Kotimaa

Lehdet: Suomeen ehdotetaan lisää ma­ta­la­palk­ka­töi­tä

Kotimaa 6.1.2013 5:04
STT,

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtaja Juhana Vartiainen haluaisi Suomeen lisää matalapalkkatöitä, kirjoittaa Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.

Vartiaisen mukaan työssäkäyntiä tulisi lisätä matalapalkkatöiden avulla silläkin uhalla, että palkkaerot kasvavat. Vartiaisen mielestä tuottavuutta ja työllisyyttä tulisi lisätä myös lyhentämällä työttömyysturvaa ja velvoittamalla työtön ottamaan vastaan hänelle tarjottu työ nykyistä tiukemmin.

Saksassa matalapalkkatöiden lisääminen on vähentänyt työttömien määrää. Toisaalta Saksassa työtä on luotu niin matalilla palkoilla, etteivät tienestit riitä elämiseen.

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) sanoo Sunnuntaisuomalaiselle, että Saksan malli ei sellaisenaan sovi Suomeen. Ihalainen korostaa, että työllä on tultava toimeen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Parempi olisi suitsia liian korkeita palkkoja ja palkkioita. Ei kukaan voi / tarvitse syödä tuhatkertaisesti kanssaihmisiin nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missähän nuo matalapalka-ihmiset sitten asuisivat?

Jotkut ihmiset käyvät nyt jo Eestistä käsin työssä Suomessa, kun palkka ei riitä asumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessakin on työssäkäyviä ihmisiä leipäjonoissa, kun rahat ei riitä ruokaan.

Ja Kokoomus järjestää lisää vaikeuksia minkä ehtii.

Olisiko aika laskea asumisen hintaa?

Suomi on maailman kalleimpia kolkkia asua, koska asuntoja ei ole rakennettu juuri lainkaan 70-luvun jälkeen ja asunnottomia on häpeällisen paljon. Lisäksi olemassaoleva asuntokanta on hirvittävän huonokuntoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän Vartiaisen kannan.. 14v.sitten otin 200 km päästä kotoa osa-aikaisen työn, joka oli tarjolla. Aloitin palkalla joka ei yksinkertaisesti riittänyt peruselämiseen. Hankalaahan se oli mutta osa-aikaisuutta kesti 2 kuukautta ja sen jälkeen en työttömyyttä ole nähnyt. Nyt 14 vuoden katkeamattoman työuran jälkeen menee taloudellisesti ihan mukavasti ja voin sanoa että itse olen palkkani ansainnut.. Jotta itsestä se on kiinni jos työttömäksi jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai työtä pitää tehdä ainakin sen rahan edestä mitä saa vastikkeetonta rahaa tai etuutta,vaikka etuuden saaja hinnoittaisi sen AY. tuntitaksojen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin tulisi menetellä. Olen ollut viisi vuotta vapaamatkustajana nauttinut työttömyysetuutta, joten tiedän mistä on kysymys. Minua ei saa töihin vapaaehtoisesti, niin kauan kun rahaa saa tekemättä mitään. Tästä korkeasta virasta aion pitää kiinni kaikinkeinoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siinä mitään ongelmaa liene näiden "ylijohtajien" ja muiden tuottamattomien palkkojen alentamiselle? Kun kerran on sitä niin kovasti vailla, nämä syöpäläiset ne kannattavuuden ja kilpailukyvyn syövät!! Turhia byrökraatteja on Suomessa kyllä liikaa, ja niistä on päästävä eroon pikaisesti, muuten tulee varma tuho!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkka pitäisi olla työn arvostuksen mukaan. Silloin poliitikoista tulisi todellisia matapakkaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras tapa toteuttaa matalapalkkatyö on potkia tyntekijät pois firmoista sekä viroista ja edellyttää heitä ryhtymään yrittäjiksi. Silloin saisivat ansionsa mukaan joko matalaa tai korkeaa palkkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juhana Vartiainen haluaisi Suomeen lisää matalapalkkatöitä.

Sovitaan ensin siitä, että Juhana Vartiaiaisen työ on matalapalkkatyötä ja hänelle maksetaan vaikkapa 500€/kk. Jos hän itse haluaa sitä muille niin silloin hänen on oltava valmis samaan asiaan vaan tuleeko ajatella asiaa niin,että hän ihmisenä on joteknkin muiden yläpuolella ja hänen ihmisarvonsa on korkeampi. Tällaista aisaa ei kuitenkaan saa olla demokratiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ehdottaisin näille jutun kirjoittajille(esim. tää vartiainen)ilmoittamaan vuosi ansiot sisätäen myös pääoma tulot,
jolloin ois edes jotain pohjaa mistä arvioida henkilön kyky arvioida sitä mitä sanoo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

