Kotimaa

Lii­ken­ne­mi­nis­te­riö kiistää väitteet val­tio­va­rain­mi­nis­te­riön ohit­ta­mi­ses­ta: Virkamiehet mukana valmistelussa

Nelostie, valtatie 2, liikenne KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 26.1.2017 21:27
Kaleva

Valtiovarainministeriön (VM) virkamiehet ovat olleet mukana liikenneverkkoyhtön selvitystyössä alusta alkaen, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) tiedotteessaan.

Lännen Media uutisoi aiemmin torstaina sähköpostista, jonka mukaan valtiovarainministeriön "ei ole missään vaiheessa saapunut tavanomaista pyyntöä osallistua valmisteluun".

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan liikenneverkkoselvityksen valmisteluun osallistui kahdeksan valtiovarainministeriön virkamiestä.

"VM:n virkamiesten osallistumisesta sovittiin 11. maaliskuuta 2016 ministeri Bernerin ja valtiosihteeri Hetemäen tapaamisessa, johon osallistui myös useita virkamiehiä LVM:stä ja VM:stä", liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Valtiovarainministeriö nimesi selvitystä varten myös oman kontaktihenkilönsä. Hän osallistui useisiin Bernerin johtaman seurantaryhmän kokouksiin ja sidosryhmätilaisuuksiin sekä oli nimettynä jäsenenä yhdessä selvityksen projektiryhmässä.

Valtiovarainministeriö virkamiesten asiantuntemusta hyödynnettiin muun muassa liikenneverkkoselvityksen verolaskelmissa.

LVM:n tiedotteessa todetaan, että ministeriö oli tietoinen autoveron poistamisen aiheuttaman markkinahäiriön riskistä. Esityksen mukaan olisi pitänyt harkita sitä, että uusien autojen ostajia tuettaisiin myös tänä vuonna.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisee yhteenvedon liikenneverkkoselvityksen valmistelutyöstä, josta käy ilmi hankkeen organisointi ja valmisteluun osallistuneet virkamiehet.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Keskusta on niin hukassa tässä asiassa kuin olla voi!
He ovat unohtaneet sen kansanosan joita ennen kutsuttiin Alkiolaisiksi perusmaaseutu väestöä oleviksi.
Ovat unohtaneet myös vanhemmialla autoilla ajavat, joille oltiin sävyttämässä lisäveroja uusien autojen veronpoiston kustannuksella!
Ei voi olla että heitä kohdellaan näin.
Koska he kuitenkin edustavat sitä suurenpaa ja köyhenpää kansanosaa joilla ei ole mahdollisuutta hankkia uuta autoa!
Liekkö se edes Suomessa välttämätöntä.
Suomi on harvaan asuttu maa, johon ei voida soveltaa päästönormeja kuten Eurroopan suurkaupunkeihin ja ehkä Helsinkialueelle tehdään!
Tämä on vihervasemmiston suurta manipulaatiota ollut Saksassa jo vuosia nähtävissä.
Koska uusien autojen valmistajat manipuloivat autojensa päästönormeja joutuen näiden vuoksi vahingonkorvauksiin ja lomautuksiin Saksaa myöten.
Lisäksi nämä autot uusimpien tekniikoiden myötä eivät pohjoisen kylmässä toimi kuten lämpimissä olosuhteissa.
Sipilä ja Berner sekä osa keskustaedustajia ovat iskeneet kätensä sellaiseen mössöön, joka ei hyvää lupaa.
On niitä vaaleja vielä tulevaisuudessakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

He muistavat myös vanhemmilla autoilla ja huonommilla teillä ajavat, jotka maksavat saman kuin kalliilla moottoritiellä ajavat!
Ei voi olla että heitä kohdellaan näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä se, kun me täällä syrjäseudulla ajamme paljon itse kustantamillamme yksityisteillä. Reilut 20 vuotta sitten kunnat ja valtio lakkasivat hoitamasta yksityisteitä. Samalla poistettiin kaikki valtion ja kunnan avustukset. Monia yleisessäkin käytössä olleita valtion ja kunnanteitä muutettiin yksityisteiksi, jolloin ylläpito meni tieosakkaille. Nyt meitä omilla teillämme ajavia olisi kilometritaksalla laitettu maksamaan ruuhkasuomen teitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avoin ja rehellinen asioiden valmistelu ei tule onnistumaan Suomessa. Siitä pitää huolen poliittinen oppositio, ja kansallinen kokoomus.

