Kotimaa

Kysely: Selvä enemmistö tyytymätön Sipilän hallitukseen

KUVA: Kontiainen Jarmo
Kotimaa 20.1.2017 5:00
Kaleva

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen toimet eivät nauti kansan luottamusta. Reilusti yli puolet suomalaisista on joko tyytymätön, tai erittäin tyytymätön hallituksen toimintaan.

Tulokset ilmenevät Kalevan Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Etenkin opposition kannattajat näkevät hallituksen toimissa moitittavaa. Vasemmistoliiton väen tyytymättömyys on liki täydellistä, vihreiden liki samaa luokkaa ja demareistakin kolme neljästä ilmoittaa olevansa tyytymätön.

 

KUVA: Anne Leppänen

Myös hallituspuolue perussuomalaisten joukoissa on enemmän tyytymättömiä, kuin tyytyväisiä. Kolmannes kokoomuksen ja reilu neljännes keskustan kannattajistakin on tyytymättömiä Sipilän joukkueeseen.

Reilu enemmistö sekä miehistä, että naisista on tyytymättömiä hallitukseen.

Ammattiryhmistä työntekijät ja toimihenkilöt ovat kriittisimpiä. Vastaavasti maanviljelijät ja yrittäjät näkevät hallituksen toimissa eniten myönteistä.

Tuloluokista eniten ansaitsevat ovat arvioissaan suosiollisimpia.

Iäkkäät näyttävät hyväksyvän hallituksen toimet paremmin, kuin nuoremmat sukupolvet.

Koko kyselyn perusteella erittäin tyytyväisiä hallituksen toimiin on vain muutama prosentti kansasta, erittäin tyytymättömien puolestaan yli viidennes.

Tutkijan mukaan tyytymättömyyden lisääntyminen hallitukseen on hallituskauden kestäessä tyypillistä. Sitä selittävät muun muassa kovat, talouteen kohdistuvat päätökset.

Kysely tehtiin 9.–17. tammikuuta ja siihen vastasi yhteensä yli tuhat suomalaista.

Lue lisää 20.01.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (230)

Sippilän hallituksen toimet eivät nauti kansan luottamusta. Reilusti yli puolet suomalaisista on joko tyytymätön, tai erittäin tyytymätön hallituksen toimintaan. Sitä saa mitä tilaa.........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä ei ole onnistunut vielä monessakaan asiassa. Soutaminen ja huopaaminen on ollut merkittävä toimintatapa.

Hän tuli ”paikalle” yritysjohtajan elkein, mutta siihen homma sitten jäikin. On aivan eri asia johtaa yksinvaltaisesti firmaa kun Suomen valtiota. Hän toisti ennen vaaleja, että tase pitää panna töihin, mutta missä se nyt on pantu töihin. Ei siitä kansalle mitään hyötyä ole, jos sote, kansakunnan tiet ja väylät annetaan firmojen ja operaattoreiden käsiin, jotka sitten perivät voitot omaan taskuun. Minä ole sen verran sosialisti, että maksan ylimääräisen mielelläni yhteiseen hyvää, enkä vain jollekin pörssifirmalle, vaikka itse osakesäästäjä olenkin.

Sipilä on luullut, että politiikassa kaikki menee helposti, kunhan asia on perusteltu oikein ja hyvin. Ei politiikka toimi niin, on asioita, joille ei vain tule kannatusta, vaikka ne olisivat aivan selkeitä ja viisaita. Suomi on tällä hetkellä lukossa monessakin asiassa ja syypää on kansalainen itse, joka ei osaa aikanaan luopua saavutetuista eduista, kun niin pitäisi tehdä, että se auttaisi pääsemään eteenpäin ja talous saataisiin nousuun. Miten se nyt menikään - yleensä hyvät asiat ihmiset pilaavat aivan itse, ei siihen muita tarvita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni meistä kantaa kortensa yhteiseen kekoon. Aivan kuin muurahaispesässä: yhdessä on hyvä olla, lämmintä ja turvallista. Sama mikä myrsky tai pedot ulkona ulvovat, me olemme yhtä, suojelemme ja lämmitämme toisiamme.
Jos jätämme nämä välistävetäjät, sipilät, bernerit, soinit omin nokkinensa, meidän EI tarvitse palvella herrakansaa, mitäpä luulisit, montako viikkoa he pärjäisivät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se Kekkosen aika oli hyvä ,kun kaikki meni totuttua rattaaa neuvostoliiton ohjuksella ja avustuksella .
Nyt kun ollaan kapistalistisesen sosiaalisessä EU:ssa ,niin täytyyhän meidän Suomalaisten olla jotakin ykkösjuttua tekemässä ,jotta ei ihan viimeiseksi jäätäis ,vaan otettais markkinoilta kaikki ,mitä mahdollista olisi näin asukasluvultaan pienen maan kuin Suomi,suhteutettuna puhtaaseen pinta-alaan,jotta valtion talous saataisiin kuntoon .
Tervetuloa Kiina Suomen Lappiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa toukokuu 2016 - tammikuu 2017 melko tyytymätön + erittäin tyytymätön prosenttiosuus on pysynyt suurinpiirtein samana. Tosin erittäin tyytymättömien osuus on kasvanut. Itse kuulun tähän kastiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko te uskotte, että kepu pettää aina ja sitä ei pidä äänestää! Olen tätä ohjetta koko ikäni noudattanut ja noudatan jatkossakin. Sipilän johtama orkesteri on kaikkien aikojen surkein ja epäoikeudenmukaisin esitys. Ylittää mennentullen jopa viimekauden sekoilut. Köyhät, sairaat, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät on laitettu nyt ahtaalle kiristyvine maksuineen sekä alennettuine korvauksineen. Yritysjohtajat ja maanviljelijät puhtaita nettosaajia tässä touhussa. Ja heillehän ei tämäkään riitä. Kohta alkaa uudet narinat kuinka huonosti menee.
Kuntavaalit edessä ja jos nyt ei kansa ala heräämään niin olette kaikki ansainneet tämän nykyisen kohtalon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä se jaksat toitottaa, että kepu pettää aina - vanha, kulunut vitsi! Edellnen hallitus oli niin huono, että ihmiset halusivat uudet voimat! Sote ja muuta isot ratkaisut jäivät tekemättä, mutta nyt on pantu tuulemaan - hyvä niin!

