Kotimaa

Liikekeskus tuhoutui tulipalossa Jyväskylässä

Kotimaa 8.8.2002 6:54 | Päivitetty 8.8.2002 11:00
STT
Useita pieniä liikehuoneistoja käsittävä ostoskeskus syttyi torstaiyönä tuleen Jyväskylässä Kangasvuorentie neljässä.

Muutaman kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsevan Kangasvuoren kaupunginosan tuhannen neliön ostoskeskus tuhoutui tulipalossa kokonaan.

Tulipalo sai alkunsa ostoskeskuksen päätyyn sijoitetuista liki 20st:ä puisesta kuormauslavasta. Tutkinnanjohtajan Eila Koivuniemen mukaan lavat on sytytetty tahallaan. Tulipalo levisi kuormalavoista räystään kautta yläpohjarakenteisiin.

Palokunnan tullessa paikalle tuli oli jo levinnyt keskuksen huopakattoon ja lautarakenteisiin. Tulipalo roihuisi noin kahden tunnin ajan, kunnes palava materiaali loppui rakennuksesta.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa, vaikka läheisen kerrostalon asukkaat evakuoitiin varmuuden vuoksi. Asukkaat olivat evakossa reilun tunnin ja saivat palata takaisin koteihinsa torstaina aamuyöllä.

Liikerakennuksessa oli seitsemän yritystä, joiden joukossa pizzeria, kioski, kampaamo, pikapaino, mainostoimisto, keittiökalusteliike ja sähköliike.

Rahallisesti suurimman menetyksen koki sähköliike, jonka varaston arvo oli noin 170 000 euroa. Kun rakennuksen arvo ja muiden yritysten kärsimät tuhot lasketaan yhteen, omaisuusvahingot voivat olla reilusti toista miljoonaa euroa.

Hälytys palosta tehtiin varttia vaille kolme torstain vastaisena yönä. Hälytyksen tekijä oli ilmoittanut ostoskeskuksen roskalaatikon olevan tulessa. Jyväskylän poliisi on kuulustellut liikehuoneiston läheisyydessä tavattuja henkilöitä, mutta tulipalon sytyttäjää ei ole toistaiseksi saatu kiinni.

Apulaispäällikkö Risto Helmisen mukaan rakennuksen avoin välikatto nopeutti palon leviämistä. Palokunta keskittyi sammutustöissä roihuavasta ostoskeskuksesta alle kuuden metrin päässä olevan kerrostalon suojaamiseen. Kuumuus rikkoi yhden kerrostalon ikkunoista.

"Tulipalo pääsi leviämään kattorakenteissa laajasti ja nopeasti. Kun tulipalo syttyy rakennuksen ulkopuolelta, sen sammuttaminen on hyvin vaikeaa."

Helmisen mukaan roskalavojen sijoittaminen rakennuksen läheisyyteen on ollut virhe. Syttyviä materiaaleja ei suositella säilytettäväksi 4—8 metriä lähempänä rakennusten ulkoseiniä.

"Yhä useampi tulipalo syttyy rakennusten ulkoseiniltä. Tämä ongelma tulisi ottaa paremmin huomioon."

Tulipaloa oli sammuttamassa Jyväskylän palolaitos koko vahvuudellaan, vapaapalokunta sekä yksiköitä Palokan ja Vaajakosken palokunnista. Tulipalon jälkisammutus jatkui torstaiaamuna.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:58
Kreikan parlamentti valmistautuu jännittävään äänestykseen Makedonian nimestä
14:57
Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva: "En olisi pari kuukautta sitten uskonut"
14:46
Puhe kansakunnan tilasta on yli 200 vuotta vanha perinne – Asiantuntija ei usko tradition katkeavan, vaikka puheen ajankohdasta tuli kiistakapula Yhdysvalloissa
14:22
Maarit Feldt-Rannan syöpä on uusiutunut – SDP:n kansanedustaja jää sairauslomalle
14:14
Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta
14:14
Länsimaat asettuivat tukemaan Venezuelassa presidentiksi julistautunutta Juan Guaidóa
13:51
Heikki Lampela menetti lupansa toimia asianajajana – KKO hylkäsi Lampelan valituslupahakemuksen
65
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
52
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
34
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
33
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
26
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image