Kotimaa

Laaninen Suomenmaassa: Keskusta empii Kollaja-hankkeen tukemista

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo, että paikallisen väestön kanta Kollaja-hankkeessa on hyvin tärkeä. KUVA: Com.pic/Markku Ojala
Kotimaa 30.3.2015 21:51
Kaleva

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo Suomenmaan haastattelussa, että Pudasjärven kaupunginvaltuuston äänestys asettaa Kollaja-hankkeen uuteen valoon.

Pudasjärven kaupunginvaltuusto otti vajaa kaksi viikkoa sitten kantaa Kollajan altaan rakentamiseen. Tiukan äänestyksen lopputulos oli, että Kollajan rakentamista puoltava esitys voitti äänin 18-17.

Laaninen sanoo, että keskustalla oli energiapoliittisen linjauksen valmistelun aikaan sellainen käsitys, että hankkeella on Pudasjärvellä hyvin vahva tuki.

Laanisen mukaan keskusta pitää paikallisen väestön mielipidettä Kollajan kannalta ratkaisevana. Siksi puolueessa mietitään, onko hankkeen eteenpäin vieminen järkevää.

Valtuuston kokousta edeltäneen Pudasjärven kaupunginhallituksen äänestyksessä voitti puolestaan kielteinen Kollaja-kanta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Kepua ei nyt voi äänestää missään tapauksessa. Aivan hyvin olisivat voineet kertoa aikovatko edistää Kollajan allashanketta. Tuollainen jappasu on poistanut kollajan altaan vastustajat pois kepun äänestäjistä. Mikäli tulee keskimääräinen tulva Pudasjäeveen, niin onnistuu iijokiseutu lehden tietoisku tulevien tulvien korkeuden tiedotuksesta. Tuo tieto poistaa loput 18% kannattajista ja kannattajiksi jää vain PVO akatemian käyneet ja junttaporukka. Pudasjärven kaupunki voi vielä pelastua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kekkonen rakennutti vesivoimaa ja hoiti Suomen energiataloutta mm. teollisuudelle ennen ydinvoimaa. Nyt puhutaan muka vihreästä voimasta, mitä se on? Parhaimmillaan vesivoimaa, johon Kollajakin tähtää. Tehkää vain niitä satoja tai tuhansia tuulimyllyjä seisomaan pakkasilla Patanaan niin hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä se taas nähdään kepun toiminta!Ei demokratiasta välitetä mitään.Pettääkö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan hyvin voi tukea. Olen jokivarran porkannut sen verran monta kertaa, ettei mitään luontoarvoja menetetä, mitä ei muualla olisi. Oululainen ympäristöministeri aikanaan mokasi hankkeen, jollaista ei Pudasjärvelle tarjota koskaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antaa altaan tulla. Iijoki on jo totaalisesti vapaana virtana tuhottu aikaisempien holtittomien vesivoimasopimusten vuoksi - ei ensimmäistäkään kalatietä. Kalanistutusvelvoitteet täysin ala-arvoisia. Vain peresidentti Kekkosen päätöksillä Ii- ja ja Kemijoki ym. valtavirtamme olisivat voineet säilyttää luontaisen olemassa olon edes kalaportailla, mutta koskivoimayhtiöt veivät presidenttimmekin mukaan rahastukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korruptionvastainen edunvalvontaryhmä tutkikoon altaan puolesta äänestäneitten mahdollisen vaurastumisen syyt. Koska epäileminen ei ole laissa kielletty epäilen tapahtuneen maasutusta päättäjien keskuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tyypillistä kepulaista ketkuilua tottakai kepu puolustaa kollajaa vaalit on vain niin lähellä ei tohdita tunnustaa sama peli jatkuu kuin ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu ajaa taas kaksilla rattailla, haluaa yhtä aikaa syödä ja säästää kakun. Mitä päätöksentekijöitä ne tämmöset oikein on, ei ihan mitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Empisen taustalla tässä vaiheessa on pelkästään vaalien läheisyys ja äänestäjien mahdollinen reagointi. Luulisin, että kuulemme keskustalta selkeitäkin kannanottoja Kollajahankkeeseen, kunhan vaalit ovat ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehhään yhteistyötä kiinalaisten kanssa. Sieltä saa halapoja aurinkopaneeleja. Maa täyteen niitä, nii ei tartte koskia rakentaa eikä lintuja tuhoavia tuulivoimaloita. Kalevakin painetaan pian aurinkosähköllä ku katolle pannaan paneleja. Näyttää hyvvää esimerkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kollajan tuottamalla sähkömäärällä ei ole hevonhelekkarin väliä! Aivan mitätöntä näpertelyä ja sen ymmärtäisi pöljempikin, vaan kun tuo lukujen ymmärtäminen tuntuu olevan hukassa. Suomi kuuluu yhteispohjoismaiseen sähköverkkoon ja itseasiassa siinä mittakaavassa koko Suomen vesivoimatuotannolla ei ole juurikaan väliä Ruotsin ja Norjan huimasti tehokkaamman tuotannon ja suuren kapasiteetin vuoksi. Sama homma on työpaikkojen suhteen. Kolme vuotta parisataa ukkoa värkkää ja se oli sitten siinä. Mikä pato rakennetaan seuraavaksi? Rakentamisen jälkeen työpaikkojen nettomäärä on miinuksella ja rankasti. Altaasta on aivan turha toivoa myöskään minkäänlaista kalastuspaikkaa tms. Tämänkin pitäisi olla idiootinkin ymmärrettävissä! Säännöstelyväli on suurempi kuin Lokasssa ja Porttipahdassa ja pudotuskorkeus pienempi mikä käytännössä aiheuttaa sen, että allas on välillä kuiva ja välillä täynnä. Kuiva se on keväällä ennen sulamisvesiä jäätyen ensin lopputalvesta pohjiaan myöten. Mikähän kala elää tuommoisessa ympäristössä?

