Kotimaa

Kysely: Yli puolet tiukentaisi maahanmuuttoa

Kotimaa 31.3.2010 7:42
STT,
Kolme viidestä suomalaisesta pitää tuoreen kyselyn mukaan maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä. Työpaikan perässä tuleville ovet ovat avoinna, sillä työn vuoksi Suomeen muuttamista vaikeuttaisi vain 13 prosenttia vastaajista. Maahanmuuttokriittisen Homma-yhdistyksen teettämästä kyselystä kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Jopa 91 prosenttia puolestaan arvioi, että rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia pitäisi voida karkottaa maasta nykyistä helpommin. Vajaat puolet vaikeuttaisi turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten sekä turvapaikan saaneiden perheenjäsenten tuloa Suomeen.

Eri puolueiden äänestäjistä ylivoimaisesti kriittisimpiä nykyistä linjaa kohtaan ovat perussuomalaiset.

Kyselyyn vastasi Taloustutkimuksen nettipaneelissa 905 täysi-ikäistä suomalaista 22.-24. maaliskuuta. Siinä esitettiin joukko väitteitä, joihin piti ottaa kantaa viisiportaisella asteikolla. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Tulos oli yllättävän tyly huomioiden valtamedioiden harjoittama monikulttuurisuuspropaganda ja hyssyttely. Näin ollen tulos olisi ollut tyrmäävä mokuttajille ja valtaeliitille, jos tutkimukseen osallistuvat olisivat valistuneempia maahanmuuttoasioissa. Esim omat kokemukset ja yksi objektiivinen Mot -ohjelma eivät riitä vielä järkevään kannanottoon. Faktat masentavat ja mokuttajat valehtelevat tai haluavat vain jääräpäisesti uskoa omiin utopistisiin ihanteisiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kaverit niin, että einut keino vaikuttaa on äänestäminen. Jos ei ensi vaaleissa äänestä joko Muutos 2011:ta tai Persuja, se on merkki puoleille että jatkakaa samaa rataa. Esimerkiksi kokoomuksenkin äänestäjistä puolet on kriittisiä, mutta se ei auta, puoleenkin pitäisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole mikään ihme jos elämäminen kallistuu kun neli henkisen perheen ruokapöydässä istuu jo myymälävaras ja kohta yksi maahanmuuttaja . Jonkinlaista valintaa on syytä käyttää maahanmuuttajia otettaessa ja rikolliset karkoitetta pikimmiten maasta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastauksista taas paistaa tyhmyys ja katkeruus. On hyvin ymmärrettävää miksi oululaiset firmat siirtävät tuotannon ulkomaille, kukapa teitä haluaisi elättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, maahanmuuttopolitiikkaa on jämäköitävä ja pian. Rajavartiolaitoksen mukaan Karjalan kannaksella odottaa 20 000 afgaania ja irakilaista ym. lumien sulamista marssiakseen huippuetuiseen Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen ulkomaalainen, yötäkin mustempi, saa tulla tänne jos tekee töitä ja maksaa veroja eikä elätä itseään sosiaalituella ja rötöksillä. Suomen talous on nyt siinä tilanteessa ettei yhtään elintasopakolaista ole varaa ottaa tänne kun omatkin seisovat leipäjonoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se vähän outoa, että puhutaan koko ajan työvoimapulasta ja kuitenkin meillä on todella paljon työttömiä, joiden etuja on vain huononnettu samaan aikaan maksetaan sitten maahanmuuttajille Euroopan parhaat edut! Ruotsinkielisillä Suomessa tosin on täystyöllisyys, ilmeisesti Thorsilla ei ole tietoa suomenkielisten työttömyydestä, on sattunut jäämään huomaamatta, kun lähipiirissä ei tätä ongelmaa tunneta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kuin useasta kommentista näkyy, ei Suomessa enää ole kansanedustajia. Täysin sisäsiittoinen itseään edustava järkäle, jonka jokainen jäsen luulee, että kun sinne on kerran valtakirjan saanut, ei kansalaisten mielipiteillä enää ole merkitystä. Pöyristyttävää ja demokratian irvikuva!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa Hönttämäkeen katsomaan humanitäärisiä turvapaikan hakijoita. Iältään 17-40 vuotiaita miehiä 99% ja olen 4 kertaa nähnyt naisen lapsien kanssa... Eikö riuskojen miehien pitäisi olla vapauttamassa kotimaataan diktatuureista yms. hihhuleista. En ole rasisti mutta ihmetyttää missä ovat ne naiset ja lapset joita telkkarissa koko ajan näkyy vailla ruokaa ja juomaa sekä turvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiempana viitattiin taas MOT-ohjelmaan..sehän oli vain esimerkki siitä, kuinka Suomessa tuetaan liikakansoitusta ja hillitsemätöntä lisääntymistä, eli ylisuuria lapsiperheitä. Tämä taas saattanee johtua uskonnollisista syistä ja eräistä lahkoista, joissa 15-20 lasta on normi. Eli enemmän tämä on Suomen sisäinen asia kuin maahanmuuttoon liittyvä asia nämä liian isot tuet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Työpaikan perässä tuleville ovet ovat avoinna, sillä työn vuoksi Suomeen muuttamista vaikeuttaisi vain 13 prosenttia vastaajista" Tätä pitäisi vastustaa 100% suomalaisista niin kauan kun työllisyys ei ole suomessa 100%