matalapalkkatöitä eli töitä työttömyyspäiva rahalla. kyllä pitäisi saada nämä suomen herrat vuodeksi itse peruspäivärahalla töihin ja lopettaa se oman navan ympärillä eläminen. kyllä rupeaisi olemaan RYHMÄKANTEELLE töitä.Löysivät kyllä miljardeja kreikkaan ja jos jonkinmoiseen eu hössötykseen, vaan oman maan kansalaisia rosvotaa lisäveroilla sekä kaikenlaisilla maksuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritysten omistajilleen maksamat palkkiot ja bonukset ovat yritykselle tappiota, kuluja. Ne eivät vie yritystä eteenpäin. Päinvastoin, kun yritys on rahastettu tyhjäksi, se pilkotaan ja myydään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvonlisävero pois hierojilta, kampaajilta, kosmetologeilta yms -> Halvemmat hinnat -> Enemmän asiakkaita -> Enemmän työtä - > Enemmän työllistyneitä -> Vähemmän sossupummeja

Minä voisin tuon ryhmän palveluita käyttää kuukausittain, jopa viikottain saattaisin käydä hierojalla, jos se ei olisi niin hemmetin kallista. Nyt vedän vain kulutushanoja pienemmälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

valtiolta tulisi paljon pikku virkamiehiä matalapalkkahommiin kun lopetetaan Alko monopoli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:hun liittyminen toi monta hyvää asiaa Suomeen. Saimme varsinkin lainsäädännöllistä rotia moniin retuperällä olleisiin asioihimme. EU:n velvoittamana. Myös asenteet vähemmistöjä kohtaan ovat parantuneet joskin taas kärjistyneet kun peruspoliitikot ottivat myös ihmisyyden populisminsa aseksi. Silti.

MUTTA nyt sitten on tämä toinen puoli, että joudumme alentamaan omaa elintasoamme mm. Kreikan kaltaisen maan söhläilyillä. Eikä se rahan Suomelta kuppaaminen tähän lopu, Välimeren maissa ei ole koskaan tunnettu mitään "lainkuuliaisuutta". Viimeksi Vatikaanilta on kielletty rahan normaali käsittely rahanpesun takia. Siis tuolta pyhältä lehmältä Vatikaanilta!

MITÄ suomalaiset poliitikot tekevät jatkossa? Minä haluan irti tällaisesta rahankiskonnasta jota EU nyt meille suomalaisillekin toteuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös näiden meidän hallitsijoiden tärkein tehtävä ole luoda kannattavalle työnteolle mahdollisuuksia ja uusille yrittäjille kannattavuutta. Keskittyis tämäkin hemmo siihen.

Luulevat että veroja korottamalla Suomen varallisuus kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijöitä otettava lisää ja työmäärää vähennettävä. Muuten ei raskaita töitä jaksa eikä kannatakaan pikkurahalla tehdä. Nyt älytöntä simputusta ja juoksutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen illan uutisissa Matti tai Martti Pohjola oli yliopiston palkkatutkijana tullut tulokseen palkkaa ei makseta liikaa eikä palkalla ole merkiystä kilpailukykyyn.Palkka voi olla kuinka suuri tahansa, kun se voidaa siirtää myytäviin tuotteisiin.
Siis,kun työllä tuotetun hyödykkeen arvo nousee riitävästi, on kilpailukykyinen,kuten hän taisi sanoa,kun työnhintaa ei voi laskuttaa kokonaan,silloin työ hinnalla on merkitys.Sitä kai tutkija tarkoitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

21:47
Sula teräs sytytti oven palamaan Outokummun tehtaalla Torniossa
21:33
"Mondo" Duplantis pääsi taas kuuteen metriin – viimeinen yritys ME-korkeudesta 619 oli onnistua
21:27
Thesleffin näyttely houkuttelee kävijöitä jonoiksi asti – Oulun taidemuseon aiemmat kävijäennätykset voivat pian mennä uusiksi
21:14
Koronavirus kurittaa Italiaa – Venetsian karnevaali päätettiin keskeyttää ja Armani tyhjensi muotinäytöksensä yleisöstä
20:23
Demokraattien Bernie Sanders voitti Nevadan esivaalit ylivoimaisesti – ääntenlasku etenee hitaasti ja on yhä kesken
20:17
Hiekkamyrsky yllätti telttayön aikana Teneriffalla ja muutti maiseman keltaiseksi – "Täällä on tosi hieno elokuvamainen tunnelma"
19:28
Wolverhampton pöllytti Norwichia edelliskausien nousijoiden kohtaamisessa – Pukin viime valioliigamaalista on kulunut yli kuukausi
91
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
35
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
34
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
17
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
15
Sahat käynnistyvät uudestaan, mekaanisen metsäteollisuuden riidassa sopu – kiky-tuntien kirjausta muutettiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömyysturva

Tai sitten uudistus kannustaa työttömiä ottamaan ja etsimään töitä ja jopa muuttamaan työn perässä sinne missä sitä on. ... Lue lisää...
Tai sitten töihin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image