Kotimaa

Leik­ki­pys­syt­kin pois pos­ti­pa­ke­tis­ta

Kotimaa 19.12.2011 8:03 | Päivitetty 19.12.2011 8:47
Petri Hakkarainen
Itella Posti Oy tiukentaa kiellettyjen lähetysten valvontaa. Pakettivirrasta pyritään poimimaan pois muun muassa aseita, niiden osia tai edes aseita muistuttavia esineitä sisältävät lähetykset.

Kiellettyjä ovat siis esimerkiksi ilmakiväärit, aidon näköiset leikkiaseet, äänenvaimentimet ja aseiden lippaat.

"Kyseessä on Itellan tekemä sisäinen turvallisuuslinjaus. Säännöt kielletyistä lähetyksistä eivät muutu, tiukennamme nyt vain valvontaa", tähdentää Itellan pakettipalvelujen liiketoimintajohtaja Juha Tiittanen.

Itellan listaamien kiellettyjen aineiden tai tavaroiden lähettäjä ei syyllisty rikokseen. Kyseessä ovat Itellan omat säännöt, ei laki tai asetus.

"Jos kielletty lähetys löydetään, se palautetaan lähettäjälle."

Lue lisää maanantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Itella voisi myös ruveta valvomaan kirjeiden ja postikorttien sisältöä ettei niissä mainita kiellettyjä sanoja. Ajattelin muuten lähettää kaverille pätkän ainestankoa johon olen porannut .22 tuuman reijän ja vielä vääntänyt siistit jengat kumpaankin päähän. Meneekö perille autonosana vai takavarikoidaanko aseen piippuna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleispalveluvelvoite. Posti rikkoo sitä yksiselitteisesti, jos ei kanna vaaratonta ja laillista lähetystä. Posti ei ole yksityinen toimija, vaan valtionliikelaitos, jolla on palveluvelvoite - ja siksi nykyinen asemansa. Kyllä mökin ukolla ja akalla on oikeus saada aseeseensa varaosat postin kautta, kun monella pikkupaikkakunnalla heillä on monopoli - tuon yleispalveluvelvoitteen vuoksi. Jos joidenkin täysin lailisten ja vaarattomien lähetysten kantaminen kielletään Postin omalla sisäisellä päätöksellä, postihan voi jatkossa kieltää jonkun väristen kirjekuorien kantamisen, tupakan tai viinan lähettämisen, seksileluista sellaiset, joista Juha Tiittanen ei tykkää. Myös joidenkin laillisten järjestöjen ja puolueiden postin kantamisen kieltäminen lie ihan yhtä oikeutettua ? Ei posti ole yksityisyritys. Ei posti voi /saa kieltäytyä nykyasemassaan laillisen ja vaarattoman lähetyksen kantamisesta, Jokainen ymmärtää, mitä lopulta voi seurata, jos tälläinen soolloilu postille sallitaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja asesepät ja harrastajat kiittää. Täysin aivotonta toimintaa! Kuka foliokukkahattutäti voi olla tämän puolella?? Ei jeesus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itella skannaa kaikki postit ,ja jos niissä on vaikka rahaa niin se ei taatusti mene perille vaan lajittelija /jakaja saa pitää ne itsellään "bonuksina".Tällainen on suomen kirje ja puhelinsalaisuus 2000 luvulla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isoveli valvoo-mentaliteetti laajene entisestään! Nyt kun puhelinten ja facebookin kautta valvotaan perinteisiä henkilökohtaisia tietoja, nyt käydään läpi kanssa postitetut tavarat. Kyllä on hienoa, että joku ulkopuolinen voittoa tekevä taho tietää kaiken kohta sun yksityisyydestä. Modernia gestapolaisuutta demokratian ja turvallisuuden nimissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otilla: Ja mielenkiintoisemmaksi asian tekeen se, että Itella on ilmoittanut ettei säännös koske värikuula-aseita. (Ja huom. peinttaajien on turha yrittää piiloutua "merkkain"-sanan taakse, pyssyjä ne ovat ulkoisesti siinä missä muutkin ja toiminnaltaa aivan rinnastettavissa ilma-aseisiin.) Aika ihmeellistä tulkintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäpä se postisalaisuuden ja yksityisyydenturvan karmea taso onkin. Posti skannaa ja luetteloi kaikki paketit läpi, mitä ja kenelle menee. Nyt sitten on vielä aloitettu asiakashankinta netposti palveluun missä posti on välikätenä esim palkkakuitteihin joita työnantaja kieltäytyy toimittamasta muuten kuin netposti palvelun kautta. Itellä on yksityinen yritys ja valvoo ja kategorioi koko maan postiliikenteen. Mitäs luulette että niillä tiedoilla tehdään ? Myyntiin tietenkin facebook tyyliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö suomessa olekkaan kirjesalaisuutta!Oli se ainakin ennen,mutta mihin se on kadonnut?Paketin sisältöhän ei kuulu kuin lähettäjälle ja vastaanottajalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itellan kautta toimitettavien mustien Rambo tyyppisten, lähes sarjatulta ampuvien aseiden kuvat kiellettävä välittömästi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä ovat muovikuulapyssyjä ja värikuula-aseita myyvät liikkeet ihmeissään. Epäilen kyllä kovasti ettei kukaan oikeata asetta kaupitteleva rikollinen laita sitä postissa menemään ostajalle. Voi hyvä J**sus mitä aivokääpiömeininkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä jokin vitsi? Eli mitään metallitavaraa ei voi lähettää, kun Postin asian tuntian mielestä ne ovatkin aseen osia? Olisiko kenties järkevää kysyä vastaanottajalta ensin, mitä ne tavarat ovat? Kenties tilaajalla on esittää tilauspaperi, joka sisältää tavaralistan nimikkeineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tämä valvonta käytännössä tapahtuu? Syyllistytäänkö rikokseen eli avataan lähetys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten te palautatte lähettäjälle, kun postissa niitä ei saa lähettää ? MATKAHUOLLON KAUTTAKO ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa ollaanko sitä niin vainoharhaisia että kaikki paketit pitää koittaa avata? Viimejouluna vastaanotin paketin, jonka kääreeseen oli tehty palkeenkieli josta oli katottu sisälle. Yksi urheiluvälineitä sisältänyt paketti oli kans avattu. Itella väitti etteivät ne avaa paketteja. Kukahan sen oli avannut kun paketti oli teipattu takas kasaan toisenlaisella teipillä kuin mitä siinä oli alunperin käytetty. Kiväärin tukki sentään tuli avaamattomana perille mutta ikävä kyllä haljenneena. Paketin päällä oli kengän jälki. Tämän ne sentään korvas koska tajusin ottaa valokuvan todisteeksi paketista jo tiskillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että monopoliasemassa oleva yritys voi tehdä tällaisen päätöksen, etenkin kun päättäjät poistivat firmalta arvonlisäveron maksamisvelvollisuuden postimaksun osalta ja firma piti kyseiset 23% katetta itsellään laskematta hintoja. Ja yllättäen tammikuussa taas nostavat postimaksua, lieneekö johtoporsaiden optiot jääneet liian pieniksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kielletty tavara lienee myös kummityttärelle joululahjaksi tarkoittamani HEIJASTIN,koska siinä on mukana hakaneula jolla kiinnitetään elemenntti takin helmaan. Röntgentutkimuksessa saattaa näyttää aseenosalta. Sukan neulointapuikoista puhumattakaan. Hyvää joulumieltä myöskin Itellan henkilöstölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image