmistetaan tänä vuonna kokonaan luomutuotteista. Viinit ovat vegaanisia luomuviinejä ja olut on valmistettu hävikkileivästä. Tarjolla on lisäksi Kultarannan omista omenoista tehtyä mehua.

Kahvi on vastuullisesti tuotettua ja luomutee ilmastokompensoitua. Ympäristöystävällisyys näkyy myös tuotteiden kuljetuksissa ja kierrätettävissä pakkausmateriaaleissa. Lasipullot jatkojalostetaan kierrätysdesigniksi. Juhlavastaanoton ruokahävikkiin kiinnitetään myös huomiota.

Tampereen ja Raision ravintola-alan oppilaitoksissa on tehty Linnan herkkuja

Tälläkin kertaa Linnan juhlissa tehdään oppilaitosyhteistyötä. Helsingin Perhon Liiketalousopiston 32 opiskelijaa avustavat keittiössä ja tarjoilussa ja osa tuotteista valmistuu ravintola-alan oppilaitoksissa Raisiossa ja Tampereella.

Suolaisissa tarjottavissa palvilammas-ohrapiirakkaa

Linnan suolaisena tarjottavana on hauki-mäti-ahvenvoileipäkakkua, porovoileipäkakkua, tomaatti-basilikavoileipäkakkua, silakka–tyrni- ja kuhanokkosohukaiskääryleitä, siika-ohrarieskasia, särki-riisikääryleitä ja kirjolohi-riisikolmioita, hirvi-herkkutattipiiraita, palvilammas-ohrapiirakkaa,

suppilovahvero- ja metsäsieni-ohrapiirakkaa, yrtti-tuorejuustotuulihattuja, kukkakaali-palsternakkatartaletteja, härkäpapupyöryköitä ja kotimaisia juustoja ja siemennäkkileipää.

Makeissa tarjottavissa salmiakkileivoksia

Linnan makeana tarjottavana on Ellen Svinhufvud -kakkua, Kultarannan kuningatar-suklaakakkua, puolukka-toskakakkua, salmiakkileivoksia, suklaa-perunaleivoksia, punaherukka-, mesivadelma- ja puolukkasuupaloja, omena-kaneli-, kerma-kinuski- ja tyrni-tuorejuustosuupaloja, piparkakkuja, marjamarmeladeja ja suklaakonvehteja.

Juomissa Kultarannan omenamehua

Linnassa juodaan Linnan luomuboolia, ympäristöystävällistä kahvia ja ilmastokompensoitua luomuteetä, luomupuna- ja valkoviiniä, hävikkileipäolutta, Kultarannan omenamehua ja vettä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Onkohan se vegaani viini jotain kasviksista tehtyä viiniä eikä rypäleistä tai sitten se on aitoa viiniä eikä esanssista tehtyä viiniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vegaani sitä vegaani tätä, nyt myös linnassa ja kaikki tietävät miksi. Suomi kuuluu kaikille, ei vegaanien ja vihneiden tarvitse toisille tuputtaa, puhumattakaan pakottaa omaa näkemystään ja ruokavaliotaan kuten nyt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota, luitko juttua?

Linnanjuhlien pöydät notkuvat myös liharuokia. Ihan varmasti löytyy jokaiselle jotakin.

Ketään ei pakoteta yhtään mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Helsinki liittyy asiaan mitenkään?

Olisiko Nokia, Kone, SuperCell yms. syntyneet ja kasvaneet miljardiluokkaan maaseudulla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotan innolla kansanedustaja Heikki Autton ja hänen vaimonsa ilmestymistä television ruutuun. On taas poronnahasta tehtyä asua liikkeellä, viime vuonna oli kansanedustaja Eeva-Maria Maijalalla punainen poronnahasta tehty iltapuku. Olen itse päätellyt, että on puettava päällensä sitä, mitä vaalirahoittaja "määrää". Anteeksi tyhmyyteni, mutta itse en laittaisi paksua ja "köpöä" poronnahka-asua presidentin kutsuille, voi aiheuttaa jopa tipahtamisen eduskunnasta seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jokanen ahven, kuha ja hauki
olisi halunnut elää
mutta minä
tein tyrnipiiraan
onnea kansalle satakaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ylijäämähärkäpavut dogibägiin ja frakin taskuun lähteissä, vai kääräistäänkö sillipiiraat pakkausmuovia säästäen hameen helmaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vitsiksi tuo lienee tarkoitettu, mutta paras pakkaus näillekin elintarvikkeille on muovinen. Turha muovin poisjättämisellä on hurskastella, koska käytännössä vain muovisilla elintarvikepakkauksilla voidaan suuressa mittakaavassa vähentää elintarvikkeiden pilaantumista (mm. ilmatiiviin muovipakkauksen suojakaasun ansiosta). Muovipakkauksilla voidaan siis torjua ilmastonmuutosta, eikä niiden polttaminen ole mitenkään väärin tehty, koska muovipakkauksen polttaminen tuottaa lähes saman määrän energiaa kuin mitä saataisiin muovipakkauksen valmistukseen tarvittavan öljymäärän polttamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökunta syö ylijääneet ruoan tai vie kotiinsa.

