Kotimaa

Kuo­le­man­tuot­ta­muk­ses­ta epäilty uusnatsi verk­ko­jul­kai­su Mag­neet­ti­me­dian taustalla

Jesse Torniaista epäillään Helsingin Asema-aukion väkivallanteosta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 24.9.2016 6:00 | Päivitetty 24.9.2016 10:17
Lännen Median työryhmä

Helsingin Asema-aukion väkivallanteosta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäillyllä uusnatsilla Jesse Torniaisella on merkittävä asema äärioikeistolaisesta ja juutalaisvastaisesta propagandasta tunnetun Magneettimedian taustayhdistyksessä.

Magneettimedia ilmoittaa julkaisijakseen Pohjoinen perinne ry -yhdistyksen, joka on Suomen vastarintaliikkeen uusnatsien hallinnoima yhdistys. Lännen Media selvitti, että yhdistyksen puheenjohtaja on Jesse Torniainen.

Tieto ilmenee patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteristä.

Yhdistyksen sääntömääräiset nimenkirjoittajat on rekisteröity tämän vuoden heinäkuussa.

Torniaisen lisäksi Pohjoinen perinne -yhdistyksen nimenkirjoittajina on mainittu kaksi henkilöä, joista molemmat liittyvät äärioikeistotutkija Tommi Kotosen mukaan tiiviisti Suomen vastarintaliikkeeseen. Yhdistyksen kotipaikaksi on merkitty Oulu.

Tieto yhdistyksen puheenjohtajuudesta on merkittävä, sillä muun muassa perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho luonnehti torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa Torniaista ”yksittäiseksi taparikolliseksi”. Vastaavanlaisia arveluita on esitetty laajasti sosiaalisessa mediassa.

Äärioikeistotutkija Kotosen mukaan Torniaisen puheenjohtajuus vahvistaa sitä, miten keskeinen tekijä hän on äärioikeistolaista ideologiaa levittävässä vastarintaliikkeessä.

– Se kertoo myös sen, että hän liittyy liikkeen julkaisutoimintaan ja sitä kautta finansseihin. Hän ei siis ole mikään rivikatuaktiivi.

Kotosen mukaan havainto myös alleviivaa entisestään Suomen vastarintaliikkeen ja Magneettimedian yhteyttä.

Magneettimediaa kustansi aiemmin tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy. Sen päätoimittajana oli tuolloin Juha Kärkkäinen. Vuonna 2013 Ylivieska-Raahen käräjäoikeus langetti ilmaisjakelulehti Magneettimedian päätoimittaja Kärkkäiselle 90 päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Lehteä kustantanut tavarataloyhtiö tuomittiin 45 000 euron yhteisösakkoihin. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Juha Kärkkäinen sanoi perjantaina Lännen Medialle, ettei hänellä ole enää mitään roolia Magneettimediassa. Kärkkäinen sanoi, että koko Magneettimedia-julkaisu on luovutettu Pohjoinen perinne -yhdistykselle.

J. Kärkkäinen Oy on edelleen www.isomagneetti.fi-nimisen verkko-osoitteen rekisteröity käyttäjä. Verkko-osoite vie Magneettimedian verkkosivulle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (85)

Sunnuntaina noin yleensä ottaen kannattaa laittaa jo korkki kiinni, huomenna on arkipäivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäinen on ihan oman kuoppansa kaivanut veljeilemällä ja tukemalla rasisteja. Mistä tuollainen viha voi kummuta, että levittää yhteiskuntaa repivää disinformaatioita. Pahin tahansa täs on se että jotkut heikot uskovat kaikenlaista ja oikeuttavat uskomuksilla väkivaltaiset tekonsa. Lätkäjumalien joukossa on niin hyökkääjiä kuin puolustajiakin, nyt tarvitaan selkeä puhallus tuomarilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku viisas on joskus sanonut:
Tehkää toisille niinkuin tahtoisitte itsellenne tehtävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tästä nousee tällainen meteli ja polemiikki, mielenosoitukset ja kaikki, kun Suomen lainsäädäntö on monelta osin aivan p:stä . Vasta uutisoitiin Kalevassa teinitytön raiskaajasta, joka sai reilun vuoden tuomion - tuomiota alensi aiemmat rangaistukset! !!! Eikö nämä lakien epäkohdat olisi mieöenilmausten ym.arvoisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

J. Kärkkäinen on suopea rasistiselle ajattelulle ja toiminnalle. Ihan turhaa uskotella muuta. Jos et vielä boikotoi kauppaa, kannattaisi. Mieluummin jätän jotain ostamatta, kuin vien vähät rahani Kärkkäiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein toimittu. Kärkkäinen on ollut omassa kuluttajaboikotissani jo vuodesta 2010.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan Kärkkäisen kaupassa käynyt juuri tuon takia, enkä käy! Fasismi on kitkettävä tästä maasta! Piste!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostoskäyttäytymisellä voi vaikuttaa siihen tukeeko rasismia vai ei.
Omistussuhde joka viittaa Magneettimediaan on vahva viesti siitä, että aatemaailma on rasistinen vaikka muuta väitetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko rasismia, kun suomalainen taparikollinen , ääririkollisjärjestöön kuuluva, aiheuttaa kuoleman suomalaiselle ohikulkijalle. Tapaus ei mielestäni ole rasismia vaan puhdasta väkivaltaa. Tekijä ei kyllä voi olla ihan terve. Saanee tuomion teostaan, eikä ole ensimmäinen kerta. Enemmän pitäis tapauksen kohdalla keskustella väkivallasta ja sen ehkäisystä ja sitä vastaan aiheuttaa mielenosoituksia. Rasismiksi asian muuttaisi, jos ohikulkija olisi ollut muumaalainen ja eri uskontokuntaan kuuluva. Järjestöllä kyllä on rasistinenkin tausta ja ko tekijä on tehnyt väkivallantekoja, tietojen mukaan, myös rasistisin perustein.

