Kotimaa

Lehto Group käynnistää neljä ra­ken­nus­han­ket­ta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea. KUVA: Laura Seppä
Kotimaa 20.6.2019 9:21
Antti Karvonen

Rakennusliike Lehto Group on tehnyt sopimukset neljästä kouluhankkeesta ympäri Suomen, yhtiö kertoo tiedotteessa. 

Pohjoisimpana aloitetaan Utsjoella hanke, johon kuuluu monitoimitalo kouluineen, päiväkoteineen ja monitoimitiloineen. Utsjoen kunta ja Lehto Group ovat solmineet asiasta noin 4 miljoonan euron sopimuksen. Rakennustyö aloitetaan kesäkuussa ja sen oletetaan valmistuvan vuonna 2020. 

Muut projekteja ovat Hausjärvellä tehtävä Ryttylän koulun uudistamisen kolmas vaihe (kustannusarvio 6,5 miljoonaa), Siilinjärvelle rakennettava uusi Vuorelan koulu (kustannusarvio 8,4 miljoonaa) ja Pieksämäelle rakennettava Maaselän päiväkotikoulu (7,1 miljoonaa euroa).  

Yhteensä kaikkien hankkeiden yhteisarvo on noin 27 miljoonaa euroa. 

– Kuntien taloustilanteen vuoksi budjetissa ja aikataulussa pysyminen ovat juuri nyt ratkaisevia asioita kouluhankkeissa. Tästä syystä koulukaupoissa yleistyvät muun muassa kilpailullisen neuvottelumenettelyn hankintamalli sekä suunnittele ja rakenna -urakkamalli, toteaa päiväkodeista ja kouluista vastaava tulosyksikön johtaja Juha Paananen Lehto Groupista toteaa tiedotteessa. 

MAINOS

Kommentoi

Riittävän suuret viivästyssakot kummasti terävöittävät hikisenkin rakennusjohtajan habitusta. On vierestä seurattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että Lehto Group on saanut rakennusurakoita Sipilän hallituksen yli-innostavan kauden jälkeen. Nyt maltilla eteenpäin ja tulosta kohtuukustannuksin, niin rakentamisen ammattilaisilla riittää työtä. M

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etanan vauhtia näyttää tuo Marskikin nousevan, varmaan 10 vuotta paras kesksuta rakennustyömaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta, samassa ajassa Aseman seudulle on noussut jo kaksi korkeaa taloa, saa nähdä kerkeääkö kolmaskin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti ovat oikein hinnoteltuja,eikä alihinnoteltuja,saattaa muuten olla se kuuluisa konkka ajankohtainen.Tosin tuo tiukka hinnoittelu ja kiireinen aikataulu laittaa epäilemään että minkälaisia hollitalleja niistä tuleekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi asia on, että Utsjoen kunnan päättäjät ovat toimineet vastoin veronmaksajiensa ja valtion etua, kun ovat tehneet tuollaisen sopimuksen.

Julkista rakentamista koskeva kilpailutus on unohtunut tehdä ajatelellen muuta kuin omaa ja uskonveljien etua..
Tämä sopimusasia pitää riitauttaa ja laittaa tutkinta käyntiin, kuka on rikkonut lakia. Kunnan päättäjien tehtävä, on edustaa kuntaa j aajaa kuntalaisten etua, eikä ostaa ylihintaista paskaa tovereilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tämä johtaja Paananen saanut jo yhden rakennusliikkeen ajettua konkurssiin joitakin vuosia sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin Paananen on yksin saanut aikaan vararikkoa. Työntekijöiden huolellisuus ja työn tarkkuus vaikuttavat tarjouskilpailussa. Taloussuhdanteet ei riipu rakennusyritysten kannattavuudesta vaan rakentamisen kannattavuus taloussuhdanteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun keskustan talon lähes romauttaminenko loi näin suure luottamuksen? Alueen jätehuolto myös kärsii edelleen. Lehto lupasi hoitaa asian. Puoli vuotta sitten. Vieläkin hoitamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinnitti huomiota lause "Kuntien taloustilanteen vuoksi budjetissa ja aikataulussa pysyminen ovat juuri nyt ratkaisevia asioita kouluhankkeissa". Potentiaalinen sisäilmauhka leijuu jo nyt hankkeiden yllä. Toivottavasti pelko on turha, mutta mietityttää.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole vielä sellaista isompaa rakennustyömaata nähnyt, missä aikataulu ei olisi liian tiukka. Aina on kiire, varsinkin loppuvaihessa, kun yritetään kuroa muutaman viikon työt yhteen viikkoon. Lyödään uutta pintaa märän päälle ja sitte ihmetellään jonkun vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eri rakennusvaiheiden viivästyneiden valmistumisaikojen vaikutukset koko urakan valmistumiseen lisäävät rakentajan kustannuksia, vaikka viivästyminen olisi ollut seurausta esim. tarvikkeiden toimittajasta. Rakentajat tekevät parhaansa, enempää ei kukaan voi tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image