Kotimaa

Kuuskaan suunnitellaan suur­kon­sert­tia ensi kesäksi – tavoitteena ulkomaalainen artisti

Kuuskan paluu veti uudistetun Kuusisaareen täyteen viime viikonloppuna. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Kotimaa 29.8.2017 10:24
Antti Ervasti

Uudistetun Kuusisaaren tapahtumapuiston avausviikonloppu osoittautui jymymenestykseksi. Ensi kesä on jo nyt hyvin pitkälle varattu eri tapahtumille. Suurkonserttikin on järjestelyssä.

Kuinka hyvä Kuusisaaren ensi kesän varaustilanne on, isännöitsijä Jari Leviäkangas Oulun kaupungilta?

– Varauksia on tehty jo paljon, osa alustavia ja osa pitäviä. Kalenteri on täynnä kesäkuun ensimmäisestä viikonlopusta koko heinäkuulta ja pitkälle elokuultakin. Jo toukokuussa Kuusisaareen on tulossa moottoripyöräilijöiden valtakunnallinen kesätapahtuma nimeltä Hymyilevän motoristin kevätpäivät. Sinne on tulossa satoja moottoripyöriä ja 600–1  000 motoristia.

Heinäkuulle on tiedossa festivaalit Qstock ja Rotuaari-piknikin korvaava Suomi Pop Oulu. Millaisia muita tapahtumia on varattu?

– Musiikkipitoisia tapahtumiahan ne ovat. Minä en saa kertoa, mitä esiintyjiä sinne on tulossa. Se on tapahtumien järjestäjien tehtävä.

Ollaanko Kuusisaareen järjestämässä ensi kesänä jonkin nimekkään, ulkomaisen esiintyjän suurkonserttia?

– Uskallan sanoa, että sellaista järjestellään. Ulkomaisten artistien kohdalla tilanne on sellainen, että tieto siitä, saadaanko niitä esiintymään vai ei, tulee yleensä viime tipassa. Eräs tapahtumatuottaja on järjestämässä ulkomaisen artistin konserttia.

Onko asialla paikallinen toimija vai valtakunnallinen toimisto?

– Valtakunnallinen toimija on kysymyksessä.

Mitä Kuusisaareen vielä halutaan ensi kesäksi?

– Varauskalenteri on hyvin täyttymässä. Jos jotakin voi toivoa, se olisi pieniä kulttuuritapahtumia loppukesälle. Koko saaren vetäviä isoja tapahtumia on jo nyt aika mukavasti, mutta saarihan on jaettavissa neljään osaan, eikä sitä tarvitse aina välttämättä vuokrata kokonaan.

Joko tiedetään, miten saaren nurmikko kesti viikonlopun valtavia väkimassoja?

– Maanantaina aamulla kävin siellä kierroksen, ja nurmikko oli kestänyt tosi hyvin. Siellähän on pari viikkoa aikaisemmin laitettu siirtonurmikko, ja se on pysynyt aivan loistavassa kunnossa. Tämä vahvistaa, että alue toimii erinomaisesti tapahtumapuistona. Lauantaina tehtiin oululaista historiaa. 13 000 ihmistä on suurin määrä, mitä tällä vuosituhannella on yhtä aikaa ollut koolla yhdessä konsertissa.

Kuusisaari uudistui

Selvitys Kuusisaaren eli kansan suussa Kuuskan kehittämiseksi valmistui kaksi vuotta sitten.

Työt saaren kunnostamiseksi aloitettiin viime vuoden syksyllä.

Alueelta purettiin muun muassa vanha tanssipaviljonki.

Kokonaan uudistetun tapahtumapuiston avajaisia pidettiin viikonloppuna.

Lue lisää 29.08.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Yhtäkkiä sitten ollaankin, että miten ihmeessä paikalle saatiiin niin paljon oululaisia? Niin. Olisiko tilausta isoille areenoille ja muillekkin tapahtumille sitten kuitenkin olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovaäänisissä musiikkitapahtumissa ei ole kysymys todellakaan normaalista kaupunkilaiselämän äänistä. Tässäkin Kuuskan tapauksessa on täysin unohdettu asukkaat, jotka väkisin joutuvat kuuntelemaan järkyttävää mökää. Ja näitä asukkaita on paljon, koska möly kantautuu kilometrien päähän. Oulu-lehden jutussa joku tapahtumajärjestäjä väläytteli jopa ajatusta, että Kuuskassa "bailattaisiin" joka viikonloppu puolet vuodesta, jos vain kaupunkilaisten hermot kestävät. Että sellaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HYvä on jos tänne periferiaan saadaan joku ulkomainen ja nimenomaan ISO bändi mutta pahoin pelkään, että vesiperä tulee. No toivossa on hyvä elää ja Toivoniemessä ilmeisesti ei jos on uskominen sen asukkaisiin kun muutama päivä vuodessa pilaa kokonaisen asuinalueen. Ei voi välttyä ajatukselta, että onko se nyt alunperinkään ollut hyvä paikka asua. Jos voi toivoa niin hommatkaa paikalle Joe Bonamassa ja lämppäriksi George Thorogood & Destroyers.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just, Kuuska. Olen asunut Länsi-Tuirassa siellä nykyisin rakennettavan Lipporannan vieressä. Kuusisaaren meteli tuli aina joskus viikonloppuisin, mutta siitä selvisi, olinhan minä itsekin joskus v. 1975 siellä käynyt ja poistunut soivin korvin.
Jouduin muuttamaan Länsi-Tuirasta Valtatien metelin takia, nyt on tie nätisti tukittu. Kuusrockin aikana pidin korvatulppia kotona.