Kahden vuoden päästä Sipilää ja hallitusta tullaan kiittämään hyvin hoidetusta työstä - yritähän kestää kaksi vuotta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole vitsi vaan valitettava ja vakava tosiasia. Kepun valtakausilla ei koskaan ole seurannut mitään hyvää ja Sipilän hallitus ajaa meidät perikatoon. Gallupit osoittavat, että SDP:tä halutaan korjaamaan tilanne oikeaan suuntaan kuten historia osoittaa edellisen laman ajoilta. Kaksi pitkää vuotta täytyy vielä kestää tätä kuritusta ellei perussuomalaissa ole selkärankaa ja hajota koko orkesterin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikella kunnioituksella demareista ei tule Suomen pelastajaa. Demarit ovat olleet pelkkiä hallituksen löysiä myötäilijöitä. Nyt tarvittaisiin yleislakko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en kuitenkaan pidättele hengitystä ko. kiitoksia odotellessa.. joidenkin kohdalla vois olla jopa suotavaakin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kerrotko, kuinka yritykset ovat hyötyneet..? Siis ne, jotka eivät valtion kassaa kuppaa.. tai sipilän kavereita.. laskin tos vuoden vaihtessa, että enemmän olis jääny käteen , kun olis kortistossa, kuin yrittäjänä.. veroja kuitenki kelpasi vajaa parisataa tuhatta.. jos ei pimeitä töitä ois ni aika nälkä alkas jo olla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maltetaan odotella,että saadaan vasemmistohallitus ! Alkaa köyhille iloiset ajat kun Lipposen eläkeleikkaukset palautetaan korkojen kanssa! Vihreät kieltää autoilun ja siirrytään maalla talvella potkukelkkaan,sekä kesällä pyöräillään töihin kenen enää tarvii töitä tehdä!😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä että tämäkin asia on otettu julkisuuteen. Ja minä kun luulin olevani melkein ainoa, joka moittii kepulaista valtapolitiikkaa. Muistetaan tämä tulevissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleläiset antavat tukensa Sipilälle ja Keskustalle! Muutama sinun lisäksesi on toista mieltä, mutta uskon, että puolue on ylivoimaisesti suurin myös vaalien jälkeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän tahto ja tavoite korjata Suomen ja julkinen talouden talous kuntoon on sinänsä hyvä mutta toimintatapa ja johtaminen on todella epäkelpoa. Sipilä on tehnyt täysin turhia ja negatiivisia päätöksiä jotka vain ärsyttävät kansaa. Niinkuin muutenkin edesssä ei olisi negatiivisia päätöksiä kun taloutta pitää saneerata. Sitten on taas näitä asioita mitä Sipilän on jättänyt kokonaan tekemättä vaikka ne ovat Suomen talouden korjaamisen kannalta ensiarvoisen tärkeitä.

Huvittavaa että "kepu pettää aina" pitää tälläkin kertaa paikkaansa vaikka Sipilän piti olla uusi johtaja joka saa asiat kuntoon. Katinkontit, potkut olisi paras palkinto näistä toilailuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä iäkkäämpänä en hyväksy hallituksen toimia. Mutta vaalit on tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä taas hyväksyn ja arvostan uudistusmielisen hallituksen toimia, missä varsinkin nuorille työttömille saadaan töitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta on kymmenen vuotta hukattu. Mitään uudistuksia ei ole tehty, edellen jatketaan tuhlauksen tiellä ja odotellaan että jostain tulee lottovoitto joka pelastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (230)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image