Kuulee ihmisten puhuvan, että kun hallitus ei tee mitään. Poliisi tutkii ja rankaiseen. Mutta poliisien näkyvyys voisi tuoda enemmän turvallisuutta ja ehkäistä siten väkivaltaa. Edellisen hallituksen aikana vähennettiin rajusti poliiseja, tässä tulos. Mutta, kaiken kaikkiaan väkivalta, vihapuheet ja rasistinen käytös ovat lisääntyneet pitkän ajan kulue ssa. MuuallaEuroopassa tämä on vuosikymmenien aikana ollut jatkuvaa. Suomeen ilmiö on lisääntynyt turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi yhtäkkisesti. He eivät ole siihen itse syyllisiä, toki heidänkin joukossaan on rikollista toimintaa.

Nykyhallitus on kokonaisuudessan tuominnut väkivallan ja rasismin, niin myös Ps:n johto, vaikka jotkut tahot tuntuvat epäilevän. Parempi pysyä totuudessa eikä lietsoa itse vihamielisyyttä. Hallitushan on selvittämässä lakimuutoksia ja rikollisten äärijärjestöjen kieltämistä.
Suomessa tuntuu olevan tarkoituksellista Ps:n syyllistäminen, kaikesta väkivallasta ja rasismista, mitä meillä tapahtuu. Eikös tuota vois pitää jo ajojahtina ja rasismina, kun näyttää olevan niin, kaikki on nykyisin rasismia. Oletkos itse ajatellut koskaan rasistisia , ilkeitä ajaktuksia tai vastaavaa muista ihmisistä tai syrjinyt Ketään. Tätähän luulis silloin löytyvän jokaiselta työpaikalta. Vois verrataa samaan kuin homo -nimittely, mitä nuoret harrastavat ja sanovat ajattelematta sen enempää, että ko henkilö olisi homo.

Kannattaa katsoa välillä peiliin. Näin ajattelee mummo, elämää nähnyt ja kokenut, psia äänestänyt. Meitä on moneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin ajattelen minä, kun ps voitti niin silloin tuli kaikesta sanomisista ja jopa ihmettelystä rasismia, nyt kun ovat hallituksessa niin eikun pahenee nyt jo tuntuu ajattelukin olevan vihapuhetta, voi aikoja voi tapoja. Toisekseen tuotakaan kuolemantapausta ei ole tutkittu vielä loppuun asti, ei tiedetä varmuudella muuta kuin tekijä ja hänen taustansa, asianosaisesta ei tiedetä taustoja tai ei mitään todenperäistä vielä, mutta jospa tässä vielä totuuskin saadaan selville aikaa myöten. nyt oleva mielenosoitus voisi olla vaikkapa väkivaltaa vastustavien mielenosoitus, mielestäni rasisminvastaisuus ei oikein sovi tähän kuvioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekijä on vahva vaikuttaja järjestössä, joka... Miten mummo luonnehtisi tätä kansallisosialismia ihanoivaa yhteispohjoismaista järjestöä? Järjestöä on taas tukenut kauppias Kärkkäinen luovuttamalla järjestön käyttöön luomansa huhaamedian. Magneettimedian sisältö ei juurikaan ole muuttunut uuden isännän käsissä, ehkä hieman siistiytynyt. Tästä päästäänkin jo seuraavaan aasinsiltaa... Onko kaikki aasit vielä mukana. Mihin kaikkiin sidosryhmiin Kärkkäinen kuuluu tai edustaa? Haluaako joku jatkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (85)

Uutisvirta

16:04
Ker­ros­ta­lo­asun­nos­sa syttyi tu­li­pa­lo Kemissä tiis­tai­na – poliisi tutkii syt­ty­mis­syy­tä
15:49
Lähetä kuva, mikä pitää sinut sinut lämpimänä talven kylmässä - osallistu kilpailuun
15:48
Bachin kantaatin mottona on, että älä tuomitse liian ankarasti – Vanhan musiikin festivaalilla Oulussa voi tehdä syyllisyyden kokemisen ja siitä vapautumisen matkan Tilaajille
15:22
Kesätyöhaku alkaa Kempeleessä – vaihtoehtoina kunnan työt, kesätyöseteli sekä kesäyrittäjyys
15:16
Punaista päin kävelleet jalankulkijat jäivät auton alle Rovaniemellä
15:13
Traktori suistui katolleen ojaan Kiiminkijoentiellä Oulussa
15:10
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Siikajoella – rekkakuski auttoi vöihin roikkumaan jääneen kuljettajan ulos autosta
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
31
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
21
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
13
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Sankkaa savua
lukija

Uusin lukijakuva

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image