Nyt oli esitelty vasta työryhmän selvityksen luonnos ja siitä nostettiin kokoomuksen johdolla kauhea meteli ja mediahyökkäys. Mikään hallituspuolue ei ole edes käsitellyt asiaa omissa päätöselimissään ja ei ollut ottanut kantaa selvityksen sisältöön.

Nyt selvityksen pohjalta on levitetty paljon väärää tietoa sekä peloteltu kansalaisia.

Oliko tämä kokoomuksen ja Petteri Orpon kosto ministeri Anne Bernerille siitä, että Berner ei suostunut kokoomuksen ehdokkaaksi viime vaaleissa. Jos Berner olisi nyt kokoomuksen ministeri, olisi myös tuo sama selvitys saanut aivan erilaisen vastaanoton ja sitä kehuttaisiin maasta taivaisiin.

Näin se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä, että asioista tuodaan kansalaiskeskusteluun, jotta typerimmät ajatukset voidaan ampua alas ennenkuin ne tulevat maksamaan vielä mitään.

Koko liikenneverkkoyhtiö -hanke oli typeryydessään vertaa vailla.
Veronmaksajia alettaisiin laskuttaa heidän OMILLA rahoillaaan raknnetusta tieverkosta. Huh heijaa pitää sanoa jo tässä vaiheessa. Autoilijat maksavat jo nykyisellään 8 miljardia euroa erilaisia veroja joista vain miljardi käytetään tieverkoston ylläpitoon. Joko alkaa valjeta koko hankkeen järjettömyys? Tieverkkoon ei tule enempää rahaa vaikka sen hoitamiseen luodaan taas yksi organisaatio suojatyöpaikkajohtajineen ja bonuksineen, jotka antavat kavereidensa firmojen kupata tiestön ylläpidosta. Kaikki tämä ohi valtion budjetin kun toiminta on piilotettu yhtiömuodon taakse.

