Kotimaa

Kysely: Suo­ma­lais­van­hem­mat auttavat lapsiaan läksyissä vähemmän kuin muut - mutta lapset eivät edes halua apua

Kotimaa 9.3.2018 2:01 | Päivitetty 9.3.2018 4:00
STT

Suomalaisvanhemmat käyttävät vähemmän aikaa lastensa auttamiseen kotiläksyissä kuin monissa muissa maissa, ilmenee uudesta kyselytutkimuksesta. Tutkimuksessa vertailtiin 29 maan koululaisten vanhempien näkemyksiä ja toiveita.

Suomalaisvanhemmista vain viisi prosenttia käyttää lastensa läksyapuun vähintään seitsemän tuntia viikossa. Suomessa on kuitenkin muita maita enemmän lapsia, jotka eivät halua vanhemmiltaan apua. Suomalaiset pitivät tätä merkittävänä esteenä läksyavun antamiselle.

Suomessa lähes kolme neljästä vanhemmasta suhtautuu luottavaisesti lapsensa tulevaisuuteen, kun kaikkien kyselyn maiden keskiarvo on 60 prosenttia.

Kyselyn teetti opetusalan hyväntekeväisyysjärjestö Varkey Foundation, ja sen toteutti Ipsos MORI -tutkimuslaitos. Suomesta kyselyyn osallistui tuhat vastaajaa.

MAINOS

Kommentoi

Koulu muuttuu jatkuvasti ja liian nopeasti, vanhemmat ei edes tiedä mitä siellä nykyään opetetaan, vai opetetaanko mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikissa maissa ei ole maan koulutusjärjestelmästä johtuen riittävästi päteviä opettajia saatavilla. Melkein kaikissa maissa on maksullinen yliopisto, johon läheskään kaikilla ei ole varaa. Niinpä opettajaksi pääsee vähemmillä vaatimuksilla, koska kouluissa on oltava opettaja. Suomessa tilanne on toisinpäin. Ilmaisen koulutuksen takia pätevää koulutettua opettajaa on tarjolla riittävästi, heitä on jopa työttömänä. Kun opettaja on pätevä, niin vanhemmat pääsevät helpommalla. Lähes jokainen lapsi tarvitsee silti ainakin jonkin verran apua läksyissä. Hyvä niin, koska sillä tavalla vanhemmatkin pysyvät kärryillä mitä lapsi opettelee koulussa juuri tällä hetkellä.
En oikein ymmärtänyt mikä tämänkin uutisen viesti ja tarkoitus oli. Verrata omenoita ja appelsiineja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa koulu hoitaa opettamisen niin mallikkaasti, että vanhepien ei tarvitse käyttää koulunpäivien lisäksi lasten kotiopetukseen seitsämää tuntia viikossa. Jos näin olisi, niin täällä nousisi hirvittävä haloo koulun epäonnistumisesta ja opettajan epäpätevyydestä. Kysely on tehty 20 eri maassa. Opettajan oma koulutus ja osaaminen vaihtelee rajusti maittain. Suomessa opettajilla on aina korkeakoulututkinto, mutta näin ei ole läheskään kaikissa maissa. Suomalaisen korkean koulutustason takia opettajien oma tietämys joissain maissa voi olla pienempi kuin suomalaisten vanhempien.
Suomalaisetkin lapset tarvitsevat apua vanhemmiltaan läksyissä, mutta jos niitä pitäisi tehdä vanhempien kanssa kymmenen tuntia viikossa, niin koulussa olisi jotain pahasti pielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

95
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
74
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
56
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia
43
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
28
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
23
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Onko USAssa lapsilisää? Minä olen siinä käsityksessä, ettei todellakaan ole. Kertomuksesi kuulostaa uskomattomalta. Ver... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image