Kotimaa

Kurvinen ei lähde ehdolle Keskustan pu­heen­joh­ta­jak­si

Antti Kurvinen ei lähde ehdolle puheenjohtajakisaan. Kuvassa Kurvinen Keskustan viime kesän puoluekokouksessa. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 25.6.2019 14:11 | Päivitetty 25.6.2019 15:00
Riina Rastas

Syyksi eduskuntaryhmän puheenjohtaja ilmoittaa, ettei aika ole oikea. Seuraavaksi ilmoitusta odotetaan elinkeinoministeri Katri Kulmunilta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei aio pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa 7. syyskuuta.

Hän kertoi asiasta tiistaina tiedotteessaan. Syyksi Kurvinen sanoo sen, ettei aika ole hänelle oikea.

– Jokaisen ihmisen pitää miettiä ja tunnistaa, miltä paikalta juuri hän parhaiten kulloisessakin tilanteessa voi palvella yhteiskuntaa, Kurvinen kirjoittaa tiedotteessaan.

Tiedotteessa Kurvinen kiittää kannustuksesta, joka on kehottanut häntä asettumaan ehdolle puolueen johtoon.

– Olen pohtinut erittäin pitkään ja huolellisesti omaa ratkaisuani keskustan puheenjohtajuuden osalta. Tekemäni päätös on omani ja olen tehnyt sen ennen kaikkea kuunnellen omia sisäisiä tuntojani.

Kurvinen aikoo keskittyä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävään.

Kulmunin ilmoitusta odotetaan huomenna

Pian Kurvisen tiedoksiannon jälkeen elinkeinoministeri ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kertoi Twitterissä, että hän aikoo pitää "pienen infon" huomenna keskiviikkona.

Kulmuni pitää infonsa keskustan puoluetoimistolla, eli samassa paikassa, jossa puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoi viime viikolla pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi.

Kaikkonen oli ensimmäinen, joka ilmoitti ehdokkuudestaan. Kulmuni on hänen ohellaan yksi suosikeista keskustan johtoon.

Aiemmin keskustan kärkihahmoista Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen ovat ilmoittaneet, että he eivät ole ehdolla puolueen puheenjohtajaksi.

Tuore valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) puolestaan on aiemmin sanonut Lännen Medialle, että hän harkitsee ehdokkuutta, jos ehdokkaita ilmoittautuu mukaan vain yksi.

Juttua päivitetty kello 15.00.

