Kotimaa

Linja-auto suistui tieltä ja kaatui Kil­pis­jär­vel­lä - ei vakavia louk­kaan­tu­mi­sia

Kelikameran kuvaa kuuden aikaan torstai-iltana Kilpisjärveltä tiellä 21. KUVA: Tieliikennekeskus
Kotimaa 23.11.2017 19:27 | Päivitetty 23.11.2017 20:03
Kaleva

Linja-auto suistui tieltä Kilpisjärvellä lähellä Norjan rajaa. Pelastuslaitoksen mukaan linja-autossa oli noin 30 henkeä kyydissä onnettomuuden sattuessa.

– Kaksi loukkaantui lievästi bussin suistuttua ulos tieltä ja kaaduttua kyljelleen, sanoo päivystävä palomestari Pohto Kirkkala.

Kirkkalan mukaan matkustajat vietiin Kilpisjärven tullirakennukseen lämmittelemään. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

– Ajokeli on täällä erittäin huono, lunta tulee ja tuiskuttaa, Kirkkala sanoo.

Onnettomuus sattui tiellä 21. Onnettomuusbussi oli tulossa Norjasta Suomeen. Kirkkalan mukaan linja-auto on ulkomaalainen tilausbussi ja kyydissä oli ulkomaalaisia asiakkaita.

Tietä ei ole tarvinnut sulkea onnettomuuden vuoksi. Onnettomuus sattui puoli seitsemän aikaan torstai-iltana.

Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta liikennesäästä Käsivarressa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Teillä kaikilla on erilaiset mielipiteet asioista, että mitenkähän se nyt sitten menee oikein, ettei suistu tieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuratkaapa facebookissa (ei tarvitse tunnuksia) ryhmää Rekat ravissa vt21. Saa hyvin kuvaa, missä kunnossa tie tuolla käsivarressa on. Ja miten rekat siellä ajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen vaadittiin Suomalaisilta Rekka ja Linja-autoilta kun Norjaan mentiin lumiketjut,eikö Norjalaisilta kun tulevat uomeen vaadita mitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No missä kohtaa tuossa sanottiin, että oli norjalainen bussi? Ja kyllä ketjut pitää olla tänäkin päivänä ja varmasti on norskeilla myös ketjut. Ei niitä ketjuja tasasella tiellä tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos se oli vaikka Puolalainen bussi joka tulee Norjaan niin laki ei vissiin koske heitä,jos poikkeavat Suomen puolelle? Eikä niitä ilmeisesti tarvita tasaisella tiellä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä tiedän hyvinkin. Aivan sama onko vaikka kiinalainen bussi, niin talvirenkaat on oltava ja ketjut myös talvikuukausina Norjassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norja: Ei yleistä talvirengaspakkoa. Talvirenkaiden sijaan voi käyttää lumiketjuja, mutta vain, jos talviset olosuhteet niin edellyttävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se vaan on talvirengaspakko raskaille ja linja- autoille Norjassa, eikä väliä onko ulkolainen kyseessä.
Myös ketjut on pakolliset olla mukana autossa ja perävaunussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, talvirenkaat oikeilla merkinnöillä/hyväksytyillä pintakuvioilla, pintaa vähintään 5mm ja ketjut vetäville renkaille sekä yksi etuakselille on oltava, sekä yksi varaketju. Mikäli puute havaitaan valvonnassa, ajoneuvo jää lähimpään paikkaan missä se voi seistä siihen asti, että puute korjataan, yleensä siihen tarkastuspisteelle parkkiin. Siinä voi kinuja harmittaa jos puolalaisbussi seisoo vuorokaudenkin kun paikallisen yrittäjän tarjoamat rengas- ja varustepalvelut vetäisivät vuoden keikat pakkaselle, kun pitää ajaa halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:30
Oulun Hiukkavaarassa alkaa Family Fortnite -pelikurssi varhaisnuorille ja heidän vanhemmilleen
13:05
Yhdysvalloissa esivaalikisa virkistyy miljardööristä – Michael Bloomberg mukaan demokraattien vaaliväittelyihin
12:37
KRP: Suomalaisyhtiö Cargotecin esimiesten epäillään huijanneen yhtiöltä 14 miljoonaa – tapaus siirtyy syyttäjän harkittavaksi
12:36
Arvio: Nykysirkuksen selfie ihmistä ajavasta kisavietistä – Nilas Kronlid ja Manel Rosés lentävät vipulaudalla nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin Tilaajille
12:04
Tuore tutkimus: Joka kolmas koira kärsii ääniarkuudesta, ei-toivotussa käyttäytymisessä eroja rotujen välillä – "Yksi suurimpia eroja löytyi vieraiden ihmisten pelossa"
11:59
Poliisilta lisätietoa Raitotien neljän auton kolarista: Kuorma-auto tönäisi henkilöauton vastaantulevien kaistalle, vastaan tullut auto törmäsi rajusti keulaan
11:58
Kuopion koulusurman syytteennosto lykkääntyi puolella vuodella – Krp on yhä vaitonainen miekkamiehen motiiveista
39
Oulun kauppakamari: Työvoimapulasta voi tulla matkailualan kehityksen este, oman auton käyttöä työmatkoihin pitäisi syrjäseudulla tukea
21
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
21
Ulosottovelallinen voi saada puoli vuotta aikaa, jolloin palkkaa ei ulosmitata – Lykkäystä pitää hakea, ja viime vuonna puolelle hakijoista sanottiin "ei"
18
Kaupunki perustaa säätiön Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttamista varten – Kulttuurille myös oma pitchauskisa
14
Jokien vedenpinnat ovat korkealla ja hyydepadot uhkaavat Pohjois-Pohjanmaalla – "Ei tämä ole normaali helmikuun tilanne"
14
Lehti: Suomalaiset innostuivat muovinkierrätyksestä niin, että muovipakkausjätettä joudutaan pian viemään ulkomaille kapasiteetin loppuessa
10
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

358 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karjasillan hometalo

Nimenomaan. Purkuun vain. Ja voihan siitä uudesta tehdä saman näköisen. Mitään spesiaalia ei noissa karjasillan mörskiss... Lue lisää...
Kopio.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image