Kotimaa

Lehdet: Kyllönen haluaa tiukempia rangaistuksia

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) haluaa jalankulkijoiden turvaksi tiukempia rangaistuksia.
Kotimaa 22.1.2012 6:49 | Päivitetty 22.1.2012 8:24
STT,
Liikenneministeri Merja Kyllönen tahtoo suojateillä kulkevien jalankulkijoiden turvaksi tiukemmat rangaistukset autoilijoille. Asiasta kertovat Sanoman maakuntalehdet Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat.

Kyllösen mukaan autoilijat eivät huomioi suojateitä tarpeeksi. Asennekasvatuksella hän ei usko ongelmien ratkeavan, vaan jalankulkijoiden päälle ajavien autoilijoiden rangaistuksia on hänestä tiukennettava.

Poliisin rikostilastojen mukaan autoilijat yhä useammin jättävät väistämättä suojatiellä kulkevan sekä ohittavat näkyvyyden peittävän auton pysähtymättä.

Liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö Jussi Pohjonen sanoo lehdille, että Ruotsiin ja Viroon verrattuna autoilijat kunnioittavat suojateitä Suomessa paljon huonommin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Lähestyin aamupimeässä tuojatietä autolla ja havaitsin suojatietä lähestyvän heijastimella varustetun jalakulkijan lähestyvän noin 7m määssä suojatiestä. Jatkoin ajamista kun yllättäen havaitsin mustiin pukeutuneen henkilön lähtevän ylittämään katua autoni editse.Tuli läheltä piti tilanne. Pitäiskö heijastin olla pakollinen jalakukulkioille ja auton varusteena?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Kyllönen on koko ajan äänessä ja yleensä ei mitään järkevää sen suusta tule, mutta nyt eka kerran sen puheissa on joku järki. Onkohan joku käskeny sen sanoa noin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenepuolen erilaisten törttöilyjen vähentämiseksi olisi saatava muutenkin tiukemmat rangaistusseuraamukset.Edellisen hallituksen aikana rangaistukset loivenivat ja pehmenivät.Jospa Kyllönen nostaisi keskusteluun kokonaisuuden eikä vain suojatieturvallisuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompa mukava, kun meillä on yksityisautoilua vihaava liikenneministeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kymmeniä kertoja olisin Oulussa kuollut, jos luottaisin siihen, että kaikki autoilijat piittaavat liikennesäännöistä kevyen liikenteen lähettyvillä. Stop-merkilläkään ei ole mitään merkitystä, kolmioista puhumattakaan. Siinä mielessä Masa ja monet muut ovat oikeassa: Kolarissa auton kanssa jalankulkija ja pyöräilijä ovat aina häviäjiä, joten henkeään ja terveyttään kannattaa suojella suhtautumalla kaikkiin autoilijoihin suurella epäilyksellä. Suurin osa autoilijoista tietää, mitä tekee, mutta kerran se viimeinenkin prosentti kolahtaa kohdalle - viimeisen kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Oulussa pysähdyt suojatien eteen päästääksesi esim. jalankulkijan, voit olla ihan varma että viereistä kaistaa ajava suhauttaa ohi pysähtymättä. Tämä asia on Oulussa täysin retuperällä enkä ole huomannut sitä koskaan valvottavankaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministerillä ei näytä olevan mitään muuta lausetta tiedossa kuin tiukemmat rangaistukset. Voisi yrittää muutakin keksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytynee ruveta ihan oman oikeusturvan vuoksi pitämään videokameraa "tulilla" kojelaudan päällä aina, kun ajelee kaupungilla, koska autoilijaa aina syyllistetään, vaikka jalankulkijat ja pyöräilijät käyttäytyisivät miten tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllöseltä ehtii varmaan tulla ennen kevättä myös esitys kypäräpakosta jalankulkijoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kevyt liikenne opettelisi ensin säännöt! Pyöräijät eivät tajua väistämissäännöistä mitää tai eivät halua niitä noudattaa. Pyörällä ajamisen ei pitäisi olla mikään jokamiehen oikeus kuten ei autoulukaan. 