Aivan turha näistä on tosin jankata. Jos ei mene tiukat faktat jakeluun niin se ei kerro faktojen esittäjän tietämyksestä ja järjestä mitään. Lähinnä se kertoo siitä, että joillekin ihmisille se asioiden ymmärrys on vain vaikeampaa, syystä tahi toisesta. Kepusta tämä kertoo sen, että ei ole vanhat tavat mihinkään hävinneet. Koplausta ja lainvastaisia hankkeita, kuten perinnekin jo velvoittaa. Välillä vielä takinkääntöä ja taas mennään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalien alla sihteeri tietenkin puhuu kaikkia miellyttääkseen. Kepu on sitoutunut johtajansa suulla Pekkarisen ja Lehtomäen luonnon hävittämisen linjaan. Raha tuhotyöhön otetaan etelän veronmaksajilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on poijjaat se LAKI,eli koskiensuojelulaki.ei tuu onnistuun tuo lietealtaan rakennus,IKINÄ!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hoksattava, että kyse oli (ei ehkä enää ole) vain valtuutettujen mielipiteistä, ei kuntalaisten. Valttustokin olisi normaalikokoonpanolla vastaan. Osa puheenvuoroistakin oli sellaista kiemurtelua, ettei siitä saanut mitään selvää. Osa kertoi mielipiteensä perustuvan yva-selvityksen tosiasioihin, mutta kun siinä selvityksen on paljon virheitä ja aivan varmasti myös vääriä tietoja, esim mallinnuksista ja olettamista. Jos tässä on kyse keskustan ääntenkalastelusta kyse, kuten vaikuttaa, niin politiikan pohjamudissa pyöritään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laaninen ja keskusta johto empii sanoa ennen vaaleja kantaansa vaikka sellainen on tiedossa ja päätetty.Koska äänestäjissä on puolesta ja vastaan kantoja.Itse vastustan altaiden rakentamista,puolustellaan säätö voimalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Pudasjärvi ei järjestä asiasta neuvoa antavaa kansanäänetystä ?

