Kotimaa

Linja-auto suistui ojaan Pohjantiellä Tupoksessa, samalla alueella kolme onnettomuutta 12 tunnin sisällä

Pohjantiellä, Tupoksen kohdalla on sattunut useita onnettomuuksia torstai-illan ja perjantaiaamun aikana. KUVA: Liikenneviraston kelikamera
Kotimaa 24.11.2017 6:22 | Päivitetty 24.11.2017 6:54
Kaleva

Linja-auto suistui ulos tieltä Pohjantiellä Tupoksen kohdalla torstai-iltana. Poliisin mukaan linja-auton nopeus oli alhainen, ja se jäi ulosajon jälkeen kallelleen ojaan.

Ajoneuvossa oli yhteensä 16 matkustajaa ja kuljettaja. Kukaan heistä ei loukkaantunut ulosajossa. Ihmiset eivät kuitenkaan päässeet ulos autosta ilman pelastuslaitoksen apua.

Onnettomuus sattui etelän suuntaan menevien kaistalla, noin 500 metriä Tupoksen liittymästä etelän suuntaan. Onnettomuus tapahtui noin kello 22.30. Kumpikin etelän suuntaan menevä kaista oli suljettu liikenteeltä vajaan kolmen tunnin ajan.

Ajokeli oli onnettomuuspaikalla erittäin huono lumisateen ja liukkauden takia.

Samalla kohdalla Pohjantietä on sattunut kolme onnettomuutta 12 tunnin sisällä. Aiemmin torstai-iltana kohdalla rekka suistui ulos tieltä.

Poliisi kertoo, että myös perjantaiaamuna rekka joutui onnettomuuteen suurin piirtein samassa kohdassa Pohjantiellä. Aamulla ajoneuvo törmäsi kaiteeseen noin kello 5.40. Onnettomuus tapahtui noin 400 metriä Tupoksen rampista etelään, Jyväskylän suuntaan menevien kaistalla. Yksi ajokaista oli suljettu liikenteeltä reilun neljän tunnin ajan.

Kilpisjärvellä puolestaan linja-auto suistui ojaan torstai-iltana. Kyseessä oli ulkomaalainen tilausajo, ja sen kyydissä oli noin 30 henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Ajokeli on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen erittäin huono. Myös jalkakäytävät ovat paikoin erittäin liukkaita.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Saattais kannattaa korjata tuo kaistan jakaja kun törröttaa toisella kaistalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajoin tuosta ohi silloin kun paloautot oli paikalla, tie oli muuten hyvässä kynnossa mutta loiva mutka ja kova puuskittainen sivutuuli näkyi riepottelevan pahasti raskaampaa kalustoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siinä kohin paljon ulos ajoja ja syy alava ja kylmä paikka katsokaapa auton ulkolämpö mittaria ennen tuposta ja tupoksen kohalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime viikon lauantaina klo 9.30 soitin tienkäyttäjän linjan kautta Liikenneviraston liikennekeskukseen ja ilmoitin Pohjantien olevan peilijäässä Haaransillalta Ouluun päin. Moottoritietä ei ollut suolattu. Liikennepäivystäjä aikoi soittaa heti kunnossapitourakoitsijalle, että lähtee liikkeelle.

Jos ei tuota nelostietä saa pidettyä kohtuullisessa kunnossa edes moottoritien osalta niin heikoksi on tien kunnossapito mennyt. Pitäisikö niitä normeja muuttaa, että kunnossapitokalusto lähtisi liikkeelle herkemmin. Urakoitsijasta tämä ei niinkään ole kiinni kuin tilaajan määrittämistä normeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöstä se tienpito on ku annetaan 2reittiä urakoitsijalle jolla on vain yksiauto joka soveltuu auraukseen. Syy on YIT.ssä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tien kunnossapidossa ei toimi reaaliaikainen päivystys..kaiken maailman tiemestarit ja muut pukupellet nostaa vaan korkeaa palkkaa mutta mikään ei toimi.
Halvemmaksi tulee palkata joku Jonne tonne tielle 24/7 ajelemaan pohjantietä päästä päähän takaveto corolllalla jossa kitkarenkaat JA kun alkaa kunnolla luistamaan auto poikittain niin Jonne soittaa johtajalle että tuo ny äkkiä lisää sitä soraa tai auraa tienpintaan..näin säästyisi rutosti rahaa ja meidän muiden verorahoja. Nykytilanteesta ei hyödy kuin hinausfirmat, peltikorjaamot ja hautaustoimisto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halvemmaksi tulee palkata joku Jonne tonne tielle 24/7 ajelemaan pohjantietä päästä päähän takaveto corolllalla jossa kitkarenkaat JA kun alkaa kunnolla luistamaan auto poikittain niin Jonne soittaa johtajalle että tuo ny äkkiä lisää sitä soraa tai auraa tienpintaan..näin säästyisi rutosti rahaa ja meidän muiden verorahoja. Nykytilanteesta ei hyödy kuin hinausfirmat, peltikorjaamot ja hautaustoimisto.

