Kotimaa

Lap­sia­sia­val­tuu­tet­tu haluaa lisää puhetta ka­ve­ri­vas­tuus­ta

Kotimaa 11.8.2018 9:59 | Päivitetty 11.8.2018 10:18
STT

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila toivoo, että lapsia heräteltäisiin alkavana lukuvuonna pohtimaan omaa vastuutaan kavereista. Kurttila haluaisi saada yleiseen käyttöön termin "kaverivastuu". Tällä muun muassa vahvistettaisiin ymmärrystä siitä, miten tärkeää on huolehtia toisista ja saada kiusaaminen kuriin.

Pitkällä tähtäimellä Kurttila haluaisi sanan löytyvän myös valtakunnan kasvatustavoitteista, esimerkiksi varhaiskasvatussuunnitelman perusteista ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteasiakirjasta.

MAINOS

Kommentoi

Tuota minä-minä-jargonia on höpötetty jo kolmekymmentä vuotta -ainakin. Ei lapset ja nuoret ole tänä päivänä yhtään sen minä-minä keskeisempiä kuin heidän vanhempansakaan. Vai onko tämäkin Sipilän halltuksen syytä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öööö. Minä luin että pitäisi saada lapsille kaverivastuun painotusta ops:iin ja kasvatussuunnitelmiin pakolliseksi koska nykyaikana lapsissa ja nuorissa näkyy enemmän ja enemmän itsekkyys ja oman navan ajattelu. Halutaan siis että vanhemmat, päiväkodit ja koulut kiinnittäisivät tähän enemmön huomiota ja tukisivat lasta ajattelemaan kaveriakin eikä vain itseään. Tämä itsekkyys näkyy nykyään vahvasti lasten ja nuorten parissa töitä tehdessä mikä on surullista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis lapsiasiainvaltuutettu haluaa siirtää vastuun lapsille? Idioottimainen ajatus. Eroa virastasi ja häpeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häpeä itse vastaustasi! Nykyaikaa leimaa minä-minä-kulttuuri ja se tietysti heijastuu lapsiinkin, opetetaan lapsetkin minä-minä-ajatteluun. Siis lapset pitää opettaa jo lapsuudesta asti ajattelemaan muitakin ihmisiä ja mitäpä he muitakaan ole lapselle kuin lähellä olevat kaveri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
9
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
9
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
2
Tv-arvio: Maajussit toivovat taas löytävänsä jonkun jakamaan arjen ilot ja surut
2
Kittilässä valittiin 11 kuntapäättäjää syytteessä olevien sijaan – varavaltuutetuksi pääsi, jos oli saanut kolmen ääntä vaaleissa
2
Hallituskumppanit suhtautuvat ristiriitaisesti Lex Lindströmin kakkososaan
1
Perheväkivalta Suomen sokea piste – Mykkänen: "Toisista kulttuureista tulevissa perheissä vielä korkeampi kynnys ilmoittaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image