MAINOS

Kommentoi

Kaikkonen, Kärnä, Lintilä, siinä kolmikko ohjastamaan Suomen Keskusta uuteen nousuun. Kurvinen ja Saarikko saavat odottaa vuoroaan ja kypsyä aikuisuuteen eduskuntatyössä. Syyskuussa Kouvolassa Keskusta näyttää kestävät visiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kukapa tuohon virkaan haluaa. Keskusta vajoaa pien puolueeksi. Joka gallupissa suunta ollut alas päin jo vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi puheenjohtaja vaihtuu. Kaikkonen ja Kärnä on hyvä pari puoluejohtajksi. Kervisen vuoro tulee myöhemmin, annetaan hänen kypsyä tehtävään Eduskunnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurvisen aika tulee myöhemmin, hän on nuori mies ja nyt on aika hankkia kokemusta eduskuntatyöstä. Vastuuttomalta Kurvinen vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ihme, puolueen gallup-kannatus
Ja vaalimenestys menneet lehmänhäntää jo monta vuotta, edessä "sininen tulevaisuus" .
keskustasta tullut puolue ilman aatetta ja arvoja , sille sopii kaikenlaiset hallitusohjelmat, kunhan eliitti pääsee mukaan hallitukseen ja virkanimityksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoremmat henkilöt tuovat väriä puolueeseen. Keskustan kannatus nousee varmasti uuden puoluejohdon aloitettua työnsä syksyn puoluekokouksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa ehdokas, joka olisi uskottava, on Saarikko. Hän ei kuitenkaan ole nyt mukana, joten valittava puheenjohtaja on välivaihen vetäjä, kunnes Saarikko on valmis vastuuseen. Kulmunin mahdollisuus puheenjohtajaksi on nyt tai ei koskaan. Tosin ei hänkään ole mikään vakuuttava ehdokas. Kaikkosen sauma on nyt, koska hän tietää mahdollisuutensa Saarikkoa vastaan-niitähän ei ole. Kurvinen taas ei ole lainkaan vakuuttava ehdokas, vaikka tuo olemuksellaan mielikuvan nuoresta isännästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saarikko ei perhesyiden vuoksi ole ehdokkaana muutamaan vuoteen. Hänen aikansa tulevaisuudessa, hänellä on paljon opittavaa johtamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvä peli, sillä keskustalla vahva kannatus P-Suomessa, jossa naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä eli K.Kulmuni ei jatkoon.
Ainoaksi sitten jää Kaikkonen, joka taustojensa takia sopiva puh.joht. täälläkin, mutta ihmettelenpä, jos sen perusteella puh.johtajaksi palkitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli Kulmuni on Väyrysen 'oppityttö',niin hänen paikkansa ei ole Keskustan puheenjohtajana. Luottamusta tarvitaan siihen pestiin, nyt se puuttuu oppitytöltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynenhän olisi itse paras mutta ei enää ala. Kulmuni on sitten se toiseksi paras.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkonen on hyvä puheenjohtajaehdokas, hän on ansainnut luottamuksen. Kaikkonen on tehnyt virheitä, mutta hän on myöntänyt ne ja kärsinyt ansaitsemansa negatiivisen julkisuuden ja nyt on rehdisti edustanut keskustalaista kannattajakuntaansa. Suoraselkäisenä puheenjohtajaksi ohjaamaan Suomen Keskusta Alkiolaiselle tielle. Kannatetaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:16
KuPS nujersi Turun Interin ja vei jalkapallon Suomen mestaruuden – "Huikealle kasvutarinalle loistava päätös"
19:00
"Vaikka tämä on hajottanut, tämä on myös tiivistänyt" – näyttelijä Joose Mikkonen julkaisi oman näkemyksensä, koska ei enää jaksanut yleistä syyttelyä Tilaajille
19:00
"Ei tämä vahingoita Oulun teatteria, vaikka siihen pyrittäisiin" – teatterin hallituksen puheenjohtaja Matti Karhula tulkitsee mediapelin ulkopuolelta tulevaksi häiriköinniksi Tilaajille
18:56
Liedellä ollut pannu syttyi ilmiliekkeihin Linnanmaalla opiskelija-asunnossa, palokunta kiirehti hätiin
18:37
Ninjoja, örkkejä ja Nuuskamuikkunen – Oulun Chibicon-tapahtuma keräsi satoja osallistujia
17:46
Animen ja mangan hahmot koolla Chibiconissa Oulussa - katso kuvagalleria!
17:17
Kosteat hyvästit liigalle – ONS hakee neljän peräkkäisen liigakauden jälkeen vauhtia Ykkösestä
38
Omistaja yllätti autoonsa murtautuneen miehen ja huitoi tätä kepillä Rovaniemellä – murtautuja ja auton omistaja otettiin kiinni
34
Analyysi: Anne Berner-shown jälkeen uusi hallitus painoi junaliikenteen kilpailukuvioissa jarrua – yltiövapaa markkinatalous on vasemmistolle kauhistus
33
Y-sukupolvi odottaa esimieheltä kahdenkeskisiä keskusteluja – "Milleniaalit haluavat mennä eteenpäin osaamisessaan, tavoitteet ovat heille tärkeitä"
30
Boris Johnsonille jälleen takaisku – Britannian parlamentti äänesti lykkäyksen brexit-äänestykseen
27
Erilliset tuvat voivat vaikeuttaa naisten aselajin valintaa ja katkaista tiedonkulun – Varusmiehet kannattavat yhteistupia, koska nyt tutustuminen on hankalaa
19
Korkein oikeus kumosi Pelson vartijan murhanneen vangin vapauttamispäätöksen – Vanki oli liittynyt United Brotherhoodin jäseneksi
16
Suomi valmistautuu pienydinreaktorien luvitukseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Posio lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image