Täytys varmaan olla nastat,koska kitka pitää paremmin nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä punainen bussi ohitti Kaakurin kohdalla pitkän autoletkan joka ajoi 80-90 km/h. Hurjalta näytti ja sanoinkin ääneen, että tuo bussi ei taida perille päästä. Ja kohtahan se nököttikin Tupoksen ojassa kallellaan. Siihen loppui kiire.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tais onnilta onni loppua. Eikait siitä mitään tule jos aikataulu on pakko pitää oli keli mitä oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin ELY puuttuu tienhoitoon? Pohjantie oli aurattu illalla ja samalla suolattu. Aamulla liikenne eteni 60-80km/h koska paltteet on todella suuret. Nyt pitäisi valvoa työnjälkeä ja antaa huonosta työstä palautetta ja tarvittaessa sakkoa tien ylläpitäjälle. Ei voi olla totta että Oulun pääväylä on noin huonossa kunnossa ja sää ei ollut yllätys. Urakoita jaettaessa olisi tarkistettava onko yrittäjällä kalustoa tarpeeksi vaadittavaan tehtävään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhalsiko tuuli sivulta linja-auton ojaan? Oli melkonen tuuli eilen. Joskus olen nähnyt kun tuuli liikuttaa linja-autoa sivuttain jäällä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, kaupungissa aurataan ensin pyörätiet sitten ajotie ja aurataan lumet pyörätielle, noo kaksinkertainen työ

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuh vieläkin tekisi mieli kopioida tähän se timanttinen kommentti missä poliisin haluttiin sakottavan "alinopeutta" ajavia. Eiköhän tuo pointti lie jo tullut selväksi.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alinopeutta ajavia pitää sakottaa samanlailla kuin ylinopeutta ajavia normaali kelillä. Tämmöiset poikkeus kelit on erikseen, itsekkin olin eilen raskaalla kalustolla liikenteessä, Oulu-Jyväskylä väli mentiin nopeutta 40-70 kmh kun lujempaa ei yksinkertaisesti voinut ajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvi on tullut vuosi vuodelta ovelammaksi. Nykyään se osaa yllättää myös pohjoisen karskit ja kaiken koneet autolijatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lieneekö totta vai tarua, mutta sellaisen jutun kuulin eilen, että lumihommiin ei maanteillä lähdetä ennen aamua jos ei ole edellispäivänä klo 14:ään mennessä tullut lunta vähintään 10 cm. No ainakin eilen illalla ei tuo 10 sentin sääntökään näköjään toiminut. Esimerkiksi nelostiellä Haaransillalta Jyväskylän suuntaan ei ollut puoli kahdeksaan mennessä yksikään aura liikkunut vaikka lunta oli jo ennen neljää yli 10 senttiä tiellä. Vaan tulihan sieltä etelän suunnasta lopulta yksi kapeasiipinen aura vastaan. Ajoikin sitten kovasti lujaa. Siinä oli tuulilasi lujilla vaikka miltei pysähdyin kun näin sen lentävän lumikokkaremassan mikä siivestä lensi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

15:39
Riikka Moilanen valittiin hallintojohtajan viransijaiseksi Oulaisiin
15:29
Kokoomus vaatii tiukennuksia terrorismilakeihin – syyttää keskustaa kahden lakimuutoksen pysäyttämisen hyväksymisestä
14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
40
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
15
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

199 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image