Kotimaa

Laittomat vai­kut­ta­mis­kei­not kiinnostavat nuoria

Kotimaa 10.10.2012 10:04 | Päivitetty 10.10.2012 13:10
STT

Yhä useammat suomalaisnuoret ovat valmiita laittomiin keinoihin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, kertoo Jyväskylän yliopiston tutkimus.

Tutkimuksessa selvitettiin 14-vuotiaiden nuorten yhteiskuntanäkemyksiä. Heistä nelisen prosenttia kertoo olevansa valmiita esimerkiksi maalaamaan iskulauseita seiniin tai valtaamaan julkisia rakennuksia.

Suomalaisnuorten tiedot yhteiskunnasta ovat tutkimuksen mukaan hyvät. Poliittinen osallistuminen nähdään kuitenkin vahvasti äänestysaktiivisuutena.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Laittomilla keinoilla ilmeisesti tarkoitetaan pääasiassa ilmeisesti kansalaistottelemattomuutta ja siviilirohkeutta. Suomessa näitä ei arvosteta, siksi määrittelmätkin löytyi helpoiten englannin kielellä.
SIVIILIROHKEUS:Civil courage (sometimes also referred to as "Social courage") is defined by many different standards. In general, the term is usually referred to when civilians stand up against something that is deemed unjust and evil, knowing that the consequences of their action might lead to their death, injury or some other form of significant harm
KANSALAISTOTTELEMATTOMUUS:Civil disobedience is the active, professed refusal to obey certain laws, demands, and commands of a government, or of an occupying international power. Civil disobedience is commonly, though not always,[1][2] defined as being nonviolent resistance. It is one form of civil resistance. In one view (in India, known as ahimsa or satyagraha) it could be said that it is compassion in the form of respectful disagreement.
Viranomaisilla on nykyisin aika tehokkaat tekniset, psykologiset, sosiaaliset ja juridiset menetelmät näiden laittomien keinojen eliminoimiseksi ja yhteiskuntarauhan turvaamiseksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalaistottelemattomuus on Suomessa täysin aliarvostettua. Meillä on tullut niin eduskunnasta kuin EU-tasolta niin idioottimaisia lakeja, että niitä ei ole mitään syytä kenenkään noudattaa – päin vastoin niitä orjallisesti noudattamalla emme varmistu muusta kuin että tulemme saamaan yhtä idioottimaisimpia lakeja.

Esimerkiksi Suomi voisi jättää yksipuolisesti rikkidirektiivin huomiotta kohtuuttomana. Sanktioita tuskin tulisi, kun isommistakaan rikkeistä ei ole tullut muille maille mitään. Ja jos sanktiota olisi kuin olisikin tulossa, voisimme uhata sotkevamme sanktioiden ajan kaikki EU-päätökset joihin tarvitaan yksimielisyyttä. Tarvitaan vain hieman uskallusta olla nöyristelemättä kaikille jatkuvasti.

Mutta uskallus ja kansallisen edun huomioiminen taitaa olla jotain jota meidän päättäjiltämme ja virkamiehiltämme on turha odottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Selvitettiinkö nopeinta tapaa, kuinka monta prosenttia olisi valmiina liittymään liivijengeihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image