Liikenneverkkoselvitystä ei ammuttu alas sen takia, että sen teki nainen (takana on itse asiassa J. Ollilan porukat jo vuosikausien takaa), että se tuli Kepulta tai että se ei tullut Kokoomukselta. Se ammuttiin alas tarpeettomana ja perusteettomana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet oikeassa.
Typerimmät ja aivan limbot ehdotukset voidaan ampua heti alas.
Nyt on vain ilmaantunut niin paljon sellaisia tekijöitä asioihin, ettei pelkkä valmistelun lopettaminen enää mielestäni riitä.
Sekä Bernerin, että Sipilän tulisi väistyä.
Odotellaanko vielä Sipilän kohdalla muita selvitettävänä olevia asioita?
Mielestäni hän ei ole omalle puolueelleenkaan niin korvaamaton, etteikö yhteiskunnassa asiat alkaisi rullaamaan paremmin, jos sekä Berner, että Sipilä poistuisivat tekemään omia bisneksiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bernerin johtama ministeriö, on niin hukassa kuin voi olla,tässä sen huomaa, kun pystymetsästä otetaan ministeriksi, niin hukassa ollaan,mitähän Sipilälle tarjottiin korvaukseksi, kun Berneristä tehtiin ministeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että VM:n virkamiehiä on kuultu, muttei kuunneltu ja päätökset on tehty LVM:ssä. On tämä farssia. Ministeri Ilkka Kanerva sai lähteä vek muutaman viestin takia. Ei aiheuttanut mielipaa kenellekkään eikä törsännyt veronmaksajien rahoja. Yritysjohtajaministerit unohtavat, että ovat tilivelvollisia äänestäjille ja vastuullisia rahan käytöstä. Rahaa on jaettu verokevennyksillä metsä- ja maataloudenharjoittajille sekä yrittäjille. Lahjaveroalennusta metsän omistajille ja lievennystä lahja- ja perintöverotukseen. Matalapalkkaiset naisalat on kyykytetty, eläkevähennystä pienennetty ja jne...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukahan sieltä ministeriöstä on taas päästänyt epätotuuksia tiedotusvälineille ! Ei kait se hallituksen vika ole, jos ministeriön virkamiehet sekoilevat. Ilmeisesti eivät muista, missä ovat olleet mukana tai mitä tietoja ovat saaneet ja antaneet. Ja kuka on toiminut - ! Berner on tehnyt miten oli sovittu, mutta eräät tahot eivät muista sopimuksia , kun niistä on jo liki vuosi aikaa. Ei kannata panna hallituksen syyksi kaikkea - !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis Bernerin pitäisi kyselemättä toteuttaa jotain edellisen hallituksen aikaisia sopimiksia, joiden sisältöä ei ole haluttu päästää julkisuuteen. Niiden avaaminen auttaisi ymmärtämään tätä sotkua. Tilanne oli ihan toinen vuosia sitten, Bernerinkin pitäisi ymmärtää tämä. Median perusteella vaikuttaa siltä kuin Berner noudattaisi vain sovittuja ohjelmia. Miksi valtiovarainministeri ei ole tietoinen että kahdeksan hänen virkamiestään on Bernerin projektissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Esityksen mukaan olisi pitänyt harkita sitä, että uusien autojen ostajia tuettaisiin myös tänä vuonna."

Uusien autojen ostajiahan tämän yhteiskunnan pitäisikin tukea, he kun ovat vähävaraisia jotka eivät meinaa selvitä arjesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no niin oispa mukava nähdä nimi lista,keitä ovat olleet nämä virkamiehet, vai oliko nitä ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt alkaa vanha kepulien piiritanssi, joka on nähty jo monituisia kertoja "en muista", "en tiedä", "kyllä vain oli" jne jne jne siellä ne dementikkokepulit pyörivät pikkupiirissään, ja aina huikkaavat jonkun valheen ilmoille ohi mennessään. Suomi on siis "tutkitusti" vähän korruptoitunut maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En keksi yhtään hyvää syytä, miksi autoveroa pitäisi juuri tässä tilanteessa merkittävästi laskea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että Valtiovarainministeri ei tiennyt mitä tapahtuu, ei ole yllätys. Jos taas liikenneministeri on ohittanut valtiovarainministerin ja ottanut häneltä pari virkamiestä yhteisprojektiin niin liikenneministeri on sooloillut omiaan, eikä sekään enää yllätä.
Joka tapauksessa sähläily on kammottavaa katsottavaa. Laittaisin molemmat vaihtopenkille ja ammattilaiset asialle. Sellaiset tammattilaiset jotka tuntevat lain, noudattavat sitä ja tietävät mitä heidän johtamassaan organisaatiossa puuhastellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ihan tosi, että ministerin ei tarvitse tietää ministeriönsä virkamiesten puuhailuista. Liian epävarma haikailija tämä Orpo on, mistä sitten neuvonsa saa, tai ei mistään. Yrittää itse,eikä kyllä kehuskella kannata. Hän kun on melkein kaikista asioista erimieltä. Ei hyvältä näytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuettaisiin uusien autojen ostajian tänävuonna!! Entä viime-, tai toissavuonna? Sama se heille. Ilmeisesti Berner ajatteli näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä alkaa olla tämän hallituksen alasajo lähellä. Kukaan ei tiedä mitä missäkin on tapahtunut. Älytöntä sähläystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image