Älä siis murehdi asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs se kasvis päivä, kun olisi voinut olla linnan juhlat mallia siitä mitä varuskunnat ovat kokeneet kasvisruokapäivillä. Vai eikö tämä koske linnanjuhlia ja korkeammassa arvossa olevia, että kasvisruokailu ei heille kuulu. Jos hallitus ja suomi meinaa tosissaan olla kasvis ruuasta niin linnan juhlatkin olisi pitänyt ruokailun suhteen täysin järjestää, että siellä on tämmöisenä tärkeänä päivänä tarjolla ainoastaan kasvisruokaa. Nyt linnan juhlat näyttää huonoa esimerkkiä. Kertoo enemmänkin sitä, että kasvis ruoka on vaan keksittyä, että pyritään vaan säästämään ja viemään suomen maataloutta alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuolla kasvisruokia vaikka kuinka paljon. Ja kaikki lihat ovat kotimaisia.

Kukaan ei myöskään ole ajamassa Suomen maataloutta alas. Päinvastoin - sitähän tuetaan miljardeilla joka vuosi!

(Kasvikset kasvavat muuten täälläkin.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" viinit ovat vegaanisia luomuviinejä".
Tekstin lopussa mainitut luomuviinit kyllä ymmärrän, mutta miten vegaaniset luomiviinit poikkeavat tavallisista luomuviineistä? Luulin, että viinien tärkein ainesosa ovat aina rypäleet tai marjat, eikä viiniin liene koskaan lisätty mitään eläinperäistä, siis liha- tai maitotuotetta. Voisiko joku vegaani-uskovainen tai sommelier selittää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viineissä voidaan käyttää eläinperäistä kirkastetta.

Kaikissa ei käytetä ja jos linnassa tarjoillaan vegaanista viiniä, niin eipä siitä varmaankaan kannata mieltänsä pahoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka viinissä olisi jotain eläinperäistä lisäainetta, sen määrän täytyisi olla niin pieni, ettei sillä olisi käytännössä mitään merkitystä ainakaan ilmastonmuutoksen torjumisessa. Niinpä arvelen, että vegaaninen-sana on lisätty tähän uutiseen pelkästään koristeeksi, tai mielistelemään jotakuta äärimmäisen puhdasoppista "absolutisti-vegaania", tai osoittaman jonkun haastattelijan tai haastatellun näennäistä "edistyksellisyyttä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jälkiruuaksi jenni haukion kirjoittamia runoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

19:04
Suomen kansalaisia on jumissa Venäjällä – helsinkiläinen Alla Stepanova odottaa viranomaisilta päätöstä, joka mahdollistaisi kaksoiskansalaisen paluun kotiin Tilaajille
19:00
Oulu Sinfonian käyrätorvisti Pasi Salminen harjoittelee korona-aikana kotonaan, koska "koripalloilijoille loistavalla 70 prosentin osumatarkkuudella muusikosta ei tule miljonääriä, vaan työtön" Tilaajille
18:36
Putin lupasi venäläisille palkallista koronalomaa kuun loppuun – auki jäi, mistä rahat palkanmaksuun otetaan
18:09
Valtaosa työntekijöistä lomautusaikojen nopeutusten piirissä – Juko, OAJ ja JHL haraavat opetusalalla vastaan: "Pyörii täyttä häkää"
18:00
Oululainen siivouspalveluyrittäjä uskoo ammattitaitoonsa ja alan tulevaisuuteen – Katri Määttä päätti laajentaa yritystoimintaansa koronasta huolimatta Tilaajille
17:53
Oamkin kätilö- ja ensihoitajakoulutuksiin kova pyrky – yhtä ensihoitajan paikkaa tavoittelee 53 hakijaa
17:40
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
52
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
47
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
38
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
35
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
32
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
29
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
27
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image