Kotimaa

Lepomäki puolustaa sote-ulostulonsa ajankohtaa - "Kynnys on korkea"

Kotimaa 2.3.2018 11:20 | Päivitetty 2.3.2018 11:37
STT

Sote-uudistusta kritisoinut kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki puolustaa Uuden Suomen blogissaan ulostulonsa ajankohtaa. Hän korostaa, että mahdollisuus vaikuttaa lakiin on ennen sen hyväksymistä.

Kirjoituksessaan Lepomäki kumoaa väitteet siitä, ettei hän olisi tuonut kritiikkiään esiin aiemmin. Lepomäki kertoo käyneensä aiheesta laajaa keskustelua kokoomuksen ryhmässä sekä seminaareissa että haastatteluissa. Lisäksi hän kertoo tehneensä sote-kantansa selväksi jo kokoomuksen puheenjohtajakisassa toissa vuonna.

Lepomäen mukaan "hallituspuolueen kansanedustajana on korkea kynnys lähteä revittelemään kriittisiä ajatuksia julkisuudessa".

- Varsinkin, kun puhutaan tämän kokoluokan uudistuksesta. Nyt nähdään seuraukset. Asia tuskin olisi oleellisesti eri, jos malli olisi ollut näin pitkällä jo syksyllä ja olisin tehnyt laskelmat silloin, hän kirjoittaa.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Ajoitus oli erinomainen, yhtään lakia ei ole vielä hyväksytty. Rutkasti säästetään ja hyvinvointi taataan,mkun tämä haudataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Lepomäki ei äänestä hallitusta vastaan niin hän pettää myös Suomalaiset äänestäjät .Ja kaikki puhe on vain tyhjänpäiväistä sanahelinää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitää keskustella Lepomäen asia-argumenteista, ei hänen menettelytavastaan. Nyt alkaa hahmottua ehdotettu malli ja on arvioitava, voiko sitä kannattaa tai ei. Lepomäki on tehnyt oman analyysinsä.

Poliitikkojen on vaikea myöntää virheitään tai pakittaa ulos huonoista päätöksistään. Tästä on esimerkkeinä 90-luvun alun lamaan johtaneet päätökset ja Suomen eurojäsenyys. Molemmista on tullut murskaava jälkeä mutta vastuun kantaa aina tavallinen kansalainen, ei päätöksentekijät. Voi olla, että nyt ollaan tekemässä samanlaista megamunausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpo ei halua keskustella asia-argumenteista vaan ainoastaan Lepomäen ajoituksesta kritisoida sote-ehdostusta. Asiantuntijat ovat Lepomäen linjoilla mutta Kokoomusta häiritsee enemmänkin ajoitus ja se, että joku poikkeaa ruodusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

52
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
51
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
33
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
33
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
26
Oulun kaupungille 18,2 miljoonan potti Technopoliksen osakekaupasta – vähentää lainatarvetta
25
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
25
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image