Nyt annetaan koko kesä aivan hirveälle melulle, joka viikonloppu eri tapahtuma.
Ei kukaan enää halua asua Tuirassa, saati Alvar Aallon suunnittelemassa Toivoniemessä.
Olen lapsena asunut Mikontornissa ja Pökkötornissa.

Meteli kuuluu 3-4 kilometriä Oulun keskustan eteläpuolelle asti. Mutta täällä voi asian hallita ovien ja ikkunoiden kiinnipanolla. Bassobassobassobassobassobasso, rytmillä 1 1 1 1 1 1 1 1 tulee jopa joen eteläpuolelle.

Slummiksi muuttuu eli asuntojen arvo alenee. Ei siellä "luksus" -asuntoja kukaan osta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä vuosituhannella eli 2004 Eppu Normaali veti pesäpallostadionille yli 20.000 eli lauantain Kuuskan juttu
ei ollut suurin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tein tänään tiistai-iltana kierroksen Kuusisaaressa, ja kyllä oli monenmoista tavaraa ja roskaa viikonlopun Kuuskan paluu -tapahtuman jäljiltä: oli hajanainen kasa leipäkoreja, löytyi sähköroikkaa ja pressua ja muuta poisvietävää. Eräässäkin pylväässä oli jätetty sähköluukku auki, joka ei ehkä ole niin kovin turvallista näin sateisella ilmalla. Muutenkin toivoisi vielä perusparannuksen loppuviimeistelyä. Mielestäni se on jäänyt tekemättä. Lisäksi Tuirasta päin Kuusisaareen tullessa kevyenliikenteen sillan jälkeinen Kuusisaaren puoleinen kulkuväylän pätkä oli tänä iltana kuopalla. Miksiköhän tuo kulkuväylä on jätetty asfaltoimatta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, koska viikonlopun purkutyöt saadaan loppuun tiistaina. Ja ilman sunnuntain yhteislaulua ne ois tehty jo...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä vaan, kun kerran maksajia riittää, tosin en kuulu niihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluun ja Suomeen ei mitään ulkomaalaisia. Kotimaisia vaan, siis artisteja. Ressu Redford, Kirka...oho. eiku Danny ja Frederik.
Taiska, Paula Koivuniemi, Kaija K. Eino Grön, JVG, Elastinen Cheec, Alla Pugatsova ( se on melekeen Oululainen), Finlanders, Kake Randelin, Agents, Kyllä on hyvvää mussiikkia. En vuonna Kuuskassa nautitaan hyvästä mussiikista. Kotimaisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vau. Ulkomainen artisti. Nyt on korkeat tavoitteet. Ihan ennenkuulumatonta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei kuule toivoniemesä asukkaat valita saattaa jokunen olla olemme vain iloisia kun kuuskasa tapahtuu ite olen kyllä paikalla ja toivon ens kesälle hyviä menoja usein enempi ne muulloin känni ihiminen möykkää silloilla ku kuuskan musa tai raatin pelit liput ei oo edes Qstockin eikä suomipop piin kalliit en juoppo enkä polta niin anniskelut hinnoiltaan saa ollakin hinnakkaita ja aina ne narisijat on jossain hyvä Oulu Kuusisaari toivoniemesä asukkaat kiittää kateellisia aina löytyy ja Oulu narisijat ykkönen kannattaa muuttaa paikkaa jossa 10km lähin naapuri oulusta tulee hyvä musabile kaupunki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas samat artistit kiertää koko Suomen suvea. Ei kiinnosta. Pysymme mökillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metallica-yhtye on Oslossa 2.5.2018, Tukholmassa 5. ja 7.5.2018 sekä Helsingissä 9. ja 11.5.2018, jonka jälkeen heidän kalenteri on toistaiseksi avoin.

Veikkaanpa sitä. Tiedot löytyvät mm. loudwire.com-sivustolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

103
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
81
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
50
92 miljoonan euron Eurojackpot-voitto meni Siilinjärvelle – voitosta tuli 50 miljonääriä
49
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
39
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
37
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
29
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkomailta tuodaan turisteja, mutta oman maan poika ei saa töitä

Tasan tarkkaan jokainen työhaluinen saa töitä. Kokenut olen. Ei vaan kelpaa duunit joillekin Ja vas.hallituksen aikana ... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image