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomitut ulkomaalaiset pitäisi palauttaa kotimaahansa välittömästi. Maahanmuuttajille maksettavat tukirahat ovat liian suuria, jopa verrattuina muiden maiden vastaaviin tukitoimiin. Elintapojen tulisi toimia maassa maan tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekee mieli kiljua kun Thors hehkuttaa tv:ssä, kuinka Suomeen tarvitaan miljaardi somalialaista jotta selvitään työvoimapulasta. Pari pointtia: 1) Miten luku- ja kirjoitustaidottomat kouluttamattomat pakolaiset pelastavat meidät työvoimapulasta? 2) Jos pakolaiset oikeasti haluaisivat töihin, miksi he tulisivat Suomeen jossa on järjettömät verot verrattuna esimerkiksi Yhdysvaltoihin? Näiden kysymysten jälkeen Thors yleensä laittaakin puurot ja vellit sekaisin, ja rupeaa puhumaan samassa lauseessa humanitäärisistä maahanmuuttajista, evakkolapsista Ruotsiin, Finlaysonista, Karl Fazerista ja haukkuu suomalaiset rasisteiksi. Muutos 2011 -puolue ajaa hyvää asiaa. Asia on suora demokratia. Sillä päästäisiin eroon näistä aristokraatti-sätkynukeista, jotka vaalien alla lupaavat kuun ja tähdet taivaalta, mutta eduskuntapestin jälkeen tekevät aivan mitä haluavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan paljon siihen kyselyyn on osallistunut pakolaisia ja sellaisia, jotka ei ole joutuneet pakolaisten kanssa mihinkään tekemisiin. Täällä tavallisten ihmisten parissa luku ois ollut vähintään neljä, viidestä. Toisaalta mitäpä se veronmaksajille kuuluu, mihin päättäjät meidän rahat syytää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ei edes ole varautunut lukutaidottomien maahanmuuttajien kotouttamiseen. Aamulehden mukaan esimerkiksi 85-90% somaleista ei osaa lukea. Valtiovallan pitäisi ehdottomasti saada vastaanotto kuntoon jos tänne haluavat pakolaisia ottaa. Miten joku voi luulla, että 15-16 vuotias somalinuori ehtii oppia kielen ja saada töitä vuoden-parin koululla, kun suomalaisillekkin nuorille se tuntuu olevan vaikeaa? Ei normaali ihminenkään laske vettä lavuariin niin kauan että se lattialle valuu, jos viemäri on tukossa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on vain hölmön kansan mielipide, ei tällaisella ole mitään todellista merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kait se on selvä, että kansalaiset tuntevat itsensä pakolaisiin ja muihin muuttajiin nähden itsensä epätasa-arvoisiksi. Kyllä esim. MOT-ohjelma jo sen paljasti. Eipä valtiovalta ole oikaissut näitä tietoja millään faktalla, vaan esittää että ei ole rahaa tutkia. Tällainen ruokkii pakolaiskammoa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kansan mielipide on ollut aina tiedossa, se ei vain tunnu siellä arkadianmäellä paljoa kiinnostavan. Suomalaiset eivät ole koskaan olleet rasisteja, mutta tällä rasistikortilla on vuodesta toiseen yritetty vaijentaa kaikkea maahanmuuttoon ja ulkomaalaisiin liittyviä ongelmia. Valitettavasti siinä on joiltakin osin myös onnistuttu. Suvaitsevaisuudesta huutelu on niin pitkään turhaa, kun samaan aikaan pyritään kaikella tavalla peittelemään ongelmia ja ehkäistä niistä puhumista. Sillä hetkellä kun poliittiset päättäjät antavat hyvin selkeän signaalin siitä että tänne tulijalla on oikeuksiensa lisäksi täsmälleen samat velvollisuudet ja yhteiskunnalliset velvoitteet kuin supi-suomalaisella, niin asia etenee isoin harppauksin. Miksi pakolainen saa täällä paremman elintason kuin kotimainen työtön henkilö? Jos puhuisimme tässä kohtaa miehen ja naisen välisestä erosta, otettaisiin esille välittömästi sana "tasa-arvo". Kun kuitenkin puhumme Suomalaisesta ja ulkomaalaisesta henkilöstä rinnatusten, tuo tasa-arvo menettää merkityksensä sillä samalla hetkellä. Suomalaiset ovat pohjimmiltaan rauhaa rakastavaa kansaa. Miksipä me suvaitsisimme ulkomaalaisia rikollisia sen paremmin kuin suomalaisiakaan, ei siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä. En edes henkilökohtaisesti tunne yhtään aitoa rasistia joka kynsin ja hampain vastustaisi kaikkea ulkomailta tulevaa ja jo Suomessa olevaa ihmismassaa, kuten esim. työperäistä maahanmuuttoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin tehty ja perusteellinen tutkimus, toisin kuin Hesarin säälittävä tekele. Lukekaa ihmeessä tarkemmin netistä (Halla-Aho scripta).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Niiden romujen kanssa pois liikenteestä. Ja jaloista. :-) Lue lisää...
Pysykää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image