Suomen suurin ja suosituin puolue on luvannut kunnioittaa ja ottaa huomioon paikallisen väestön mielipiteen päätöksiä tehtäessä.

Onko niin, että Kollajan vastustajat eivät rohkene kysyä kaikkien pudasjärviläisten mielipidettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen!! Kollajahanke on kaadettava välittömästi !, koska ei tule työpaikkoja niin paljoa Pudasjärvelle kuin luvataan,Fennovoimalaa rakennetaan Pyhäjoelle.
Silti sähkön hinta vain nousee ""pien kuluttajalle" vaikka kuinka voimaloita rakennetaan ja luvataan muuta.
Herroille sähkö on ilmaista jonka pienituloiset maksavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos allas rakennetaan voitot virtaa amerikkalaiselle eläkevakuutusyhtiölle.Tässä täytyy taas kerran todeta, kepu pettää aina.Kannattajat menkää Uljuan tekoaltaalle kattomaan kuinka paljon niitö työpaikkoja on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

21:18
Kysyimme, miten opettajien kohtaamista vaaratilanteista ilmoitetaan – "Suurin osa ilmoituksista on oppilaiden aiheuttamista väkivaltatilanteista"
20:41
Äänestysinto on nousussa Yhdysvaltojen demokraattimielisillä alueilla – lupaa hyvää Trumpin kaatoa yrittäville
20:31
Mercedeksen marssijärjestys ennallaan – Hamilton oli nopein ja Bottas ykköshaastaja formula 1:n MM-kauden ensimmäisenä harjoituspäivänä
20:30
Valtteri Bottas ajaa Mercedeksen uudella F1-autolla
20:28
Verkkomedia MustReadin Oulun-kirjeenvaihtaja sai jatkoa – Kaupungin vuosipanos 27 000 euroa, myös Oulun yliopisto ja Arina rahoittavat toimintaa
20:07
Kommentti: Maassa maan tavalla – Viron tiedustelupalvelu puhuu uhkista nimillä, Supo ohjaa lukemaan rivien välit
19:59
Kaksi henkilöautoa kolaroi Kolarin Kolarinsaaressa – autot lunastuskuntoon, ei henkilövahinkoja
88
Ulkoministeri poliisikuulusteluihin: Pekka Haaviston toimista konsulipäällikön siirtämiseksi pois tehtävistä suoritetaan esitutkinta
76
Vaaranpihan kortteli nostaa uudet talot uusiin huikeisiin korkeuksiin – rakentaminen alkanee jo kesän jälkeen Tilaajille
75
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
71
Pekka Haavisto kommentoi esitutkintapyyntöä – aikoo jatkaa ulkoministerinä rikosepäilyistä huolimatta
42
Suomalaisten velkataakkaa suitsitaan lähivuosina – Eduskunta evästää keskiviikkona hallitusta, joka miettii vielä keinoja ylivelkaantumisen estämiseksi
21
Myös Shaun Heshka Kärppien ykköspakkiparista sairastuvalle – Manner vaihtoi keskushyökkääjien paikkoja Sport-peliin: ”Haemme suoraviivaisuutta kakkosketjuun”
19
Oulunsalon Salonpään kouluhankkeessa päästiin eteenpäin – Uuden koulun ja päiväkodin rakentaminen voi alkaa kesällä, ja valmista voisi olla tammikuussa 2022

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

309 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tekeekö juttutuvan keskustelu hyvää sinulle?

Tämä ei ole elämäni. Pelkkä huvittelupalsta aina silloin tällöin. Härnään pääosin vain silloin tällöin kateellisia ammat... Lue lisää...
ÄLYKÄSKIN NAUTISKELI...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image