2/3 pyöräijöistä ei noudata tietä ylittäessään väistämissääntöjä. Pyöräijä joka ylittää kadun on aina väistämisvelvollinen!! Risteyksessä pyörätien jatketta ylittävää pyörää auton tulelee väistää kääntyessään. Miksi sillä pyörällä pitää tunkea auton alle esim. Paulaharjuntiellä? Jatkuvia vaaratilanteita joissa pyörällä ajava syyllinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minimissään tonnin sakko jalan kulkijan päälle ajaneelle ja kuoleman tapauksissa elinkautinen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on vapaa maa. Täällä voi tehdä mitä huvittaa ja rangaistukset on ihan naurettavia. Jopa murhan suunnittelu on lain mukaan teko josta ei voi rangaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle on sattunut tänä talvena jo kaksi erittäin pahaa läheltäpititilannetta, kun jalankulkija on poukkoillut tielle katsomatta lainkaan muuta liikennettä. Ensin Isokadulla vasempaan reunaan pysähtyneestä autosta hyppäsi nainen eteeni kadulle edes vilkaisematta taakseen. Vain nopea väistöliike ja suttijarrutus, sekä alhainen vauhtini esti vakavan onnettomuuden. Toinen vastaava tapaus Linnankadulla kun nainen ryntäsi pysähtyneen bussin etupuolelta eteeni. Hän oli itsekin lentää nurin säikähdyksestä, kun kuuli äkkijarrutukseni. Olisin kai näissäkin tapauksissa ollut syyllinen, koska ajoin autolla, vaikka molemmissa tapauksissa suojatielle oli matkaa ainakin 15 metriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenneministerin salkulle ehdoton vaatimus,hyväksyttävasti suoritettu autokoulu ja sen todisteeksi saatu ajokortti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaisia liikenneministereitä sitä onkaan,aina vaan autoilijoita rankaisemassa jollain muotoa,eiköhän niistä liikennerikkomuksista ole jo määräykset olemassa,no jotainhan sitä pitää koittaa nåperrellä kun ei muuta osaa.Eikohän sitä kummempaa(viisaampaa) olisi tarjolla tuohon tehtävään,vaihtoon tuollainen höpöttäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Merja hienoa, että saatiin Kainuun tyttö ajamaan asioita. Vielä rattijuopot kuriin, ja poliiseja lisää päivystämään tiestölle, hurjastelu, rattijuopot ja kännykkään puhuvat poliisin haaviin. Mahtavaa Merja jaksamista Sinulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohan oikeilla linjoilla on tämä Kainuun kommunisti Merja, aika usein näkee törkeitä tapauksia, jalankulkijoita ei huomioida ollenkaan, ajetaan päälle, jos et väistä. Ruotsissa toimii tämäkin asia paljon paremmin ja liikenne sujuu hyvin. Reilut sanktiot vaan näille huonosti käyttäytyville autoilijoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä mistä kumpuaa tämän ministerinkuvatuksen viha autoja kohtaan ... No toki olihan neuvostoliitossakin autoja vain ylimmässä portaassa ja siihen olisi vissiin päästävä taas ettei köyhät täytä teitä. Asennekasvatushan se olisi juuri se keino mitä pitäisi käyttää eikä rangaistusten lisääminen. On suorastaan edesvastuutonta että toitotetaan jalankulkijan olevan ehdoton kuningas jos edessä on suojatie, kyllähän sitä nyt pitää tervettä järkeä käyttää. Autot eivät pysähdy maagisesti metrin jarrutusmatkalla jos eteen hyppää joku suojatien keisari. Nuo on niitä paikkoja jossa kuuluu kummankin osapuolen olla tarkkana ettei tule havereita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
43
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
41
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image