Kotimaa

Les­ta­dio­lais­vai­kut­ta­jan rais­kaus­syyt­tei­tä puidaan käräjillä

Kotimaa 12.1.2011 5:17 | Päivitetty 12.1.2011 8:35
Susanna Kemppainen
Espoon käräjäoikeus ryhtyy tänään puimaan raskaita syytteitä lapseen kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Syytettyinä on kaksi miestä, joista toiselle luetaan syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeistä raiskauksista. Toinen puolestaan saa syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksista. Syytteiden mukaan hän syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön nuorena henkilönä ja muihin rikoksiin osittain nuorena henkilönä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Espoossa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan miehet ovat sukulaisia. Törkeistä raiskauksista ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetyn keski-ikäisen miehen tekojen epäillään kohdistuneen tyttöön, joka on hänelle läheistä sukua.

Nuoremman miehen epäillään käyttäneen hyväksi toista nuorta sukulaistyttöä. Lehti kertoo, että poliisi epäili esitutkinnan aikana myös kahta muuta sukulaismiestä vastaavista rikoksista, mutta heidät on vapautettu rikosepäilyistä.

Keski-ikäinen mies on toiminut suuren rauhanyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajana Etelä-Suomessa. Hänet on aiemmin valittu myös merkittävään luottamustehtävään Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksessä, jonka toimisto sijaitsee Oulussa. Keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajan Olavi Voittosen mukaan hän ei kuitenkaan toiminut kyseisessä toimessa.

"On ilmennyt asioita, joiden johdosta hän ei ole toiminut tehtävässä", Voittonen selittää Kalevalle.

Hän ei halua ottaa asiaan kantaa tämän enempää. Myöskään tapausta tutkinut Espoon poliisi ja jutun tiedotusvastuussa oleva syyttäjä eivät kommentoi tapausta.

Todennäköisesti suljetuin ovin käytävässä, seitsenpäiväiseksi suunnitellussa oikeudenkäynnissä on vahvistettu kolmen tuomarin kokoonpano.

"Kyse on jutusta, jonka vastaaja on ollut vangittuna viime kesästä lähtien. Toinen syy on se, syytteet ovat erittäin vakavia. Juttuun on haluttu saada juridisesti mahdollisimman ammattitaitoinen ja osaava kokoonpano", käräjätuomari Ilkka Lahtinen perustelee.

Oikeuden ratkaisua odotellaan helmikuun puolivälin korvilla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22:20
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
22:03
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
22:01
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
21:12
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
21:06
Tuttu vinkkimies istuu penkin päässä tietokone sylissä – oululainen apuvalmentaja Sami Kurttila kääntää marginaalit Suomen eduksi Tilaajille
20:53
Viisikko hehkuttaa budjetin koulutusrahoja – Kulmuni muisti alueellisuuden ja Andersson perusturvan varassa elävät
19:55
Rinteen hallituksen ensimmäinen budjettiriihi valmis: Työllisyyteen 25 toimenpidettä, kuntatalouden kriisiin varaudutaan, korkeakoulutukseen 60 miljoonaa ensi vuodesta lähtien
92
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
66
Punainen pyöräbaana jatkuu Raksilasta Mäntylään – kaupunki hakee 1,8 miljoonan euron hankkeeseen valtion avustusta
55
Laiton tappaminen on susien yleisin kuolinsyy – poliisin resurssit ovat edelleen pahin pullonkaula laittoman metsästyksen kitkennässä
36
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
33
Ouluntien risteys Tupoksessa saa liikennevalot – risteyksessä on sattunut paljon kolareita
27
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
24
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen ei yllättynyt Päivi Laajalan mahdollisesta lähdöstä: "Nopeita päätöksiä uuden johtajan suhteen ei tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image